Известие

Collapse
No announcement yet.

Чернобил - 22 години по късно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Чернобил е една огромна трагедия.
    Една трагедия която по мащаб е увеличена в следствие на неадекватното и престъпно поведение на Комунистическите партии управляващи източна европа .Трагедия породена в следствие от човешка грешка но разраснала се поради човешка глупост и некомпетентност.Трагедия която не е приключила!
    Мир на праха на жертвите на аварията Чернобил !Мир на праха на жертвите на Престъплението чернобил !
    Last edited by dimo; d.m.y г., 00:32.
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
      те наскоро май им мериха пак радиацията (желязото и като цяло метала най-яко поемат и държат радиация), но само потвърдиха, че това още стотина години няма да може да се използва.
      Незнам за желязото, но преди 2-3 години се беше чуло че имало вкарани в България радоактивни павета от Чернобилския регион. Така и не разбрах какво точно е станало, но няма да се учудя ако някой си е сътворил някаква подобна далавера.
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
        Ако сте пропуснали...................
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Какво да сме пропуснали? Всъщност това, че си кара мотора там не отговаря на истината
          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Мир на праха на загиналите при тази безумица.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Наскоро се бях запалил доста по аварията и всичко покрай нея. Доста материали изчетох и филми изгледах. Не знам какво да кажа. Аз съм от поколението, което тогава е израствало тепърва...всъщност всички до един, които сега пишем тук сме засегнати от аварията. Чудя се наистина какво да кажа, защото наистина живо ме интересува историята покрай тази авария, но не знам от къде да подхвана....

Huns and Dr. Beeker - Ghost Town
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                Какво да сме пропуснали? Всъщност това, че си кара мотора там не отговаря на истината
                това ли е важното от цялата работа

а иначе човека ни дава линковете отново - за тези, които не са ги видели
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Ми нека да се знае, че историята с мотора е една интернет заблуда ... не е такава свободия в зоната каквато я изкарват
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

че къде го изкарват свободия

тя даже на няколко места казва, че нямала позволение за достъп и т.н.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

• Според слухове - Стотици тонове радиоактивно украинско желязо има вложено в изработката на панелни жилища в България ,Чу се и за естествен дъбов паркет на много добра цена ....Слухове ,но като знаем какъв е манталитета на родните ни бизнесмени ,като знаем как се осъществява контрола в нашата мила родна страна... Тези които сме живяли по онова време имаме изкривено съзнание, изкривяването е главно в две посоки -едната е че всичко което Власта каже е вярно, а другата -склонни сме да вярваме на слухове ... истината тогава много често се съдържаше в слуховете.Именно слуховете , а не партията донесоха истината за Чернобил така че аз съм склонен да вярвам на тях повече, а не на тези които водиха децата на манифестации под радиоактивния дъжд,които не предупреждавах бременните да не ядът радиоактивни зеленчуци и да не се разхождат сред радиоктивния прах поне за известно време ...
                      Иначе стремежа за омаловажаване на последствията от катастрофата Чернобил е силно изразен сред бившите и настоящи управници на СССР и Русия и тяхните лакеи в бившите партии сателити на КПСС.
                      Всъщност бивши са само имената на партиите им много от тях са си на силни позиции и до ден днешен и командват парада !
                      Все още са тук и все още слугуват на господарите си !
                      Лъгали са и продължават да ни лъжат !
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                        Според слухове - Стотици тонове радиоактивно украинско желязо има вложено в изработката на панелни жилища в България ,Чу се и за естествен дъбов паркет на много добра цена ....Слухове ,но като знаем какъв е манталитета на родните ни бизнесмени ,като знаем как се осъществява контрола в нашата мила родна страна... Тези които сме живяли по онова време имаме изкривено съзнание, изкривяването е главно в две посоки -едната е че всичко което Власта каже е вярно, а другата -склонни сме да вярваме на слухове ... истината тогава много често се съдържаше в слуховете.Именно слуховете , а не партията донесоха истината за Чернобил така че аз съм склонен да вярвам на тях повече, а не на тези които водиха децата на манифестации под радиоактивния дъжд,които не предупреждавах бременните да не ядът радиоактивни зеленчуци и да не се разхождат сред радиоктивния прах поне за известно време ...
                        Иначе стремежа за омаловажаване на последствията от катастрофата Чернобил е силно изразен сред бившите и настоящи управници на СССР и Русия и тяхните лакеи в бившите партии сателити на КПСС.
                        Всъщност бивши са само имената на партиите им много от тях са си на силни позиции и до ден днешен и командват парада !
                        Все още са тук и все още слугуват на господарите си !
                        Лъгали са и продължават да ни лъжат !
                        Добре де, а какъв е бил стимулът тези хора да мълчат? Имам предвид за родните военни. Почти цялата ми рода е военна и повярвай ми аз до ден днешен не мога да разбера наистина какво ги е държало да не говорят! Ето за пример следната история. Единият ми дядо, който за съжаление помня адски малко, естествено е бил военен и когато се е случила аварията той е бил един от малкото които са знаели. По това време майка ми и баща ми (тогава вече бивш военен) заедно с мен и сестра ми, леля ми (сестра на баща ми), нейният мъж (също към военните служби - не е знаел), едната ми баба с нейният мъж (другият ми дядо - който също е бил военен, но не е знаел) са били на село и са се радвали на хбавото време и натуралните салатки. Дядо ми (знаещият) е дошъл доста бързо след като е разбрал, но въпреки това не им е казал. Отишъл е просто тайничко да им намекне, че не е сега момента да се похапва от тая благодат. Естествено останалите мъже, които споменах по-горе са се досетили, че нещо се случва, но не са разпитвали. Какво аджеба е било това, което може да те спре да предупредиш семейството си и съответно баща ми, единият ми дядо и лелинчо ми да не го разпитат ами просто да дейсвтат като него и без много обяснения да действат така както са били обучени? Страхът от масова паника ли, какво ли? Не виня дядо си, че е мълчал! Не искам да прозвочи така, но повярвай ми идея си нямам защо се е пазило в тайна! Лека им пръст на голяма част от хората които споменах!
                        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                          Какво аджеба е било това, което може да те спре да предупредиш семейството си и съответно баща ми, единият ми дядо и лелинчо ми да не го разпитат ами просто да дейсвтат като него и без много обяснения да действат така както са били обучени? Страхът от масова паника ли, какво ли? Не виня дядо си, че е мълчал! Не искам да прозвочи така, но повярвай ми идея си нямам защо се е пазило в тайна! Лека им пръст на голяма част от хората които споменах!
                          Страха от социалистическата инквизиция как какво... говорим за време в което за 1 виц се е свършвало в концлагер!
                          Ама това много удобно се забрави... и сега масово се пробутва идеята, че в ония лагери били престъпници.
                          И резултата от подобно мислене ще е още по страшна диктатура.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Промити мозъци + страх от системата, която не смачква и унищожава само провинилия се, ами и цялата му рода.
                            Към престъпленията на комунизма, за които никой не си е платил и няма осъдени, трябва да се причислят и всички преки и косвени жертви на Чернобил.
                            Last edited by DerMeister; d.m.y г., 15:42.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

• Чернобил не е просто престъпление ... поне у нас, тази дума е равносилна на геноцид, геноцид срещу собствения народ!
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Ония мизерници допоследно са си мислили че ще скатаят нещата, баси ..., аз така си го обяснявам.
                                А относно тайната...., напълно разбираемо е, все пак времената са били други, дори се сещам за един кратък виц от онова време :
                                "Абе..., ти знаеш ли?"
                                "Какво бе?"
                                И милицията ги прибрала.
                                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Working...
                                X