Известие

Collapse
No announcement yet.

ораганзация на протест от автоклубовете

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

: - )

Първоначално публикувано от shondy
    знаете ли че няма втори форум като вашия , вие сте най сполотеното племе от всички моля ви нека модернаторите се свържат с мене ,предайте им за да е сигурно че ще стигне до максимален брой хора

Има какво да се направи по въпроса с акцизите за бензина ,незнам дали знаете ,но на 1000 литра бензин се взимаха около 680лв акциз ,което прави по 1.47 на литър ,така реалната цена на бензина е 0,88 стотинки ,доставната цена на горивата у нас е по ниска от тази на останалите причини ,поради един ред заобиколки от страна на вносителите , даже това че нашето гориво е по скъпо от доста други европейски държави трябва да ви убеждава ,колко нелепи са цените му в България . Следващото нещо е институцията която приема законовото облагане на горивата , това е министерство на финансиите .Към него конкрето ще насочиме исковете си .
    Направих си труда за да разбера всичко това само за общото благо ,но без ваша помощ няма да мога да се справя ,моля ви не ме подвеждайте.

Ето и законния начин за провеждане на такава процедура ,благодаря на колегите предоставили матеряла

http://www.sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=10
    http://blog.peio.org/?p=842
    http://blog.peio.org/?p=978

685 лева за бензина и 600 за дизела ако трябва да сме точни, нооооооооооо върху това се слага и ддс и нещата стават пределно ясни
    http://www.lukoil.bg/
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

ЗА!

Нека да е 3лв, ама поне да са хубави бензина и нафтата! Баси как може да караме с най-скапаното гориво на цени, които в другите държави гарантира супер качество?

Comment

Ако подмине 3 кинта ще си взема 2 кон4ета и едно фаитонче яко на слама
        ЗА ЗА ЗА !!!
        Who Likes To Fuckin' Partyy Alfa Romeo 1.4 TS

Comment

Май пак само си чешаме езиците ....без да действаме
          Ето миналата седмица Гърците...за 2-3 дена почти парализираха държавата си...а горивата са им малко с по ниски цени ....за стандарта на живот и дума не може да става!
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

не и този път

Пирогов и учителите според мен бяха достатъчно ясен сигнал за това.Ама какво стана в крайна сметка? Мрънкаха че няма пари за учителите а точно една седмица след като приключиха стачките депутатските заплати бяха увеличени с.. 40%
            може да се направи ,като се призоват и учителите да стачкуват с нас да се обединим и да кажем или сваляте цените на горивата и чакаме падане на цените на стоките и услугите ,или вдигате минималната работна заплата ,до прага на европейския минимум ,аз немога да разбера всички който са против ,толкова ли невиждате че сме го закъсали здраво ,толкова ли нежелаете да помогнете ,това е за всички ни. Ако стане някоя трагедия недай си боже ,всички скърбим . И сме съпричасни ,а когато на 200 000 хиляди ни ровят в джобовете само защото обичаме да караме как се чуствате? Затова пиша тези си призовки тук в АВТО форумите ,защото тук очаквам да намеря най много подкрепа ,и мисля че трябва да има стачка ,за сега законна ,трябва да опитаме по кроткия начин ,ако не стане ,ще вдигна и 6-то класниците и пенсионерите на крак ,но нека пробваме така ,колкото и да сме - да сме единни - "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"
            ВАЖНО-Протест срещу високите акцизи на горивата , ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ
            http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=24388
            ето това сме заедно

Comment

http://news.ibox.bg/news/id_1698971408
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от shondy
                не и този път

Пирогов и учителите според мен бяха достатъчно ясен сигнал за това.Ама какво стана в крайна сметка? Мрънкаха че няма пари за учителите а точно една седмица след като приключиха стачките депутатските заплати бяха увеличени с.. 40%
                може да се направи ,като се призоват и учителите да стачкуват с нас да се обединим и да кажем или сваляте цените на горивата и чакаме падане на цените на стоките и услугите ,или вдигате минималната работна заплата ,до прага на европейския минимум ,аз немога да разбера всички който са против ,толкова ли невиждате че сме го закъсали здраво ,толкова ли нежелаете да помогнете ,това е за всички ни. Ако стане някоя трагедия недай си боже ,всички скърбим . И сме съпричасни ,а когато на 200 000 хиляди ни ровят в джобовете само защото обичаме да караме как се чуствате? Затова пиша тези си призовки тук в АВТО форумите ,защото тук очаквам да намеря най много подкрепа ,и мисля че трябва да има стачка ,за сега законна ,трябва да опитаме по кроткия начин ,ако не стане ,ще вдигна и 6-то класниците и пенсионерите на крак ,но нека пробваме така ,колкото и да сме - да сме единни - "СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"

И аз съм за, НО има определени пазарни принципи!! Някой, който е навътре с икономиката да обясни, защо не може изведнъж да се вдигнат заплатите! Аз ще го обясня на кратко и с скромните ми знания- когато заплатите се вдигат без реално покачване на производителността на труда се получава ИНФЛАЦИЯ, защото хората купуват повече, без реално да се произвежда повече. Ако тази инфлация мине определени граници се получава хипер инфлация и знаете какво става! Затова нека се искат разумни неща- например спадане на акциза, да оправят дупките, да поддържат маркировката, да намалят данъците. Горивата до колкото знам ги внасяме от Русия- там цените толкова ли са високи, както тези на арабите?

Аз ще ви кажа какво ще има най- голям ефект- Нека никой не си кара колата 1 месец! Лукойл ще е пред фалит и ще не ще ще свали цените, но естествено никой няма да се лиши от удобството, затова си и плащаме тези цени иначе отдавна да е намаляло движението в София.
                Lexus IS200

Comment

Да де, ама като няма градски транспорт, как да се лиша от "удоволствието" да шофирам?!
                  И аз искам да се кача на спирката в Надежда, и след 30мин. да слезна на 5-те кюшета и това пътуване да ми струва примерно 1лв. или 1.50лв. колкото са маршрутките, днес ще го направя два пъти - 3лв., в месеца да го направя 30-40 пъти - 100-120лв. максимум - ми нямам проблем да давам 120лв. за градски транспорт, вместо 300-400лв. за бензин, ОБАЧЕ.... да изброявам ли "качествата" на градския транспорт и/или маршрутките
                  sigpic

Comment

е ми нашия многоуважаван кмет вместо да си се занимава с поверения му град, тръгнал да заглажда пясъка на плажовете... образно казано
                    ако някой е слушал "Неделя 150" например

за какво може да се стачкува:
                    1. За качеството на горивата
                    1.1. За реален качествен контрол
                    2. За състоянието на пътищата
                    2.1. За оползотворяването на данъците и акцизите
                    2.2. За строителство на пътища и разширяване на съществуващи
                    2.3. За градски магистрали
                    2.4. За "Зелена вълна" и адекватна сигнализация
                    3. За добър гадски транспорт

за какво не може да се стачкува:
                    1. За акцизите - защото ни ги определя друг
                    2. За цената - защото е сбор от няколко фактора и най-вече определена от пазара
                    3. За смъкване на цената, защото ни бил нисък стандарта - да ама, това е леко смешно, не мислите ли, щото петрол не произвеждаме, не сме в арабско или бившка руска република производител
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim
                      е ми нашия многоуважаван кмет вместо да си се занимава с поверения му град, тръгнал да заглажда пясъка на плажовете... образно казано
                      ако някой е слушал "Неделя 150" например

за какво може да се стачкува:
                      1. За качеството на горивата
                      1.1. За реален качествен контрол
                      2. За състоянието на пътищата
                      2.1. За оползотворяването на данъците и акцизите
                      2.2. За строителство на пътища и разширяване на съществуващи
                      2.3. За градски магистрали
                      2.4. За "Зелена вълна" и адекватна сигнализация
                      3. За добър гадски транспорт

за какво не може да се стачкува:
                      1. За акцизите - защото ни ги определя друг
                      2. За цената - защото е сбор от няколко фактора и най-вече определена от пазара
                      3. За смъкване на цената, защото ни бил нисък стандарта - да ама, това е леко смешно, не мислите ли, щото петрол не произвеждаме, не сме в арабско или бившка руска република производител
                      Тука ще ме прощаваш ама не съм много съгласен.
                      У нас цената на горивата не е пазарно определена а си е чиста спекула от страна на монополист. Който първо ползва по-ефтин руски нефт и второ работи като единствен доставчик. Иначе как ще обясниш че цената у нас и в страните с много по-висок акциз е приблизително еднаква освен с по-висока печалба. Защо може да има регулиране на електро-енергията и парното а да няма на горивата
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

как ли пък не монополист Лукойл
                        като има внос на готови горива от Гърция, Австрия и Румъния

ревете им за цената - те са частници
                        единственият фактор, който може да ги накара да смъкнат е намаленото потребление, ама това няма да стане

Comment

Потреблението трудно ще спадне осезаемо, но може да се зарежда основно от бензиностанции които не купуват от Лукоил.До колкото знам "Темпо" използват гръцки бензин!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

Първоначално публикувано от mim
                            как ли пък не монополист Лукойл
                            като има внос на готови горива от Гърция, Австрия и Румъния

ревете им за цената - те са частници
                            единственият фактор, който може да ги накара да смъкнат е намаленото потребление, ама това няма да стане
                            и от енергото са частници, пък са регулирани от държавата и теца-а в Казанлък е частен, за другите не знам..
                            Lexus IS200

Comment

кое му е частното на енергото, като аец-а, тец-овете и големите вец-ове са държавни

Comment

Aз също съм "ЗА", ще присъствам със сигурност!

Все отнякъде трябва да се започне, омръзна ми да ме правят на маймуна!
                                Днес заради горивата, утре за заплатите и така. Докато си траем, все ще ни тъпчат.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X