Известие

Collapse
No announcement yet.

Чернобил - 22 години по късно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има нещо,че ако са казали в началото за сериозността на проблема, ликвидаторите на аварията щяха да са по малко от половината. Много хора не са знаели всъщност на каква огромна опастност са изложени, отиваки да разчистват боклуци и да заливат бетон.
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
      Има нещо,че ако са казали в началото за сериозността на проблема, ликвидаторите на аварията щяха да са по малко от половината. Много хора не са знаели всъщност на каква огромна опастност са изложени, отиваки да разчистват боклуци и да заливат бетон.
      Ми не мисля. Първо много хора са готови да се жертват за да спасят останалите.
      Второ, точно за такива рискове полиция, армия и пожарна получават заплата. Това им е работата.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Ми не мисля. Първо много хора са готови да се жертват за да спасят останалите.
        Второ, точно за такива рискове полиция, армия и пожарна получават заплата. Това им е работата.
        Във филма на "дискавъри" това обесняват ,че военните ги пращали на учение , а на миньорите им се спестявало доста информация. Това ,че са извадили хората да празнуват 1май е наистина нечовешко.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

• Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Във филма на "дискавъри" това обесняват ,че военните ги пращали на учение , а на миньорите им се спестявало доста информация.
          Това е разбираемо, ако ги е шубе няма да си свършат работата.

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          Това ,че са извадили хората да празнуват 1май е наистина нечовешко.
          Това вече е отвратително - да жертваш децата, само и само да си скриеш провала. Просто не знам как да го окачествя. Смъртна присъда за виновните (която по начало не одобрявам) е много слабо наказание.

Comment

..........
            Това вече е отвратително - да жертваш децата, само и само да си скриеш провала. Просто не знам как да го окачествя. Смъртна присъда за виновните (която по начало не одобрявам) е много слабо наказание.
            Смъртната присъда те сами са си я подписали. Въпросът тук е, че са подписали смъртните присъди на още много хора за много години напред. Смъртни присъди с тези "подписи" се изпълняват и днес. Ще се изпълняват и още за в бъдеще време!
            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
              Смъртната присъда те сами са си я подписали.
              Дали? Има достатъчно сведения, че отговорните другари не са яли пресна марулка, поръсена с чернобилски дъждец.

Иначе бумът на ракови заболявания е виден...

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Момчета,бил съм там!Издържах около 40 минути.
                Но причината не бе това че ме е страх от радиацията,беше ме обвзела някаква паника,че няма да мога да си тръгна от там.
                Аз съм роден в Донецк,на около 700км. от Припять.
                Бил съм на 7 години когато е станала аварията,мои роднини са починали там.За това и отидох,да видя,да почувствам какво е било.Рядко,но имам кошмари за това което усетих там!
                Там е страшно!!!!
                Настръхнах,буквално,като прочетох това мнение....
                Разходка из Зоната и Припят,би трябвало да е абонамент за доживотни кошмари.Там,сигурно е най-страшното място на Земята...
                Гледах,обаче някакво филмче за развитието на флората и фауната там...Природата се опитва да поправи човешката грешка...абсолютно изумително!И според мен,след като немислимото се е случило,именно това е най-важното.Точно в това филмче казаха нещо много интересно.Става въпрос,че учените наблюдават много ниска численост на мутанти. "Сред животните със сигурност има мутанти,но те изчезват бързо,защото са по-слаби и по-лесно стават плячка."
                А,не видях нищо да се говори за човешката грешка,за Анатоли Дятлов.
                Доколкото съм чел,самите ВВЕР440 също са имали конструктивни недостатъци,които мисля,че дори отстраняваха в Козлодуй
                Mercedes ML 63 AMG 07'
                159 TI 2.4JTDm SW 09'
                156 2.0 20V Turbo
                VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                sigpic

Comment

• Абе като се позамисля малко, май тая планетка няма да оцелее още 200-300г. Сякаш една от мисийте ни, да не казвам основната, е да се самоунищожим. Наред с всичко останало което еволюира,"технологий", болести, животинки и т.н., сякаш и изпълнението на мисията тече с пълна сила, то не бе ядрени опити, войни които за жалост продължават и до днес, аварий, ядронен колайдер ако щете...., до кога хора, какво има да развиваме още, нима сме си зле така?

пп
                  И за да не е само някакво общо разсъждение по глобалните проблеми, т.нар. офтопик...
                  Съдейки по поговорката "всяко зло за добро", в случая кое е доброто, колкото и да си бия тъпата картуна, все още не мога да си отговоря на този въпрос.
                  Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                  Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                  Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Дали? Има достатъчно сведения, че отговорните другари не са яли пресна марулка, поръсена с чернобилски дъждец.

Иначе бумът на ракови заболявания е виден...
                    От радиацията спасение няма. Не е въпрос само на марулки.

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
                    Настръхнах,буквално,като прочетох това мнение....
                    Разходка из Зоната и Припят,би трябвало да е абонамент за доживотни кошмари.Там,сигурно е най-страшното място на Земята...
                    Гледах,обаче някакво филмче за развитието на флората и фауната там...Природата се опитва да поправи човешката грешка...абсолютно изумително!И според мен,след като немислимото се е случило,именно това е най-важното.Точно в това филмче казаха нещо много интересно.Става въпрос,че учените наблюдават много ниска численост на мутанти. "Сред животните със сигурност има мутанти,но те изчезват бързо,защото са по-слаби и по-лесно стават плячка."
                    А,не видях нищо да се говори за човешката грешка,за Анатоли Дятлов.
                    Доколкото съм чел,самите ВВЕР440 също са имали конструктивни недостатъци,които мисля,че дори отстраняваха в Козлодуй
                    Грешката ня Дятлов е малко второстепенна работа. Мен ако питаш той може да е настоявал теста да се проведе въпреки неблагоприятните условия, но е вярвал, че има начин рязко да понижи мощността и макар на предела на реактора да го запази. Уви изненадата се е криела точно там, в тази конструктивна грешка, която е била пазена в тайна.
                    The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                      И за да не е само някакво общо разсъждение по глобалните проблеми, т.нар. офтопик...
                      Съдейки по поговорката "всяко зло за добро", в случая кое е доброто, колкото и да си бия тъпата картуна, все още не мога да си отговоря на този въпрос.
                      Точно това имах предвид в горния пост.Че въпреки всички опити на човека да унищожи нещо,природата се опитва да го възстанови с всички сили.Това би трябвало да е доброто,че въпреки всичко природата се бори...и успява.
                      Mercedes ML 63 AMG 07'
                      159 TI 2.4JTDm SW 09'
                      156 2.0 20V Turbo
                      VW Phaeton 3.0 TDI 09'
                      sigpic

Comment

• Абе тя успява ама и ние все по-упорити ставаме.
                        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
                          Ми, не точно там е най-страшното място колега. Кошмара е в човешката драма останала след тая пуста трагедия. Смятам в близко бъдеще да посетя зоната, да видим какво е положението.
                          33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

• Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
                            Докато не се яви мутанта който е по -силен всички останали по лесно станат негова плячка... или болеста която да натръшка всичко .
                            Истината е, че никой не може да знае какво е реалното положение там или на което и да е место посвета изложено на сходни условия (например ядрените полигони,урановите мини )тъй като много мутации и аномалии остават скрити животните не попълват статистически карти и не ходят на лекар -никой не знае колко котки и кучета да речем са умряли от рак или на кой му пука че жабите или рибите са стерилни примерно или при мечките има увеличение на детската смъртност. Ако има инвалидност в животинския свят то тя бързо се заличава по пътя на отбора но това не означава че не се случват дефекти .Ами в невидимия свят на микро организмите - какво се случва с вируси ,бактерии и други патогени , как те се изменят какво става когато влязат в контакт с населението в съседните райони и по света и се съчетае въздействието с другите вредни антропогенни фактори от сорта на химиите натъпкани в храната ни или замърсяването
                            на водите и въздуха .Примерно нови щамове птичи или свински грип ?или Богзнае какво ?

---------- Post added at 00:16 ---------- Previous post was at 00:09 ----------

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            Във филма на "дискавъри" това обесняват ,че военните ги пращали на учение , а на миньорите им се спестявало доста информация.
                            Тези хора определено не са били толкова невежи и не са пасяли трева знаели са къде отиват и какво ги очаква ...
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                              ядронен колайдер ако щете...., .
                              Да не се отвличаме. Колайдера няма общо с другите изброени и няма да затрие Земята.
                              Last edited by Old Fox; d.m.y г., 16:00.
                              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• нищо не може да застане на пътя на прогреса прекалено дълго, изказвания от сорта на и така сме си добре са смешни, ми айде да се върнем 10 века назад, да си сечем чуторите с брадви по горите и да се боядисваме...

както каза колегата, припять и чернобил не са най-страшното

страшното е останалата част от зоната, пустата, изоставената, в която толкова много човешки съдби не са успели да се случат...
                                sigpic
                                днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                                X