Известие

Collapse
No announcement yet.

За Бензина и Дизела - митове и реалности

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от morfius
    Е къде са еколозите ?!?
    А катализаторите, къде са
    sigpic

Comment

• Че на бензиновите не слагат ли катализатори?
      Това са данни за нови автомобили все пак.
      Просто опровергават поредния мит - дизела вреди много повече на околната среда.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Под вредни емисии не знам защо хората разбират само CO2 ??

Comment

• Естествено, че дизела вреди повече, ако няма катализатори за няколко хиляди лева - един катализатор, втори катализатор, изгаряне на твърди частици, дрън-дрън, пляс-пляс....
          sigpic

Comment

• Защо не ги слагат и на бензиновите тогава, а ги оставят с по-лоши показатели?
            Не не е само СО2, но това са дали там.
            Дайте други данни и да ги коментираме.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• А бе какво сте седнали да ги мислите кой имал катализатор, кой нямал.
              Всички имат и всички замърсяват околната среда. Дреме ви, че замърсявате! Покажете ми един човек, който ще си смени катализатора, ако не е задължително, заради това, че е загрижен за околната среда
              - ей като тези сме, каквото и да правим, все опираме да бензиностанцията в крайна сметка
              И само се да не даваме пари за гориво, но изход няма, все ще ни
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Не казвам, че не замърсяваме... правя се на мит бъстър за количеството замърсяване при 2 та типа автомобили на любимата ни марка

Comment

• Аз пък съм Лили Иванова
                  sigpic

Comment

• Да не получиш топлинен удар ...

Comment

• Тя кара Дизел

ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                      sigpic
                      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Мърфи, коя година ти е Ладето и продаваш ли го?
                        Ако го продаваш, колко пари искаш за него?
                        Ше праим бегачка и ми треа по-новичка Лада

Наско, виждам, че ти имаш Ровер - един приятел иска да си купува точно 25-ти номер и ще съм ти много благодарен, ако ми споделиш нещо повече за колата, на ЛС разбира се, да не осираме и без друго изцапаната със сажди тема
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
                          И ти си прав, до някъде
                          Бърз дизел означава, да е по-бърз от бензина, а както всички знаем, той НЕ Е и скоро няма да бъде
                          Това, че някой не се интересува от стоката, която купува за една торба пари, говори само лошо за него
                          А иначе, аз изобщо не съм заклет бензинджия, просто ме кефи да си лафим
                          аз дори незнам за кво се включвам в идиотско развитие на смислено започната тема , НО
                          понеже съм карал и бензинова атмосферка и комонрейл турбодизел
                          се алфи

и за скорости ако си говорим, атмосферния бензин конкретно алфа, когато изкара целата магистрала софия - стз с 220 ..... да се обади
                          и да я изкара, няма да е без дозареждане, и пак е чао

та така е на практика де
                          пробвано е, бензинката на секи 3-4 такива пробега знаете кво и се прави
                          чакам да видим кога ше се строши дизело

на практика, на дълъг път 150 коня дизел е МНОГО по добре от 150 коня бензин, разход, доускорение, обороти (шум, износване на мотора и прочие) ....

а това от 0 до 100 ... освен тъп критерии за светофарни рейсъри, незнам за кво друго служи

като добавим и какъв е ефекта от ремап-а ....

и така
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

• И аз не знам, за какво се включваш... всичко е ясно
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
                              И аз не знам, за какво се включваш... всичко е ясно
                              ми аз па знам, като човек направил 2 основни ремонта на 16в ТС....

капиши ?
                              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

• Последно, знаеш или не знаеш?!
                                sigpic

Comment

Working...
                                X