Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоби за пешеходци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Свинчоо свинчо, преди години ходихме да свидетелстваме на шофьор на който един идиот сам му се навря под колата докато ние минавахме по тротоара.
    Картинката беше много грозна, идиота пребяга по тротоара, хукна да пресича през 3 ленти на които в участъка няма пътеки или светофари (първа с паркирани коли) без да погледне изобщо и влетя излизайки иззад паркираните направо под колелата... дори с 50 ако нямаш време да натиснеш спирачка преди удара, картинката както казах е мнооого грозна.
    И разследващия право в очите ни каза, че ако не идем... шофьора си го отнася.

Та заради подобни кандидати за награди Дарвин, трябва да имаме винаги едно на ум като обвиняваме за всичко шофьорите!

А заради реда и бъдещото поведение санкциите трябва да започнат преди да си се качил в колата, още като пешеходец.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      А защо тогава шофьорите да са виновни по презумция?
      Игнорирал е някой хора ....и ако така продължава, накрая сам ще си говори )
      п.п. когато неможе да намери в гугал точното обяснение...не го търси.

---------- Post added at 07:14 ---------- Previous post was at 07:13 ----------

Суска, не ми отговаряш?!
      ....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        Игнорирал е някой хора ....и ако така продължава, накрая сам ще си говори )
        п.п. когато неможе да намери в гугал точното обяснение...не го търси.

---------- Post added at 07:14 ---------- Previous post was at 07:13 ----------

....
        Хаха, никога не бих игнорирал никой, бъркаш ме с някой, за мен всяко мнение и всеки форумец са безценни.
        Не се мисля за много умен, нито пък за нещо повече от всички тук.
        На куку просто тук реших да не му отговарям, защото той упорито отказва да разбере, че аз не пропагандирам противопоставяне между пешеходци и автомобилисти, а просто се опитвам да обясня, че шофьорът е този, който няма право да бъде разсеян.
        Боббка, когато не можеш да си обясниш нечие можене, недей да го омаловажаваш.
        Дори и за google, ти трябва акъл.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Аз много добре ти разбирам "не пропагандирането", ама то НЕ е отговор на въпроса ми?!
          Аз никого не противопоставям - попитах те съвсем нормално, защо по презумция шофьорите да са виновни, САМО защото са зад волана?
          Нали има правилник за пешеходене?

Първоначално публикувано от Susscrofa
          ..... трудно да се каже има си органи, които ще се произнесат.
          Издишаш....
          sigpic

Comment

Аз много добре ти разбирам "не пропагандирането", ама то НЕ е отговор на въпроса ми?!
            Аз никого не противопоставям - попитах те съвсем нормално, защо по презумция шофьорите да са виновни, САМО защото са зад волана?
            Нали има правилник за пешеходене?

Издишаш....
            Защо да издишам, в Кат има разследващи органи също.
            Къде е издишането тук.
            Ако си карал с 90 км в час при ограничение 50 и си ударил и убил неправилно пресичащ пешеходец си виновен брат. Несъобразена скорост. Очаквай неочакваното.
            К.М.

Comment

ако само болните и лудите пресичаха по овчия начин, то означава цяла една година поне да не видиш ни 1 неправилно пресичащ

и светът щеше да е едно по-хубаво място

днес за 30 мин път минимум 10 овена пред бронята ми, всичките прави и корави, още 10 бели косъма в главата
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Дори напълно да е изряден и оправдан някой водач, не знам как би се чувствал до края на живота си при една тежка телесна повреда или смърт на пешеходеца.Призива на някои колеги е да се опитваме да предотвратим конфликтните ситуации.Знаците не са сложени ей-така, може да е пресилено ограничението, но наличието на ограничителен знак не е случайно и би трябвало да бъде сигнал за опастност - обикновено поставянето му е предизвикано от някоя катастрофа.Никой не е против глобите за пешеходци, но те ще имат същия ефект, какъвто ефект имат глобите на шофьорите. В крайна сметка човешкия живот е най-важното и ако на пешеходеца му се губи инстинкта за самосъхранение, някой друг трябва да го пази.Презирайте ги, но ги пазете.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  Защо да издишам, в Кат има разследващи органи също.
                  Къде е издишането тук.
                  Ако си карал с 90 км в час при ограничение 50 и си ударил и убил неправилно пресичащ пешеходец си виновен брат. Несъобразена скорост. Очаквай неочакваното.
                  Кога последно си имал допир до "разследващи органи"?
                  Според експертизата на гореописаната от мен катастрофа, издадена от "разследващи органи" през Март 2011г., ул.'Опълченска' все още е с две ленти за движение и няма светофар при кръстовището с ул.'Охрид'.... ?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Що рече?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Пак ще те попитам същото, ама по друг начин - защо шофьора да очаква неочакваното, а пешеходеца НЕ ?
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Хаха, никога не бих игнорирал никой, бъркаш ме с някой, за мен всяко мнение и всеки форумец са безценни.
                    Не се мисля за много умен, нито пък за нещо повече от всички тук.
                    На куку просто тук реших да не му отговарям, защото той упорито отказва да разбере, че аз не пропагандирам противопоставяне между пешеходци и автомобилисти, а просто се опитвам да обясня, че шофьорът е този, който няма право да бъде разсеян.
                    Боббка, когато не можеш да си обясниш нечие можене, недей да го омаловажаваш.
                    Дори и за google, ти трябва акъл.
                    За пореден път ще ти кажа не е така...не е тук темата и мястото да ти покажа на колко въпроса не си имал желание да отговориш.......иначе много обичаш да се месиш в други разговори...
                    Иначе Куку добре ти го каза........според мен, не само издишаш, просто нямаш вече въздух...и колкото и дасе правиш на анонимен...за мен си напълно прозрачен
                    Last edited by Бобби; d.m.y г., 11:25.
                    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                      За пореден път ще ти кажа не е така...не е тук темата и мястото да ти покажа на колко въпроса не си имал желание да отговориш.......иначе много обичаш да се месиш в други разговори...
                      Иначе Куку добре ти го каза........според мен, не само издишаш, просто нямаш вече въздух...и колкото и дасе правиш на анонимен...за мен си напълно прозрачен
                      Стана смешен вече с това преследване бе Бобка, обсебен ли си що си?
                      Ще се въздържа да ти кажа толкова много неща.
                      Просто, защото не си заслужава.

---------- Post added at 09:39 ---------- Previous post was at 09:38 ----------

Кога последно си имал допир до "разследващи органи"?
                      Според експертизата на гореописаната от мен катастрофа, издадена от "разследващи органи" през Март 2011г., ул.'Опълченска' все още е с две ленти за движение и няма светофар при кръстовището с ул.'Охрид'.... ?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Що рече?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?

Пак ще те попитам същото, ама по друг начин - защо шофьора да очаква неочакваното, а пешеходеца НЕ ?
                      Не искам да ти споделям каквото и да било, написах достатъчно по-темата.
                      Ако не приемаш моето мнение, чети Старухата, там също ще откриеш истината.
                      Приятен обяд.
                      К.М.

Comment

• Винаги казвам на майка ми като пресича да внимава...това е автомобил...има мн фактори за да спре...ти си човек...оглеждаш се внимателно и тръгваш... 10 сек могата да са пагубни. Шофьора не може винаги да се пази както и теб като пешеходец.
                        Машината има спирачки, гуми, скорост, и още 10 фактора определящи спирачния път. А ти кога ще решиш да пресичаш е само един фактор...
                        Оглеждайте се пешеходци...не бъдете нагли и да пресичате както Ви харесва...за да сме добре и ние и вие.
                        Това е моята философия.
                        п.с. Полицията е shit в Бг и дано никой не се обижда от това ми изказване!
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                          Дори напълно да е изряден и оправдан някой водач, не знам как би се чувствал до края на живота си при една тежка телесна повреда или смърт на пешеходеца.Призива на някои колеги е да се опитваме да предотвратим конфликтните ситуации.Знаците не са сложени ей-така, може да е пресилено ограничението, но наличието на ограничителен знак не е случайно и би трябвало да бъде сигнал за опастност - обикновено поставянето му е предизвикано от някоя катастрофа.Никой не е против глобите за пешеходци, но те ще имат същия ефект, какъвто ефект имат глобите на шофьорите. В крайна сметка човешкия живот е най-важното и ако на пешеходеца му се губи инстинкта за самосъхранение, някой друг трябва да го пази.Презирайте ги, но ги пазете.
                          Проблема е и в това, че голяма част от знаците са сложени точно ей така, забравени там, сложени за хранилка и т.н.
                          Имаме в пъти повече знаци на линеен метър от други държави.
                          Глобите са несериозни като % налагане... гони се рушвета или показността, а не превенцията.

И като следствие от горните 2 ... пренебрежение към правилата от всички, независимо как се придвижват.

Е за това иде реч... а не, че някои има мерак да прегази поредния дарвинов лауреат.
                          Напротив... точно за да не става лауреат, трябва да се започне от преди да се качим в колите.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Проблема е и в това, че голяма част от знаците са сложени точно ей така, забравени там, сложени за хранилка и т.н.
                            Имаме в пъти повече знаци на линеен метър от други държави.
                            Глобите са несериозни като % налагане... гони се рушвета или показността, а не превенцията.

И като следствие от горните 2 ... пренебрежение към правилата от всички, независимо как се придвижват.

Е за това иде реч... а не, че някои има мерак да прегази поредния дарвинов лауреат.
                            Напротив... точно за да не става лауреат, трябва да се започне от преди да се качим в колите.
                            Хубаво е човек да има самочувствие, но има хора, които по-добре от теб знаят къде да поставят знаци, а у нас ги има в изобилие защото такава ни е инфраструктурата и манталитета на хората. За размера на глобите - върви събери от някоя бабка по-голяма сума.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Хубаво е човек да има самочувствие, но има хора, които по-добре от теб знаят къде да поставят знаци, а у нас ги има в изобилие защото такава ни е инфраструктурата и манталитета на хората. За размера на глобите - върви събери от някоя бабка по-голяма сума.
                              Какво самочувствие бре човек, нали с очите си виждам как се боде знак заради временно събитие и после си остава там... и току мине не мине се ползва за хранилка.
                              Нали виждам как вместо да се почистят 5 метра храсти за да се отвори видимост се боде знак 60... и куките са в храстите.
                              И не говорех за големина на сумите... а за % глобени.
                              Само в София на ден сигурно има 3 000 000 неправилни пресичания... те за месец в цялата страна глобили 1300.
                              Сметни си сам процента.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa
                                Не искам да ти споделям каквото и да било, написах достатъчно по-темата.
                                Ако не приемаш моето мнение, чети Старухата, там също ще откриеш истината.
                                Приятен обяд.
                                Това си е твоята истина, брато, сещаш ли се?
                                Написал си поредните бръщолево-разсъждения на твоята бръщолево-разсъждаваща особа, която се оповава само и единствено на теорията.... която пък се оказа въздух под налягане, заради практически несъответствия
                                sigpic

Comment

Working...
                                X