Известие

Collapse
No announcement yet.

Двигател на вода

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Двигател на вода

Я вижте тази тема и кажете какво мислите

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=74557
    Lexus IS200

нда.... преди бая време си бях наточил сумати докоментация и схеми... и в най близко будеще ще опитам да видя каво ще стане... имам си опитно зайче ! 650cc 2-цилиндара -4 такта ! и още едно 900cc 4 цилиндара

И намерих един форум дето един душевно болен тип е постигнал известен успех ! като си добавя такива пари към основното гориво и прави добра икономия... !

ето линка да видите http://beinsa.info/forum/viewtopic.php?t=226

дано има нещо вярно в тая работа

Comment

предполагам че някакво устроиство разделя водата на съставните и части едната част гори и така........... сигурно е измислено ама......
      Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
      Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
      Alfa Romeo 145 1.4 16v
      BMW 520i E39

Comment

Първоначално публикувано от ALFA155Ts
        предполагам че някакво устроиство разделя водата на съставните и части едната част гори и така........... сигурно е измислено ама......
        измислено е
        ама разделянето на водата е скъъъъъъъъъъъъпо
        всъщност и двете части горят и се получава пак вода
        изобщо затворен цикъл
        само електролизата да стане евтина
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Дори и да не е скъпо петролните компании ще скрият всичко.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Търтея имаше впредвид, че за разделянето се поглъща повече енергия от тази която се получава при изгарянето на водорода и кислорода. Струва ми се искате да измислите перпетумобиле тука. Енергията неубходима за разлагането на водата на водород и кислород е точно толкова колкото ще получите накрая при изгарянето им плюс загубите от всички процеси. Елементарна химия и физика.

Comment

От няколко дни чета за тая система и бая се замислям дали да не изпробвам ама трябва да си намеря опитно зайче а материалите не са скъпи имам линкове от някакъв форум с обяснения кое какво е и как е монтирано на варбург,като собственика на варбурга твърди ,че ще е доста по добре на 4-тактов двигател.

Ако на някой му е интересно мога да пратя линковете тука ,за да погледнете за кво става на въпрос.

Но одеве чето и друга информация и малко се разобедих да си хабя времето.
              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги
                От няколко дни чета за тая система и бая се замислям дали да не изпробвам ама трябва да си намеря опитно зайче а материалите не са скъпи имам линкове от някакъв форум с обяснения кое какво е и как е монтирано на варбург,като собственика на варбурга твърди ,че ще е доста по добре на 4-тактов двигател.

Ако на някой му е интересно мога да пратя линковете тука ,за да погледнете за кво става на въпрос.

Но одеве чето и друга информация и малко се разобедих да си хабя времето.
                Коя информация те разобеди? В някое от изданията на Аутобилд пише за някаква тойота корола, която се движела само на вода и я били тествали от Аутобилд, а създателя е някакъв азиатец. Някой чел ли е статията?
                Lexus IS200

Comment

Има едно малко учебниче казва се водогоривни емулсии аз съм правил такъв екперимент но на дизелов двигател като подаването на водата става през колектора но е доста малка порцията подавахме я пез една медицинска сиситема резултатът беше съвсем леко повишения на мошността и много добре оформена индикаторна диаграма след горна мъртва точка площа и беше по голяма от колкото при работа само с дизелово гориво. Абе общо казано беше малко по добре но това беше на един режим средно натоварване и обороти(външна честотна характеристика май му се викаше) Но все пак това е бода в цилиндъра малко или много си му разказва играта бавно бавно.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                    Има едно малко учебниче казва се водогоривни емулсии аз съм правил такъв екперимент но на дизелов двигател като подаването на водата става през колектора но е доста малка порцията
                    еееееееее
                    водната инжекция е стара като света бе
                    ма тя има леко други цели

Comment

абе имам чувството че масово хората са яко предубедени.... и не си правят труда да четат.... то едва ли не небило възможно да стане такова нещо.... Тук не става въпрос за пермето мобиле... не става въпрос за елетролиза.... и тн... споменава се едно йонизиране на тая пара и тн... може и да е поредната измислица.... но щом маса хора си блъскат главата с това може и да има някакъв ефект....

сега ше почнете да ми обеснявате как хонда има незнам си колко милиона за разработка на нови двигатели и видиш ли те не са и чували за това.... еми да ама не! залагам си ...... че японците си имат технологиите и за 2015 имаха някаква програма за незнам си колко автомобила в токио да се движат на елетричество... лоша работа за нефтодобивните компаний , ама там е реалното бъдеще.... така че тая работа за която става дума е като хибридите.... много е готино... много е ефективно..... но е безмислено съществуването и ! то е само времено решение....

Comment

Да ама първо ти трябва енергия водата да я направиш на пара, после още енергия да я йонизираш и чак накрая да го гориш това дето си го получил. Е де ти е кирията? Това че е написано някъде не значи, че наистина някой работи сериозно над него.
                        Още през втората световна война(може и по-рано не знам) се внедряват самолетни двигатели с впръскване на вода в цилиндрите, но се прави с цел кратковременно повишаване на мощността.
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox
                          но се прави с цел кратковременно повишаване на мощността.
                          чушки

ич даже не е кратковременно
                          но в самолетите се ползва предимно по други причини

освен това практически вода не се полза а водни разтвори на метанол или изопропанол

Comment

[quote=търтей]
                            Първоначално публикувано от "Old Fox":20usi4cg
                            но се прави с цел кратковременно повишаване на мощността.
                            чушки

ич даже не е кратковременно
                            но в самолетите се ползва предимно по други причини

освен това практически вода не се полза а водни разтвори на метанол или изопропанол[/quote:20usi4cg]
                            Е айде кажи за кво се ползва не бъди лош и не ни дръж в неведение. И какво е ако не кратковременно. Щото не се впръсква постоянно.
                            И си има системи дето си впръскват баш чиста вода(айде в пулверизиран вид) и то не са мо за бутални двигатели, но и за реактивни такива.
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

нема
                              водата не се свива
                              за разлика от спирта

служи за охлаждане и повишава ефективното октаново число -- съответно по-голяма степен на сгъстяване
                              затва и се ползва предимно за с надув
                              само дето със свестен интеркулер ефектът е същия
                              при самолети се ползва за да позволи развиване на макс мощност на голям диапазон височини

Comment

Working...
                              X