Първоначално публикувано от Orm
Известие
Collapse
No announcement yet.
ако некой съ е стресирАл
Collapse
X
-
Много си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.
Comment
-
Ехеее... кво стана бе... вие Руснаците ги изкарахте, че хич не могат да правят самолети и бойна техника изобщо
Те винаги са били Царете в тая свера и до ден днешен са... кви са тея споровеALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Изхода на боя зависи кой ще стреля преди другия да го е видял, и повярвай ми приятелю руските там ги няма никакви, което ме навежда на мисълта кой в крайна сметка бърка самолет за акробатика с изтребител?[/quote
Офффффффффф омръзна ми - ти откаде се взе толкова умен бре.....
руснаците ги нямало там никакви ...... въздушен бой вече нямало .... Само не го казвай на някой който разбира (дори и американец) това нещо че ще ти се смеят .
Ако всичко е така американците вече щяха да добиват нефт в сибир. Моля ти се не ме карай сега да ти пиша характеристики на управляеми и неуправляеми ракети за пусни и забрави ракети и.т.н А и както гледам няма смисъл , ти се мислиш за Гагарин опрял си се с рогата и не мърдаш .
Ще кажа едно , даноп никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
Първоначално публикувано от Ormдано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
sigpic
ROVER 200 RF 2.0TDI
Comment
-
Първоначално публикувано от MupoМного си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.
За 23ките предполагам, че става въпрос за МиГ-23, еми стоял съм до излитащи, кацащи и рулиращи такива самолети. Тая простотия за летящия ковчег не знам откъде го измисли обаче като гледам как пишеш не си с богата авиационна култура, а си правиш генерални изводи за машината само по това как каца.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
Първоначално публикувано от Nasko_77Първоначално публикувано от Ormдано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
разликата при американските и руските ракети е че руските ракети се разделят на 5 части, всяка от които има по 4 ядрени бойни глави, всяка способна да удари рзлична цел - т.е. ако всички глави достигнат целите си руснаците могат да ударят 20 цели с една ракета, докато амеркианците разчитат на 1 по-малка и по-бърза ракета с 4 бойни глави.
а иначе дог фаитинг-а е до голяма степен отживелица.. вече се използват fire and forget оръжия и се стрелят от 50 км , стигне ли се до близък бой, руснаците колкото и да са по-добри в акробатиката (това вече няма кой да го оспори според мен) самолета има ще ги остави на третата маневра, защото е построен на бюджет с който не можеш да разработиш съзтезателна кола(това е преувеличение естествено, нарича се хипербола за засилване на впечатлението, което иска говорещия да създаде), а дори и да не го направи, русктие самолети от последните поколения, от всичката литература дето съм изчел на тази тема, не са ограничени, за да помагат на пилота да не прави маневри с опасни г-сили за да припадне . това според някои е преимущество защото позволява по-рязко маневриране, ама от къв ти е да маневрираш като си в безсъзнание
че американците пропагандират техниката си така е, ама да твърдите че руснаците са вся и всьообщо взето руснаците имат
преимущество в грубата сила - притежавайки подводници с 2 пъти повече ракети и бойни глави, и по-евтини и лесни за поддръжка танкове и т.н. , американците си имат своите преимущества от към конвенционални оръжия
най-големия коз на братушките естествено е водородната бомба
и един въпрос като за накрая ... какъв е смисъла да се спори като малките деца - кой самолет бил по-добър пък кои били по-добрите пилоти
ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимосттаsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Re: ако некой съ е стресирАл
[quote=Old Fox]Първоначално публикувано от "търтей":x0hu1kmtЩе участват общо 15 самолета и вертолета...[/quote
0hu1kmt]
Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три
Comment
-
МиГ -- Микоян ( арменец ) и Гуревич ( руснак )
Много американски филми гледате май. Оставете ги руснаците като сте толкова информирани защо високотехнологичните немци имат на въоръжение тия МиГ-ове ???? До сега всички мигове дето са сваляни са или три поколения по стари от американските или са 1 МиГ срещу 15-20 Ф-16 Иначе ако не се лъжа в Англия от 102 учебни сражения между миг29 и ф 16 - 98 победи имат миговете. Няма такова американско оръжие което да ми кажете и аз да не ви кажа по добро руско . Американците единствено превъсхождат с БРОЯ на самолетоносачите ( просто често им се налага да взимат чуждо) .
Погледнете го и от другата страна на нещата - как мислите в случай на война колко самолети може да произведе Русия (която има злато, нефт, газ,диаманти, алуминий и цялата менделеева таблица) , които струват по 10-15 милиона и колко може америка (която има индианци, мексиканци и най големите дългове в света ) да произведе самолети които струват по 100 - 150 млн.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
-
[quote=jorko]Първоначално публикувано от Old FoxПървоначално публикувано от "търтей":g6k5vm9rЩе участват общо 15 самолета и вертолета...[/quote:g6k5vm9r]
Да бе и аз бях адски изненадан днес.
Jorko за детските спорове съм съгласен обаче нататък
Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
[quote=Old Fox][quote=jorko]Първоначално публикувано от "Old Fox":2nfdba2wПървоначално публикувано от "търтей":2nfdba2wЩе участват общо 15 самолета и вертолета...[/quote:2nfdba2w]
Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nfdba2w]
кви термини ? някъде да съм твърдял че разбирам от термини ? а тези неща самите руски пилоти са го казвали
и ми простете грешката, някак си милех за старит мигове става въпросвръщам си думите назад
и точно спец. литература четаsigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
[quote=Old Fox][quote=jorko]Първоначално публикувано от "Old Fox":2nq0g5khПървоначално публикувано от "търтей":2nq0g5khЩе участват общо 15 самолета и вертолета...[/quote:2nq0g5kh]
Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nq0g5kh]
Просто исках да уточня , че не е 1 бройка , както ми се стори че намекваш ... ако не симал това впредвид , значи моля забележката ми да не се записва от стенографката
Comment
-
Специално думите за 23-те не са мой а на мой познат, летял на 19-ка 21-ца, 23-ка и 29-ка. В момента този човек а и преди това отговаряше за присъединяването в НАТО. Така че му имам доверие и то пълно. Говорили сме много по-този въпрос, думите му бяха "Никога незнаеш какво ще направи този самолет ама никога". В моя град даже падна преди доста време един, та замалко да затрие и града и половин София, защото му пречеше преди време един химически завод. Та така ... за Микоян не го знаех, от приятели ми си е останало Мигоян, полезно е. Иначе съм седял преди полосата преди време на действащото навремето летище в Доброславци, оборудвано с МЛД-та. Никога не съм имал намерение да се задълбочавам дотолкова че да помна буквички и т.н. информация.
Comment
-
Много интересна тема и много интересен спор . Нали целта на спора според мене е да се научат нови неща . А не е аз да кажа това е черно другия това е бяло и.т.н до край . Чел съм достатъчно за тия неща но и научих много нови факти. Мерси на всички спорещиКупон да става!!!!
Целта на НАТО не е да пълниш джоба на Русия а на съюзниците, а за това трябва да убедиш данъкоплатците че по скъпите американски или европейски самолети са по добри с това нещо естествено се заема пресата от там и дезинформацията. Руснаците са по напред във военната техника като почнем от калашника през танкове и подводници и стигнем до атомната бомба, ако не беше така , нямаше да го има и НАТО.Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
Comment
Comment