Известие

Collapse
No announcement yet.

За Бензина и Дизела - митове и реалности

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx
    Кенеф...явно тука сте големи компетенции...
    Я ми кажи един двигател на Алфа, ама само един, който е по-хубав от тоя кенеф на WAG?

Бати изказванията има в тая тема а няма и 2 страници още!
    Това си е мое лично мнение,а и не предирам,че съм компетентен!
    Всеки алфов двигател е в пъти по-добър от този измислен турбо бензин!
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Тук не говорим за лично мнение обаче, а за качества и характеристики на един двигател.
      И да ми кажеш, че всички бензинови двигатели на Алфа са по-добри от 1.8Т на WAG...може и да си заклет сектант, не те познавам и мисля да си замълча...
      www.facebook.com/workshox

Comment

мале мале тука колко нерви ще има ... аз само ще гледам
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

Seat Ibiza Cupra R дизел - 1.9TDI 163коня
          Seat Ibiza Cupra R бензин - 1.8Т 160 коня

Ето еднакви коли, с еднакви килограми и еднаква мощност!
          Е айде направи сравнението де ? какви са им данните?
          Lexus IS200

Comment

Бензинката е бЪш 180к.с.
            sigpic

Comment

Относно един куп предимства при всекидневно каране, като висок въртящ момент на ниски обороти, нисък разход и др. дизела определено печели по точки. Обаче да се сравняват така на хартия, само с някакви числа ми се струва просто несериозно. С числа мен никой не може да ме убеди. От личен опит съм установил следното:
              Моята количка, много си я харесвам, понеже си карам по принцип доста циклителски, аз съм си само за дизел. Когато ми трябва даже е доста пъргава. Преди нея обаче карах редовно 1989 Opel Kadett 2.0i 115 к.с. комби. Начи кадет-а едва ли е мнооого по-лек от Алфата ми, ако даже не е и по-тежък. Не може да ме убеди никой че само от тия 10 к.с. дето е по-мощен кадет-а от мойта Алфа, вървежа му е доста повече. Абе лепи повече за седалката и няма какво да се направи по въпроса. И двете коли са си мои, не съм ги пестил, ами съм си ги настъпвал и двете, От 0-100 да не се изказвам твърде силно, но Опел-чето направо ще ми издуха Алфата. А дори не е турбо-бензинов двигател. Разбирам идеята ти да ни просветиш малко по въпроса, статията е хубава и добре написана, но според мен безсмислена. Няма човек който да иска да каже: мойта кола прави 0-100 за ..... секунди и да кара дизел. Човек си взима дизел да му харчи малко, да си кара до 2500 об/мин. и като дойде байр да не връща на 4-та ами да си перка без проблем на 5-а... А сетих се и за друго приложение на мойто дизелче, , да го ползвам да тегля ремарке с едно наточено QV на него , с което на правя 0-100
              145 1.9 JTD '99

Comment

Seat Ibiza Cupra R 1.9 TDI
                Power 160HP
                Torque 330.0 Nm
                0-100 km/h 7.6 s
                Standing km 28.60 s
                Top speed 220 km/h

Seat Ibiza Cupra R 1.8T

Power 180HP
                0-100 km/h 7.3 s
                Top spreed 230 km/h

Comment

Първоначално публикувано от Kuku

Бензинката е бЪш 180к.с.
                  Имаше и едни 160 коня, ма не ги знам коя серия бяха.
                  Ще звънна на един прятел с такава да го питам колко му беше колата.
                  Той имаше преди дизелова.

Comment

Seat Ibiza Cupra R 1.9 TDI
                    Power 160HP
                    Torque 330.0 Nm
                    0-100 km/h 7.6 s
                    Standing km 28.60 s
                    Top speed 220 km/h

Seat Ibiza Cupra R 1.8T

Power 180HP
                    0-100 km/h 7.3 s
                    Top spreed 230 km/h
                    А 0-140 или 0-160 примерно. Там как стоят нещата? Дай направо линк, да разгледаме.

П.С Ооо то сега всъщност забелязах, че Кики е прав. Бензинката е 180 И пак ще се изпоти доста
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Kuku

Бензинката е бЪш 180к.с.
                      Имаше и едни 160 коня, ма не ги знам коя серия бяха.
                      Ще звънна на един прятел с такава да го питам колко му беше колата.
                      Той имаше преди дизелова.
                      120 kW (163 PS) @ 5,700 rpm and 225 N·m (166 lbf·ft) @ 1,950-4,700 rpm; replaced the 150 PS version in 2003 on most models.

edit: При по-новите вече нещата стоят по друг начин,но първите два ...
                      Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                      ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                      ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Ами как да стоят нещата ? Адаш, може ли да сравняваш и въртящия момент заедно с конските сили ? Или предпочиташ да избереш по-изгодните 2 параметъра от 3 ? Е, аз избирам единствения параметър, по който ФИА (примерно) определя някаквиправила. Обем и конструкция на двигателя. В случая до 2 литра и с принудително пълнене. Е, дизела очевадно е БАВЕН ! Да не говорим, че 200 коня за 2 литров бензин означава, че двигателя е направо дефорсиран. За справка Опел и тяхното ОПЦ 240 коня или същия тоя 1.8Т мотор, който оплюхте и който е скромните 230 коня.... Мисля си, че дори с магиите на СААБ, няма 1.9 дизел над 200 коня !

Забравих за атмосферните "4 бири" (много ми хареса) в някои хонди и техните 240 коня.... Забравих и за скромния факт, че някои модели (и то особено привлекателни) някак си не се предлагат в дизел вариант
                        Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Остави бе братче, аз като чух, че 1.8Т двигателя е кенеф вече мисля да се тресна някъде и да си купя велик Алфов двигател за R8-цата, че да съм горд!

Comment

Абре пак задълбавате в глупости вярно.
                            Сеата колко нм е ? не си написал...
                            Са не съм компетентен ама дори и турбобензинките не са цвете щото пак в по-горни обороти включва турбото и като цяло бачка по-малко.
                            беше си казано някъде кое е основното предимство на дизела с турбо.
                            И ако правите сравнение бмв - 3литра би-турбо ми направете едно сравнение - имат и бензин и дизел версии - 306 за бензина и 286 за дизела.
                            Доколкото си спомням бензина попилява дизела.
                            Верно са ми кажете ,ма ако сложим чип дизела става 330 коня и пак наново.
                            Бтв и аз съм фен на дизела караш в ниски обороти и пак яко дърпаш.
                            на бензина не можеш му докара звука в високи обороти от нито една дизелова кола
                            Lancia Lybra 2.4jtd 2002 Intensa
                            Fiat Marea TD100 hlx 97

Comment

Като каза БМВ - то има и 3 литрово 330 коня, ама М дизел нема.... що ли ? От това същото 3 или 3.2 литрово едни турци преди години правеха 1000 коня и 1100Нм... дека го тоя дизел ?
                              Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Щото пък за бензините няма чип нали?
                                А и аз не съм видял един дизел да е напомпан като хората и да даяни...

Comment

Working...
                                X