Известие

Collapse
No announcement yet.

Източиха ми дебитната карта - давайте акъл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тъй като преди време работих в банковата организация за разплащания с карти, мога да кажа, че съветите на колегата Aquila са абсолютно верни и е хубаво да се спазват. А остане ли картата в банкомата, моментално я блокирайте, докато сте още пред устройството. Това става с обаждане до банката или борика. И в никакъв случай, на никого не си казвайте пин-а.
    Ако това ще ти помогне колега odisey, банкоматите се намират на адреси "Тодорини кукли" и "Николай Коперник" 7 съответно.
    Моето мнение е да "досаждаш" на Пиреос. Навремето там имаше свестни хора, сега не знам...
    145, 1.6 boxer
    156, 2.4 JTD - ex
    Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

odisey, а ти пусна ли молба и в РББ? Аз поразпитах днес, но има вероятност, ако са ти отказали и на мен да не ми дадат информация.
      Alfa Romeo 145 1.9 JTD
      http://bendidas.hit.bg/

Comment

Братле,Лелел ко стана ние се веселяхме,пък те ти източили парите... Бахти олигофренската историяя,чесно тцтц
        Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
        EX`146 2.0 16v TS

Comment

Първоначално публикувано от pipi
          odisey, а ти пусна ли молба и в РББ? Аз поразпитах днес, но има вероятност, ако са ти отказали и на мен да не ми дадат информация.
          В РББ ми казаха да си гледам работата и да ходя в Пиреос.
          Иначе благодаря колега - сега съм 100% сигурен че на тия банкомати не съм стъпвал! А и са в Сф., а аз бях във Търново през това време.
          Виж Алфата ...

Comment

РББ нямат отношение в случая и ще си "измият ръцете", че за тях транзакцията е редовна. В горния ми пост има адресите на банкоматите, но това едва ли ще помогне с нещо, още повече че са достатъчно далече един от друг и нищо не ги свързва, освен че са на една банка, но това е така защото РББ имат собствена система и са отделно от борика, където е Пиреос. Така измамата ще се хване по-късно...
            Не искам да плаша колегата, но съм виждал доста такива ситуации и в повечето случаи банките се усмихват любезно и нищо не правят, но има и случаи с благоприятно развитие на нещата.
            С две думи - шибана работа.
            145, 1.6 boxer
            156, 2.4 JTD - ex
            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

банкоматите се намират на адреси "Тодорини кукли"

при мутрите
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito
                РББ нямат отношение в случая и ще си "измият ръцете", че за тях транзакцията е редовна. В горния ми пост има адресите на банкоматите, но това едва ли ще помогне с нещо, още повече че са достатъчно далече един от друг и нищо не ги свързва, освен че са на една банка, но това е така защото РББ имат собствена система и са отделно от борика, където е Пиреос. Така измамата ще се хване по-късно...
                Не искам да плаша колегата, но съм виждал доста такива ситуации и в повечето случаи банките се усмихват любезно и нищо не правят, но има и случаи с благоприятно развитие на нещата.
                С две думи - шибана работа.
                Сори предварително за спама, ма колега pa4ito, сигурен ли си, че не се оторизират транзакцийте от Борика?! Да не би да се бъркаш с кредитна карта?! Не, че се заяждам, но за първи път чувам, Борика да не оторизира транзакция с дебитна карта. Просто ми е странно!
                Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                Alfa Romeo 90 2.0 '87
                sigpic

Comment

извинявам се за спама, но да обясня. БОРИКА не авторизира транзакциите на всички банки. Някои, като ОББ, РББ, ПИБ и др. си авторизират сами транзакциите, в собствени авторизационни центрове. Всяка от тези банки има инфо за собствените си карти/сметки и няма инфо за останалите и всяка има връзка с БОРИКА за обмяна на информацията. БОРИКА играе ролята на "switch" помежду им. В случая, на банкомат на РББ имаме транзакция с карта на Пиреос. От банкомата се е изпратило запитване за авторизация до РББ, която е препратила запитването към БОРИКА, тъй като в РББ нямат инфо за сметката на карта от Пиреос и БОРИКА е авторизирала разплащането, защото по сметката на odisey(която се пази в БОРИКА) има достатъчна наличност. Затова РББ вдигат ръце и казват "Ние не сме виновни". По принцип всяка банка има фонд за разрешаване на такива ситуации. Някои възстановяват сумата, други не - това е въпрос на банкова политика за всяка банка.
                  При кредитните карти също се изисква пин, когато се тегли от банкомат, но схемата на авторизация е същата.
                  Колега odisey, забравих да ти кажа да си смениш пин-а, ако все още не си го направил. Така ще предпазиш бъдещите си финансови постъпления по картата.
                  145, 1.6 boxer
                  156, 2.4 JTD - ex
                  Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

извинявам се за спама, но да обясня. БОРИКА не авторизира транзакциите на всички банки. Някои, като ОББ, РББ, ПИБ и др. си авторизират сами транзакциите, в собствени авторизационни центрове. Всяка от тези банки има инфо за собствените си карти/сметки и няма инфо за останалите и всяка има връзка с БОРИКА за обмяна на информацията. БОРИКА играе ролята на "switch" помежду им. В случая, на банкомат на РББ имаме транзакция с карта на Пиреос. От банкомата се е изпратило запитване за авторизация до РББ, която е препратила запитването към БОРИКА, тъй като в РББ нямат инфо за сметката на карта от Пиреос и БОРИКА е авторизирала разплащането, защото по сметката на odisey(която се пази в БОРИКА) има достатъчна наличност. Затова РББ вдигат ръце и казват "Ние не сме виновни". По принцип всяка банка има фонд за разрешаване на такива ситуации. Някои възстановяват сумата, други не - това е въпрос на банкова политика за всяка банка.
                    При кредитните карти също се изисква пин, когато се тегли от банкомат, но схемата на авторизация е същата.
                    Колега odisey, забравих да ти кажа да си смениш пин-а, ако все още не си го направил. Така ще предпазиш бъдещите си финансови постъпления по картата.
                    Мерси за обяснението. Незнаех, че има банки които сами си оторизират транзакцийте с дебитни карти. Трябва някой път да се видим да си поговорим, че ми стана интересно.

П.С. При кредитните карти оторизацията се извършва от банката издател на картата (само за теглене в брой на банкомати). Иначе за плащане или покупка на вноски може да се пазарува само на ПОС терминали на банката издала картата. И тук вече Борика не е замесена.

Оффф. Пак много се разговорих.
                    Alfa Romeo 90 2.0 '87
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                      Мерси за обяснението. Незнаех, че има банки които сами си оторизират транзакцийте с дебитни карти. Трябва някой път да се видим да си поговорим, че ми стана интересно.

П.С. При кредитните карти оторизацията се извършва от банката издател на картата (само за теглене в брой на банкомати). Иначе за плащане или покупка на вноски може да се пазарува само на ПОС терминали на банката издала картата. И тук вече Борика не е замесена.

Оффф. Пак много се разговорих.
                      pa4ito, за ПИБ и ОББ съм съгласна, че си авторизират сами транзакциите, но РББ е на БОРИКА също със сигурност (до скоро работех там). Кредитните карти с чип само се си авторизират в Братислава.

odisey, аз питах и ми казаха да си пуснеш молба в някой клон на РББ и да обясниш какъв е случая. А в петък като ходя до старото ми работно място мога проверя какво става.
                      Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

botsos, допреди 2 години, борика оторизираше(май това е по-правилно от авторизираше) и транзакциите с кредитни карти на банките, които бяха към нея. Наличността по сметките се пазеше там. Май и сега е така. Само банките които се бяха отделили оторизираха сами, като борика само им препращаше "request"-ите и връщаше "response" към АТМ-а(банкомата), които не бяха техни. От техните си банкомати не идваше въобще инфо до борика...
                        Няма проблем да се видим и да поговорим

pipi, преди 2 години започнаха тестове за отделяне на РББ от борика. В момента ми казаха че транзакциите на РББ се оторизират от тях самите. Иначе борика продължава да играе ролята на "switch" помежду всички.
                        А ти къде в РББ си работила преди? Да не се укаже, че се познаваме задочно с тебе
                        145, 1.6 boxer
                        156, 2.4 JTD - ex
                        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

botsos, допреди 2 години, борика оторизираше(май това е по-правилно от авторизираше) и транзакциите с кредитни карти на банките, които бяха към нея.
                          Колега, кои банки са били към Борика?! Така де, на кои банки е правила оторизация за тразакции с кредитни карти?! Аз, до колкото знам, няма банки, които да са към Борика. Тя е национален оператор и би трябвало да работи с всички банки, предлагащи дебитни карти. Единствения начин за да оторизират транзакции с кредитни карти е, самата Борика да издава такива, а до колкото знам, те нямат такива....
                          Alfa Romeo 90 2.0 '87
                          sigpic

Comment

А в петък като ходя до старото ми работно място мога проверя какво става.
                            Ами като отидеш обади се а може и на срещата да дойдеш на http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... &start=150

Comment

odisey, аз питах и ми казаха да си пуснеш молба в някой клон на РББ и да обясниш какъв е случая. А в петък като ходя до старото ми работно място мога проверя какво става.
                              Както се пее в една песен на Running WIld - "so it has been written, so it shall be done...." благодаря много pipi супер си
                              Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
                                А в петък като ходя до старото ми работно място мога проверя какво става.
                                Ами като отидеш обади се а може и на срещата да дойдеш на http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... &start=150
                                Аз ще ходя вечерта. Иначе бях в ИТ отдела на РББ. А общи познати имаме 100%.
                                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X