Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Глоби за пешеходци
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщениеКолегата е абсолютно прав! Прави ми впечатление, че все повече стават невнимателните пешеходци. Има тротоари, има пешеходни пътеки, места обозначени за пресичане.
Аз като пешеходец ползвам предимството си с резерви и се озъртам, но някое дете или възрастен човек не расъждава по този начин - ти трябва да ги пазиш.Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:43.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеДнес 29.03.2012 г блъснаха 8 годишно момиченце на пешеходна пътека на бул. Г.М. Димитров. То е в кома.
Типичната гнусна ситуация. Автомобилът в дясната лента спира, пешеходците тръгват, а кретен решава да задмине спрелия автомобил и размазва "подлъганите" да пресекат хора в лявата лента. Аман от тъпаци, които все бързат за някъде. Е, да никой не е застрахован от изкачащи деца на пешеходни пътеки, нали? Ограничението там е 40 км!!!!!
И тук сигурно е виновна инфраструктурата, а?"Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеХора, опитайте се да разберете и прецените къде може да се бърза и да се вдигат големи скорости и къде не."Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеТова е коментирано хиляди пъти, но в момента става въпрос, че това е ситуация, в която може да попадне всеки един, дори да кара и с 30.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеАко караш с 30 надали ще ти се случи тази ситуация, освен ако си като бабите и децата."Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"
Comment
-
Старуха, Прасчо, спрете с глупостите.
Аз следя случая още от самото начало.
Дядото си призна, че детето се е отскубнало и изтичало.
Шофьора, който е спрял е спрял, защото е видял как се е отскубнало детето и е набил спирачките, както се набиват на изскочила топка на улицата, а не зашото детето е било на пешеходната пътека.
Скоростта не е фактор в ситуациата, защото и с 30 да е карал, пак е щял да го удари.
Помислете малко и ще видите, че с 30 е щял точно да го премаже.
При 36 км/ч изскочи ли някой на платното, то дистанция под 15 метра е фатална, а тука имаме дете, което тича!
Нека се разбереме, че шосето е за колите , а не за пешеходците.
Нека те не се разхождат по шосето, както ние не караме по тротоара.
Пак ви казвам, че случая е обширно и изчерпателно обсъден в постановление на ВС.
Съвсем друг е въпроса, че на път с две платна е пълна простотия да има пешеходна пътека тип "зебра".
Там се поставят от другите и пешеходен светофар!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеНа Румен го написах, за теб ще повторя- да не ти се случва! На мен ми е излизало хлапе между спрели коли, добре е че точно прескачах спящ полицай, ако карах с 30 в момента щях да съм поредния убиец на деца. Дъртия тъпак дето е изпуснал детето къде е в схемата???
В градовете ситуациите се случват бързо, а водачите нямат кръгозора и видимостта и трябва да го компенсират с внимание.
Мordohy,извинявай но изпадаш в крайности - все още не сме толскова богати, за да избегнем пресичането на пътищата на пешеходците и колите.Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:20.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеРазбирам те, защото съм имал случай на появило се клекнало дете при движението ми на заден ход - по чудо не стана белята.
В градовете ситуациите се случват бързо, а водачите нямат кръгозора и видимостта и трябва да го компенсират с внимание.
Абе какво внимание, когато това са математически капани!
Няма измъкване от тях!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafakaТакава ситуация ми се е случвала много пъти като аз винаги съм бил в ролята на тоя дето спира, но дебилите все са се осъзнавали на милимунда преди да блъснат някого...
То някакси логично бе, пред тебе има пешеходна пътека и предната кола спира по някаква причина - каква ли ще е тая причина..?
"Явно тоя е простак и спира е така на пътя без причина, я чеки да го заобикоуя с мауоумно изнасяне и свирене на гуми, че бързам понеже съм най-важнио у свето..."
Колата, в която се е блъснало детето е карала в съседната лента, малко по-отзад на спрялата кола. Тоя, който е бил зад спрялата кола също спира, защото също е видял цялата ситуация.
Шофьора на колата, в която се е блъснало детето не е имал тая видимост. Детето е по-ниско от колата, която го скрива.
Не знам защо изобщо се нахвърляте върху водача, след като детето се блъска в колата, а не тя в него. Удара от огледалото го доказва.
Едит: Ето защо твърдя, че ситуацията е от програмираните убийства. Най-виновни са кретените, които са сложили пешеходна пътека тип "зебра" на булеварда. Виновен е дядото, както и родителите на детето. Те не са го научили да се подчинява и за това носят най-голяма отговорност. Ето за това и децата трябва да се пердашат винаги, когато проявяват инат и неподчинение. Не си мислете, че е нужно да се стига до садизъм. Сина ми съм го бил точно три пъти. На 10 месеца, на 3 и 7 години. Тоя между 12и18 му се размина. Не даде повод. Но и сега много добре знае, защо трябва да се слуша.
Отплеснах се!Last edited by mordohy; d.m.y г., 00:25.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
[QUOTE=mordohy;1054028]
не е имал тая видимост
ми като нямам видимост,минавам на 1-ва на полусъединител.......и толкова ли неможе да вдене,че щом колата пред него спира значи има човек на пътя,дано с детенцето всичко е наред.......Alfa 155 1.9TD '97EX
Alfa 166 2.4 JTDEX
Alfa 156 2.4 JTD
Comment
-
[QUOTE=pace;1054047]Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениене е имал тая видимост
ми като нямам видимост,минавам на 1-ва на полусъединител.......и толкова ли неможе да вдене,че щом колата пред него спира значи има човек на пътя,дано с детенцето всичко е наред.......
Обаче му трябват около 2 секунди за да вдянат той и спирачната система.
При 36 км/ч това са 20 метра. При 48км/ч са 30 метра.
А колко още трябват за спирачен път?!
Ето защо казвам, че ситуацията е математически капан!
Вниманието няма нищо общо със ситуацията.
Жалко за детето.
Дано се оправи.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Comment
-
Мен ми е писнало всеки ден да псувам пенсионери, които немогат да вървят, а се качили на колела, пешеходци пресичащи където им падне, оглеждат се във движение излезнали вече на шосето се оглежда да ама не се прави така (след дъжд, качулка). Като видя пресичащи на местата означени за това действие закон спирам, но хората като стадо пресичат където се сетят.ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
Вдянал е!
Обаче му трябват около 2 секунди за да вдянат той и спирачната система.
При 36 км/ч това са 20 метра. При 48км/ч са 30 метра.
А колко още трябват за спирачен път?!
Ето защо казвам, че ситуацията е математически капан!
Вниманието няма нищо общо със ситуацията.
Жалко за детето.
Дано се оправи.
Градът е населено място!!!!!!!!!!!!! Тъпите ти заключения за зебрата не искам и да ги коментирам дори.
Вие сте тотално неадекватни. Къде да пресичат тези хора бе Мордохи, не може да цвъкаме надлези и подлези навсякъде. Ай укротете се малко, то ако зависи от мен ще забраня достъпа на коли изобщо до централната част на града.
Пишеш ей така, за да не заспиш.
Квадратният знак с пешеходец, какво означава според теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Задмини спрелия автомобил ли? Кажи ми.
Излагаш се тотално.
Не виждаш ли какви кретени, карат и как минават през пешеходни пътеки и трамвайни спирки!!!!!!!!!
Ти някога слизал ли си от трамвай на К Величков в София?
Знаеш ли че когато той отвори врати през краката ти летят селяндури с 70 км в час, които в селските си убежища не са виждали трамвай.
ЗЕБРАТА означава ВНИМАВАЙЙЙЙЙЙЙ!!!!!!! Ако усетиш нещо необичайно СПРИ!!!!!!!!
Ебахти хорат има.............
---------- Post added at 05:45 ---------- Previous post was at 05:38 ----------
Първоначално публикувано от souze Покажи съобщениеТова е коментирано хиляди пъти, но в момента става въпрос, че това е ситуация, в която може да попадне всеки един, дори да кара и с 30.
И този подход да се опитваш да уплашиш някой с това какво на него може да му се случи е тъп.
Ти, ако си циганофоб, да пази еди кой си дъщеря ти да се залюби с циганин. Ебахти тъпите "заплахи".
---------- Post added at 05:47 ---------- Previous post was at 05:45 ----------
Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщениеКолегата е абсолютно прав! Прави ми впечатление, че все повече стават невнимателните пешеходци. Има тротоари, има пешеходни пътеки, места обозначени за пресичане.
Напъни медузата в нея да мисли малко.
Говорим за зебра тук, за знаци големи колкото задника на Джей Ло, дано така поне стоплиш за какво става дума.Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 08:41."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment