Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за отнемане на шофьорската книжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=Димо]

Първоначално публикувано от "75 2.0 turbo":3lk53tx3
    Първоначално публикувано от hsr
    Е как ще си е в него книжката като при връчването на наказателното постановление трябва да я предаде ?
    след което се подава жалбата и по закон му се връща свидетелството до влизане в сила на съдебно решение
    И двете твърдения не са верни. Книжката я отнемат чак след като влезе в сила наказателното постановление, а не при връчването му. Ако някъде правят обратното, си плачат за бой щото е незаконосъобразно.
    [/quote:3lk53tx3]

А кога влиза в сила постановлението?След изтичане на 7 дневния срок за обжалването му ли ?
    Щото аз доколкото съм запознат (от няколко случая вече) практиката е следната : връчват ти постановлението и ти прибират книжката (ако е наложена такава мярка в него). Това значи ли,че господа полицаите "избързват" един вид като въобще не допускат възможността,че може да обжалваш ?
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

А кога влиза в сила постановлението?След изтичане на 7 дневния срок за обжалването му ли ?
      Щото аз доколкото съм запознат (от няколко случая вече) практиката е следната : връчват ти постановлението и ти прибират книжката (ако е наложена такава мярка в него). Това значи ли,че господа полицаите "избързват" един вид като въобще не допускат възможността,че може да обжалваш ?
      Влизат в сила наказателните постановления, които:
      а) не подлежат на обжалване;
      б) не са били обжалвани в законния срок;
      в) са били обжалвани, но са били потвърдени или изменени от съда.
      Отнемането на СУМПС преди да е влязло в сила наказателното постановление, с което се налага такова наказание, е незаконосъобразно.
      Еденствената хипотеза, при която биха могли да ти отнемат СУМПС преди да е влязло в сила наказателното постановление е, ако за временното отнемане на СУМПС е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка по чл. 171 от ЗДвП. Тази принудителна административна мярка не е наказание, подлежи на обжалване пред съда, но гадното е, че жалбата не спира изпълнението й.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

димо аз ти казвам какво е положението в КАТ тея писания дет си ги изписал може и да са верни но в факт че никъде не се практикуват в момента в които ти излезе постановлението и отидеш в КАТ ти отнемат свидетелството и след като представиш жалбата си ти го връщат и е това са фактите останалото е суха теория която в КАТ не играе ако си толквоа отворен ги съди за дето незаконосъобразно са ти иззели свидетелството

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
          ако си толквоа отворен ги съди за дето незаконосъобразно са ти иззели свидетелството
          Моето свидетелство няма как да го вземат защото не правя сериозни нарушения. Досега имам само един акт и та за неправилно паркиране отпреди 5 години (беше ме вдигнал "паяка").
          А относно съденето: Въпрос на избор ! Ти, ако искаш си трай. Траенето и без друго се превърна в национален спорт. Аз когато съм прав се заяждам до дупка. И досега нямам нито едно загубено дело срещу КАТ. А имай предвид, че съм водол доста такива (щот такава ми е работата, ако не си разбрал от постовете ми).

Comment

Първоначално публикувано от Димо
            Влизат в сила наказателните постановления, които:
            а) не подлежат на обжалване;
            б) не са били обжалвани в законния срок;
            в) са били обжалвани, но са били потвърдени или изменени от съда.
            Отнемането на СУМПС преди да е влязло в сила наказателното постановление, с което се налага такова наказание, е незаконосъобразно.
            Еденствената хипотеза, при която биха могли да ти отнемат СУМПС преди да е влязло в сила наказателното постановление е, ако за временното отнемане на СУМПС е издадена заповед за прилагане на принудителна административна мярка по чл. 171 от ЗДвП. Тази принудителна административна мярка не е наказание, подлежи на обжалване пред съда, но гадното е, че жалбата не спира изпълнението й.
            Благодаря за разясненията !!!
            Сигурен съм,че щом ти го казваш значи е така по закон,но фактите и практиката говорят друго
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

... значи е така по закон,но фактите и практиката говорят друго
              За съжаление си прав. Много често в закона пише едно, а администрацията прави друго. Но нали за да ги научим да спазват закона трябва да ги "наказваме". А наказанието в случая е да ги гърбим съда. Колкото и да са непукисти като почнат да има падат наказателните постановления като пролетен дъжд, се стягат и започват да внимават повече.

Comment

Първоначално публикувано от Димо
                ... значи е така по закон,но фактите и практиката говорят друго
                За съжаление си прав. Много често в закона пише едно, а администрацията прави друго. Но нали за да ги научим да спазват закона трябва да ги "наказваме". А наказанието в случая е да ги гърбим съда. Колкото и да са непукисти като почнат да има падат наказателните постановления като пролетен дъжд, се стягат и започват да внимават повече.
                За което мога да ти кажа само едно голямо ЕВАЛА
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Благодаря на всички ви за вниманието

Димо, особенно на теб!

П.С Ще обжалвам и ще споделя какъв е развоя на тази история
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

А ти за какво ше обжалваш?
                    За това че си спазвал закона за движение по пътищата? ( 42 километра над разрешената скорост са си нищо както и да го погледнеш)
                    Или за това че КАТ веднъж са си свършили работата? ( че и без това рядко се случва)

Или сержанта не се е бил обръснал сутринта ?

А иначе Димо е прав, мнго често полицаите не си изпипват работата и после актовете падат в съда като "пролетен дъжд"

ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУНАРОДНТО МЕЖДУНАРОДНО ПОЛОЖЕНИЕ, ДРУЖБАТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ И КАТ
                    Хамериканските империалсти са виновни.

п.с. И международното положение да не забравя.
                    п.п.с Искай си кличето от полицията за спомен
                    п.п.п.с И понеже знам че ще кажете че се заяждам на дребно - просто мнението ми е че човек каквото си е надробил - трябва да може сам да си го изяде после
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                      А ти за какво ше обжалваш?
                      За това че си спазвал закона за движение по пътищата? ( 42 километра над разрешената скорост са си нищо както и да го погледнеш)
                      Или за това че КАТ веднъж са си свършили работата? ( че и без това рядко се случва)

Или сержанта не се е бил обръснал сутринта ?

А иначе Димо е прав, мнго често полицаите не си изпипват работата и после актовете падат в съда като "пролетен дъжд"

ДА ЖИВЕЕ МЕЖДУНАРОДНТО МЕЖДУНАРОДНО ПОЛОЖЕНИЕ, ДРУЖБАТА МЕЖДУ НАРОДИТЕ И КАТ
                      Хамериканските империалсти са виновни.

п.с. И международното положение да не забравя.
                      п.п.с Искай си кличето от полицията за спомен
                      п.п.п.с И понеже знам че ще кажете че се заяждам на дребно - просто мнението ми е че човек каквото си е надробил - трябва да може сам да си го изяде после
                      Не , ще обжалва за това че радара дава отклонения с по няколко километра и може наказанието му да не е за 42 а за 40 км/ч - тогава е различно.
                      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Ами да така си е . Може да показва и по малко радара и да не е било не с 42 км над ограничението, ами малко повечко например 45 по тази логика

То тоз радар от модерните - хамериканси ще да е - щом и клипчета прави да си имаш за спомен

Васе ами с теб какво стана взеха ли ти книжката или обжалва ?
                        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                          Ами да така си е . Може да показва и по малко радара и да не е било не с 42 км над ограничението, ами малко повечко например 45 по тази логика

То тоз радар от модерните - хамериканси ще да е - щом и клипчета прави да си имаш за спомен

Васе ами с теб какво стана взеха ли ти книжката или обжалва ?
                          Не още не са я взели.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Comment

При положение ,че е предоставено от закона право на обжалване ( субективно право ),трябва да се използва,тъи като е възможно да се допуснат грешки при съставянето на АУАН,при издаването на НП, въобще самата процедура може да е опорочена и по този начин- чрез обжалване се предоставя правото на защита ,което право е прогласено във върховния закон- Конституцията.)))
                              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Брех по полека ще вземеш на Димо хляба.

Успех .

Както казах по горе за съжаление много от полицайте не знаят как да напишат правилно акт. И в последствие актове за реални нарушения са невалидни.
                                Трябва да ги гърбят повече. Приемерно за акт който е съставен и длъжностно лице и е пропуснал/объркал нещо - и акта падне в съда заради мърлящината му - автоматично да го глобяват него със същата сума каквато е предвидена за нарушението.
                                Хахах да видиш как ще се научат полицайте да пишат актове.

Comment

Working...
                                X