Известие

Collapse
No announcement yet.

ако некой съ е стресирАл

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от търтей
    айй
    много забавна тема стана

отдавна не съм се смял като на някои от мненията тук

we aim to provide дет съ викъ
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

[quote=Stoyan Georgiev][quote="Nasko_77":3qaunr5i][quote=Orm]дано никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.[/quote]Или коя бомба е по-унищожителна в действителност... Майката на бомбите (Американската) или Бащата на бомбите (Руската)... дето 20 пъти превъзхождала майката [/quote]

20 не, ама 5

разликата при американските и руските ракети е че руските ракети се разделят на 5 части, всяка от които има по 4 ядрени бойни глави, всяка способна да удари рзлична цел - т.е. ако всички глави достигнат целите си руснаците могат да ударят 20 цели с една ракета, докато амеркианците разчитат на 1 по-малка и по-бърза ракета с 4 бойни [/quote:3qaunr5i]Ами аз не знам за какви ракети ми говориш... ставаше дума просто за това. И точно конвенционално оръжие е

[url="http://standartnews.com/bg/article.php?d=2007-09-13&article=203371"]http://standartnews.com/bg/article.php? ... cle=203371[/url]

http://jwak.net/media/3249/
      ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
      sigpic
      ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Orm
        Офффффффффф омръзна ми - ти откаде се взе толкова умен бре.....
        руснаците ги нямало там никакви ...... въздушен бой вече нямало .... Само не го казвай на някой който разбира (дори и американец) това нещо че ще ти се смеят .
        Ако всичко е така американците вече щяха да добиват нефт в сибир. Моля ти се не ме карай сега да ти пиша характеристики на управляеми и неуправляеми ракети за пусни и забрави ракети и.т.н А и както гледам няма смисъл , ти се мислиш за Гагарин опрял си се с рогата и не мърдаш .
        Ще кажа едно , даноп никога не разберем кои истребители са по добри американските или руските.
        Извадил съм се такъв умен от военно въздушното училище. Отличник на випуска, имам и някои собствени публикации, така че следващия път преди да обиждаш се замисли дали насреща ти не е някой който разбира повече от тебе. Ха сега ти ми кажи кой се излага и на кой трябва да се смеят. Като ти гледам правописа, едва ли си виждал самолет дори и на картинка. А и твърдението ти за КРИЛАТА направо кърти МИФКИ

Оставете ги руснаците като сте толкова информирани защо високотехнологичните немци имат на въоръжение тия МиГ-ове ???? До сега всички мигове дето са сваляни са или три поколения по стари от американските или са 1 МиГ срещу 15-20 Ф-16
        Погледнете го и от другата страна на нещата - как мислите в случай на война колко самолети може да произведе Русия (която има злато, нефт, газ,диаманти, алуминий и цялата менделеева таблица) , които струват по 10-15 милиона и колко може америка (която има индианци, мексиканци и най големите дългове в света ) да произведе самолети които струват по 100 - 150 млн.
        Германците имаха за няколко години след обединението си. Сега нямат, защото е вече стар.
        В един самолет няма много злато и диаманти така че това че Руснаците ги имат не е голямо предимство. А щях да забравя Менделеевата таблица е само една хартийка и аз също си я имам в къщи не е проблем за никой да си я има. С хартийки самолет не се прави.
        А за обидите ти си помисли пак

ПС А на това червеното наистина се посмях от сърце.

ПС2 А това зеленото не го правят защото там няма нефт има газ и то в Урал (Явно си проспал часовете по География в 5ти клас)(Не било компютри ами компоти, и са ги върнали). Иначе нефта вече си го добиват в Азербейджан и скоро ще почнат и в Чечня.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev
          най-големия коз на братушките естествено е водородната бомба
          Факт: Термоядрената (водородната) бомба е изобретена в Америка. В екипа участвал в разработката е имало Български емигрант.

Също така и основите на авиационната им промишленост са поставени от Български емигрант. Някой знае ли от какво са ямите в градинката пред Кристал?

Comment

ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимостта
            Army assaulted the South on June 25, 1950.
            http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_war
            Production started in 1970
            http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_23

Да не си се объркал нещо за Корейската война? Там МиГ 19 и накрая МиГ 21 са направили Американците криви.

Comment

Първоначално публикувано от deadairplane
              най-големия коз на братушките естествено е водородната бомба
              Факт: Термоядрената (водородната) бомба е изобретена в Америка. В екипа участвал в разработката е имало Български емигрант.

Също така и основите на авиационната им промишленост са поставени от Български емигрант. Някой знае ли от какво са ямите в градинката пред Кристал?
              Браво...... От тебе разбрах много неща ...но

1) Водородната бомба е измислил Андрей Сахоров който има нобелевска премия за това.
              2) Чукотка се намира в Чечня а Роман Абрамович е талибанин ?!?!? (помисли пак)
              3) Трето би трябвало да разбереш че не говоря за таблицата върху дъската в училище а за природни ресурси които правят една държава богата или бедна.
              4) Азербаджан не е Русия (беше част от СССР)
              5) Американците ще стъпят в Чечня ная кукуво лято.

Изобщо нямам намерение да обивдам който и да било , но фактите са си факти.
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

А ето и малко за миговете:

По маневрени, характеристики, разгон и скороподемност самолет МиГ-29 превъзхожда всичките серийни изтребители. В хода на проведените учебни въздушни боеве между МиГ-29 от ВВС на Р Германия с F-16С и "Мираж 2000", както и със самолети от ВВС на САЩ като F-15С "Игъл", е доказано существеното преимущество на МиГ- 29 като маневреност, а също и като възможност на бордната РЛС.

Тактико-технически данни МиГ 29

РАЗМЕРИ

Размах на крилото - 11,36 м;

Дължина на самолета (с ПВД) - 17,32 м;

Височина на самолета - 4,73 м;

Площ на крилото - 38,10 кв.м

Екипаж - 1 човек.

СИЛОВА УСТАНОВКА

Самолетът е снабден с два ТРДДФ РД-33 (2 х 8300 кгс). РД-33 трета серия има ресурс до първия ремонт 1000 ч, а назначеният ресурс е 2000 ч. Двигателят има турбокомпресорен стартер - енерговъзел ГТДЭ-117(90 к.с.).

МАСА И БОЕН ТОВАР - кг

Нормална излетна - 16 830;

Максимална излетна - 21 000;

Максимално бойно натоварване - 4000.

ЛЕТАТЕЛНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

- максимална скорост - 2450 км/ч,

- максимална скорост при земята - 1500 км/ч,

- практически височина - 18000 м,

- максимална скороподемност - 330 м/с;

- Практическа далечина на полета:

- на малка височина без ПТБ - 990 км,

- на голяма височина без ПТБ - 2200 км,

- на голяма височина с една ПТБ 2800 км,

- на голяма височина с три ПТБ 3500 км,

- с едно до зареждане - 6700 км,

- дължина на разбега 250-600м,

- дължина на пробега 600-900 м,

- максимално експлоатационно претоварване - 9 g.

F-16C - ТАКТИКО-ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИРазмери, m - разпереност
                а) без ракети 9,45
                б) с ракети 10,01
                - дължина 15,03
                - височина 5,09
                Площ на крилото, m2 27,87
                Маса, kg (F-16С с F100-PW-229)
                - празен 8433
                - външен товар 7226
                - макс. излетна (блок 50/52) 19 138
                - норм. излетна 10 659
                Тяговъоръженост (без въоръжение) 1-1,1
                Макс. скорост на 10 000 m над 2 М (2142 km/h на 12190m)
                Таван, m над 15 240
                Радиус на действие, "въздух-земя" с две 907-kg бомби и 5687 l гориво във вън. резервоари, km 1252
                Радиус на действие "въздух-въздух" с 3940 l гориво във вън. резервоари, 2хAIM-120 и 2хAIM-9, km 1485
                Максимална далечита на полета с 5678 l гориво в доп. резервоари, km 4215
                Ограничение по претоварване, g 9
                Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

На България Русия е причинила основно само проблеми.Като махнем Освобождението, което е целяло най вече поредната задунайска губерния и на практика поробването ни и от което се измъкваме благодарение на здравомислещи българи и честни патриоти, всичко друго е правено само в разрез с нашите интереси.Ама не го пише в масовата преса или в изданиеята на Партиздат или тези, които сега си ги приватизираха.Даже и Вазов има малко известно стихотворение, в което се обръща против в Русия, ама не ни караха да го учим наизуст.
                  Въобще не ме интересуват кой самолет бил по добър, а ме интересува например след като в САЩ всеки пише каквото си иска за Буш примерно, защо след като ЕДИН вестник написа, че Путин хойка с манекенка, само дето не го разстреляха, за разлика от Политковская примерно. Русия ще си остане още 70 години поне изостанала държава управлявана от диктатори, в която обикновения човек е роб на властта.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

съгласен съм с фред

Първоначално публикувано от deadairplane
                    ПП: а за летящите ковчези е прав , защото по време на корейската война миговете са били с отвратителна видимост на кабината - имало е едни метални рами отпред и отгоре , които изключително много за влошавали видимостта
                    Army assaulted the South on June 25, 1950.
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Korean_war
                    [quote:33341yr9]Production started in 1970
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Mig_23

Да не си се объркал нещо за Корейската война? Там МиГ 19 и накрая МиГ 21 са направили Американците криви.[/quote:33341yr9]

по-долу казах също така, че съм се объркал и мислех, че става въпроз за миг 17 и 19, които по време на корейската война самите руснаци нон стоп са ревали защото видимостта им е била много ограничена заради тези металните по стъклата на кабината - факт

миг 21 са използвали чак във Виетнам, където наистина - направили са американците криви - което си е си е

а водордни бомби хамериканците нямат на въоръжение to my knowledge, а единствената детонирана водородна бомба е в Русия, в Сибир, и е била толкова мощна, че и досега си остава най-голямата тествана някога - "Цар Бомба" - 50 мегатона (в Уики се твърди, че е имала потенциал за 100 мегатона, но преди тестовете са я ограничили до 50). никога не влиза и тя във въоръжение, но за сметка на това много спекулират, че руснаците въпреки това имат на въоръжение такива.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от fred
                      На България Русия е причинила основно само проблеми.Като махнем Освобождението, което е целяло най вече поредната задунайска губерния и на практика поробването ни и от което се измъкваме благодарение на здравомислещи българи и честни патриоти, всичко друго е правено само в разрез с нашите интереси.Ама не го пише в масовата преса или в изданиеята на Партиздат или тези, които сега си ги приватизираха.Даже и Вазов има малко известно стихотворение, в което се обръща против в Русия, ама не ни караха да го учим наизуст.
                      Въобще не ме интересуват кой самолет бил по добър, а ме интересува например след като в САЩ всеки пише каквото си иска за Буш примерно, защо след като ЕДИН вестник написа, че Путин хойка с манекенка, само дето не го разстреляха, за разлика от Политковская примерно. Русия ще си остане още 70 години поне изостанала държава управлявана от диктатори, в която обикновения човек е роб на властта.
                      От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

Comment

От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )

не знам що си позволяваш да се изказваш за образование като то очевидно ти липсва ...
                        правописът ти е на ниво циганче във втори клас ....
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей

не знам що си позволяваш да се изказваш за образование като то очевидно ти липсва ...
                          правописът ти е на ниво циганче във втори клас ....[/quote

Ти първо си виж твоя.
                          И ако беше поне малко образован щеше да умееш да водиш спор , а не да се изказваш като ЦИГАНИН НА ПАЗАРА. Човек на твоето ниво не може да ме обиди или нещо такова. Обидите почват да се сипят когато свършат знанията ....... Твоите знания свършиха още на първата страница на тази тема.

Comment

дай ми пуберите на 13 дето псуват, пък ти си задръж сградите строени от комунисти

а ти учителите възпитавани по комунистическо, за тях нещо казваш ли ? защото съм бил в гимназия май най-скоро от всички тук и мога да ти кажа, че тези същества , които са уж част от интелигенцията на нацията ни, с много много редки изключения са първо - със закостенели виждания и разбирания, архаични меко казано познания по специалността им, и освен това комплексирани до немай къде.

време е да се събудят хората и да осъзнят, че не живеем във седемдесетте
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

..........От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )
                              Ами това че 13 годишен пубер псува учителя си е плод на 50 годишното комунистическо безнравствие, сринаха се ценности, като църква и морал. Моите пубери не псуват учителите си, а тия дето псуват са плодове на родители възпитаници на социализма точно.
                              Много сгради са построени след 1989, ам трябва очи да се видят, както пише в Библията /непреднамереност/, а колкото до комунизма, той върна България от челните места в ЕВропра /първата десятка през 1939/ на последно място, с външен дъл от 13/милиарда долара/в края на 1989/, още горе долу толкава вътрешен /дългове към НОИ, НЕК на фирми една към друга/, изядени социални фондове, икономика построена на принципа да има нещо там за работници, а не на реални пазарни принципи и разбито селско стопанство, където реколтата се обира от ученици, студенти и виетнамци.
                              Не си мисли, че България е нямало да бъде освободена и без руска помощ-не отричам руските жертви, отричам руската политика.Ако не са били руснаците са щели да бъдат други, това си е борба и за влияние най вече.Такива проблеми сме щели да имаме и с Англия примерно или някой друг.Лошото е че тя е прерастнала в липса на наша политика след 1944-съчетание от руско-комунистическо влияние, най лошото.
                              Но така е у нас, винаги е имало русофили и русофоби, важното е да вървим напред в крайна сметка, абсолютна истина наистина няма, но не трябва да робуваме на аксиоми изградени на политическа основа
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

..........От другата страна цяла България е построена от комуняги , аз не се сещам са сграда която е построена от правителството през демокрацията ( сещам се само за взривен паметник на историята). Селското стопанство беше на такова ниво че ни трябват още 50 години за да стигнеме пак до това ниво , по училищата не можеше един 13 годишен пубер да псува учителя си. В никакъв случай не искам да кажа че комунизъма е нещо добро (пази ни господ от това) Но не е чесно да казваш лошото и да забравиш добрите страни ( примерно че България не се казва Турция )
                                Ами това че 13 годишен пубер псува учителя си е плод на 50 годишното комунистическо безнравствие, сринаха се ценности, като църква и морал. Моите пубери не псуват учителите си, а тия дето псуват са плодове на родители възпитаници на социализма точно.
                                Много сгради са построени след 1989, ам трябва очи да се видят, както пише в Библията /непреднамереност/, а колкото до комунизма, той върна България от челните места в ЕВропра /първата десятка през 1939/ на последно място, с външен дъл от 13/милиарда долара/в края на 1989/, още горе долу толкава вътрешен /дългове към НОИ, НЕК на фирми една към друга/, изядени социални фондове, икономика построена на принципа да има нещо там за работници, а не на реални пазарни принципи и разбито селско стопанство, където реколтата се обира от ученици, студенти и виетнамци.
                                Не си мисли, че България е нямало да бъде освободена и без руска помощ-не отричам руските жертви, отричам руската политика.Ако не са били руснаците са щели да бъдат други, това си е борба и за влияние най вече.Такива проблеми сме щели да имаме и с Англия примерно или някой друг.Лошото е че тя е прерастнала в липса на наша политика след 1944.
                                Но така е у нас, винаги е имало русофили и русофоби, важното е да вървим напред в крайна сметка, абсолютна истина наистина няма, но не трябва да робуваме на аксиоми изградени на политическа основа
                                Съгласен съм с тебе почти за всичко което написа . Абсолютно си прав . Но не са го направили другите а руснаците нали ..... Всеки който би го направил щеше да иска да се въсползва от това положение на България. За съжаление малките държави винаги са били, и са под влиянието на една или друга велика сила. Дано някой ден да живеем като финландците например Това е идеала за мен а не Америка или Русия. Защото хората без да са в Евросъюза са много по напред и от европейците и от американците. Вярно е че имат нефт де ама все пак .......

Comment

Working...
                                X