Известие

Collapse
No announcement yet.

ако некой съ е стресирАл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Orm
    Първоначално публикувано от Old Fox
    @orm Виждам че си фен на руската техника също като мен. Обаче някои неща ти уягват. Крило с изменяема стреловидност се използва(използвало се е) да но по-маалко по-различни причини.
    Не знам какво интервю си гледал, но сигурно превода е лош.

Платени репортажи и предавания има навсякъде, но да наричаш Еврофайтер буламач.... "а не не така"
    Казах че имаше еврофайтери миражи и всякаква буломач В никой случай не казва че само руските истребители са добри разликите им в характеристики са минимални освен по маневреност де там МиГ-овете са най добри ..... Изхода на боя вече, повече зависи от пилотите
    Изхода на боя зависи кой ще стреля преди другия да го е видял, и повярвай ми приятелю руските там ги няма никакви, което ме навежда на мисълта кой в крайна сметка бърка самолет за акробатика с изтребител?

Comment

Много си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.
      http://hopenhagen.org/

Comment

Ехеее... кво стана бе... вие Руснаците ги изкарахте, че хич не могат да правят самолети и бойна техника изобщо
        Те винаги са били Царете в тая свера и до ден днешен са... кви са тея спорове
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Изхода на боя зависи кой ще стреля преди другия да го е видял, и повярвай ми приятелю руските там ги няма никакви, което ме навежда на мисълта кой в крайна сметка бърка самолет за акробатика с изтребител?[/quote

Офффффффффф омръзна ми - ти откаде се взе толкова умен бре.....
          руснаците ги нямало там никакви ...... въздушен бой вече нямало .... Само не го казвай на някой който разбира (дори и американец) това нещо че ще ти се смеят .
          Ако всичко е така американците вече щяха да добиват нефт в сибир. Моля ти се не ме карай сега да ти пиша характеристики на управляеми и неуправляеми ракети за пусни и забрави ракети и.т.н А и както гледам няма смисъл , ти се мислиш за Гагарин опрял си се с рогата и не мърдаш .
          Ще кажа едно , даноп никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
          Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
            Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката
            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
            sigpic
            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Mupo
              Много си прав колега. Няма и помен вече от доф-файтинга в днешно време ... натискаш копчето и смалко повече късмет уцелваш. Само да не си помислите че съм някъв пилот ... Мен там не ме бъркайте, иначе са доста малко хората били под или близо до излитащ изтребител, аз съм имал честа да бъда на не повече от около 30-40 метра Под кацащи 23-ки. КОето ме навежда на мисълта че това е една от най-големите издънки на Мигоян. ПОзнати още като "летящите гробове", а познайте защо.
              Няма как да те объркаме. Не е доф-файтинг а дог-файт(dog - fight), а името е Микоян не Мигоян. Явно е че си далеч от нещата.
              За 23ките предполагам, че става въпрос за МиГ-23, еми стоял съм до излитащи, кацащи и рулиращи такива самолети. Тая простотия за летящия ковчег не знам откъде го измисли обаче като гледам как пишеш не си с богата авиационна култура, а си правиш генерални изводи за машината само по това как каца.
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77
                дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
                Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката
                20 не, ама 5

разликата при американските и руските ракети е че руските ракети се разделят на 5 части, всяка от които има по 4 ядрени бойни глави, всяка способна да удари рзлична цел - т.е. ако всички глави достигнат целите си руснаците могат да ударят 20 цели с една ракета, докато амеркианците разчитат на 1 по-малка и по-бърза ракета с 4 бойни глави.

а иначе дог фаитинг-а е до голяма степен отживелица.. вече се използват fire and forget оръжия и се стрелят от 50 км , стигне ли се до близък бой, руснаците колкото и да са по-добри в акробатиката (това вече няма кой да го оспори според мен) самолета има ще ги остави на третата маневра, защото е построен на бюджет с който не можеш да разработиш съзтезателна кола (това е преувеличение естествено, нарича се хипербола за засилване на впечатлението, което иска говорещия да създаде), а дори и да не го направи, русктие самолети от последните поколения, от всичката литература дето съм изчел на тази тема, не са ограничени, за да помагат на пилота да не прави маневри с опасни г-сили за да припадне . това според някои е преимущество защото позволява по-рязко маневриране, ама от къв ти е да маневрираш като си в безсъзнание

че американците пропагандират техниката си така е, ама да твърдите че руснаците са вся и всьо общо взето руснаците имат преимущество в грубата сила - притежавайки подводници с 2 пъти повече ракети и бойни глави, и по-евтини и лесни за поддръжка танкове и т.н. , американците си имат своите преимущества от към конвенционални оръжия

най-големия коз на братушките естествено е водородната бомба

и един въпрос като за накрая ... какъв е смисъла да се спори като малките деца - кой самолет бил по-добър пък кои били по-добрите пилоти

ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимостта
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Re: ако некой съ е стресирАл

[quote=Old Fox]
                  Първоначално публикувано от "търтей":x0hu1kmt
                  Ще участват общо 15 самолета и вертолета...
                  Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29. [/quote0hu1kmt]

Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три

Comment

МиГ -- Микоян ( арменец ) и Гуревич ( руснак )

Много американски филми гледате май. Оставете ги руснаците като сте толкова информирани защо високотехнологичните немци имат на въоръжение тия МиГ-ове ???? До сега всички мигове дето са сваляни са или три поколения по стари от американските или са 1 МиГ срещу 15-20 Ф-16 Иначе ако не се лъжа в Англия от 102 учебни сражения между миг29 и ф 16 - 98 победи имат миговете. Няма такова американско оръжие което да ми кажете и аз да не ви кажа по добро руско . Американците единствено превъсхождат с БРОЯ на самолетоносачите ( просто често им се налага да взимат чуждо) .
                    Погледнете го и от другата страна на нещата - как мислите в случай на война колко самолети може да произведе Русия (която има злато, нефт, газ,диаманти, алуминий и цялата менделеева таблица) , които струват по 10-15 милиона и колко може америка (която има индианци, мексиканци и най големите дългове в света ) да произведе самолети които струват по 100 - 150 млн.
                    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

[quote=jorko]
                      Първоначално публикувано от Old Fox
                      Първоначално публикувано от "търтей":g6k5vm9r
                      Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29.
                      Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три [/quote:g6k5vm9r]

Да бе и аз бях адски изненадан днес.
                      Jorko за детските спорове съм съгласен обаче нататък

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

[quote=Old Fox][quote=jorko]
                        Първоначално публикувано от "Old Fox":2nfdba2w
                        Първоначално публикувано от "търтей":2nfdba2w
                        Демек викаш всичката способна да лети техника ще се събере над София. И има правописна грешка вместо изтребител МиГ-29, ми се струва че ще е по правилно изтребителЯТ МиГ-29.
                        Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три [/quote:2nfdba2w]

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nfdba2w]

кви термини ? някъде да съм твърдял че разбирам от термини ? а тези неща самите руски пилоти са го казвали

и ми простете грешката, някак си милех за старит мигове става въпрос връщам си думите назад

и точно спец. литература чета
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

[quote=Old Fox][quote=jorko]
                          Първоначално публикувано от "Old Fox":2nq0g5kh
                          Първоначално публикувано от "търтей":2nq0g5kh
                          Е тогава значи бях пиян онзи ден , когато видях два такива в небето над София ... или май бяха три [/quote:2nq0g5kh]

Говорим за МиГ-23 , ти даваш примери от Корейската война... Говориш все едно ти си летял на тия машини. За тернимите по-добре да не говоря. Тия "метални рами" всъщност държат остъклението на фанара и челното бронестъкло. Четете специализирани литература като ви е интересно, а не елементарна журналистика с извънземен превод.[/quote:2nq0g5kh]
                          Просто исках да уточня , че не е 1 бройка , както ми се стори че намекваш ... ако не симал това впредвид , значи моля забележката ми да не се записва от стенографката

Comment

Специално думите за 23-те не са мой а на мой познат, летял на 19-ка 21-ца, 23-ка и 29-ка. В момента този човек а и преди това отговаряше за присъединяването в НАТО. Така че му имам доверие и то пълно. Говорили сме много по-този въпрос, думите му бяха "Никога незнаеш какво ще направи този самолет ама никога". В моя град даже падна преди доста време един, та замалко да затрие и града и половин София, защото му пречеше преди време един химически завод . Та така ... за Микоян не го знаех, от приятели ми си е останало Мигоян, полезно е. Иначе съм седял преди полосата преди време на действащото навремето летище в Доброславци, оборудвано с МЛД-та. Никога не съм имал намерение да се задълбочавам дотолкова че да помна буквички и т.н. информация.
                            http://hopenhagen.org/

Comment

Много интересна тема и много интересен спор . Нали целта на спора според мене е да се научат нови неща . А не е аз да кажа това е черно другия това е бяло и.т.н до край . Чел съм достатъчно за тия неща но и научих много нови факти. Мерси на всички спорещи Купон да става!!!!
                              Целта на НАТО не е да пълниш джоба на Русия а на съюзниците, а за това трябва да убедиш данъкоплатците че по скъпите американски или европейски самолети са по добри с това нещо естествено се заема пресата от там и дезинформацията. Руснаците са по напред във военната техника като почнем от калашника през танкове и подводници и стигнем до атомната бомба, ако не беше така , нямаше да го има и НАТО.

Comment

айй
                                много забавна тема стана

отдавна не съм се смял като на някои от мненията тук

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X