Не вярвайте на журналистите както винаги пишат глупости, и то защото явно им е платено от застрахователите че горките и те ше гръмнат в кризата. Има си закони. Случая е идентичен с миналогодишния при който щяха да спират от движение ако не си със зимни гуми, пък то такъв закон няма. Ама цифра народ тичаха до гумаджиите, докато не излезна говорителката на КАТ да обясни че имали предвид не зимни гуми коитто само препоръчвали ами щели за грайфера да следят.
Известие
Collapse
No announcement yet.
удар под кръста с данъка
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеНе вярвайте на журналистите както винаги пишат глупости, и то защото явно им е платено от застрахователите че горките и те ше гръмнат в кризата. Има си закони. Случая е идентичен с миналогодишния при който щяха да спират от движение ако не си със зимни гуми, пък то такъв закон няма. Ама цифра народ тичаха до гумаджиите, докато не излезна говорителката на КАТ да обясни че имали предвид не зимни гуми коитто само препоръчвали ами щели за грайфера да следят.Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениемдаа по принцип няма такъв закон който да изисква точно зимна гума има си закон в бг. 2мм. но то вече си е въпрос на лична безопасност да си сложим зимни гуми но иначе никой неможе да ти каже нищо че си примерно с летни гуми камоли да те спре от движение
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеИнтересно ми е как се карат тези коли като не са регистрирании какво значи да не са регистрирани нямат ли рег. талон, собственик адрес на който живее собственика и т.н. Относно за данъците те някои държави са уредени защото се плащат данъци и има ефективни начини за събирането им. Да не мислите че и там няма хора, които искат да минат метър ама им е много трудно да речем че е почти невъзможно.
Да знаете не съм юрист и това горенаписаното ми го каза мой приятел-юрист (колко е вярно не знам), който също не си е регистрирл колата по повод, че и аз исках да направя същото но при мен е неприложимо, защото мойта е купена от човек и не е е нов внос.
Ако имаше начин, веднага щях да го направя, защото това е абсолютно дерибейство да плащаш за това, че си трошиш колата в борисовите дупки. Подобно нещо е имало по време на турското робство и се е наричало зъбен данък - тоест влиза турчина в къщата ти и ти сидлъжен да го нахраниш ( пиле, агне ....) и после трябва да му платиш данък, че си е изтъркал зъбите.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Ееееебаси работата колеги,ами какво да мажем ние тука у наше село,на мен ми данъчното ми искат 420лв годишен данък.Това за 155кс, а кажете ми как да им ги дам кат караме из дупките и окопите.Та накратко : 420лв данък , 70лв винетка , 420лв каско , около 1000лв (средно ги слагам щото карам внимателно,иначе ако скоча в някой трап не се знае колко пари)
Та значи около 2000лв ми излиза кефа да имам автомобил.Но така ше е,всички сме недоволни и всички си траем и упрекваме само тоя и ония.Ние сами си ги избираме.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщениеВарианта работи само за коли нов внос. Тоест колата е вкарана, изповядваш сделката, минаваш през кат, обаче не стигаш до общината. От общината си нямат и понятие, че има такава кола и следователно никой не те търси за данък. За преглед по закон искат квитанция за платен данък. Процедурата е следната - по банков път с платежно нареждане се превежда някаква сума (тя е без значение и обикновено е 10-20лв.) по сметка на общината и това платежно ви е всъщност документа, че е платен данъка, който представяте. На ГТП-o никой не го вълнува каква е сумата, тях ги интересува само документа. Проблема е при продажба, защото се иска платен данък. Обикновено хората изповядват сделката при един нотариус (доста е известен), който не иска документ за платен данък. Ако колата обаче е била регистрирана вече, няма начин да не се регистрира в новата община след покупко-продажба. Докато колата не се регистрира в новата обшина, за данък се търси стария собственик и тогава ще лъсне цялата измама и ще има яко санкции и глоби. По принцип, когато се прави врътката с не регистрирането на нов внос е добре да се знае, че това е приложимо само ако смятате да ползвате колата 5 години, тъй като толкова е давността на деянието и след този период не попадате под ударите на закона.
Да знаете не съм юрист и това горенаписаното ми го каза мой приятел-юрист (колко е вярно не знам), който също не си е регистрирл колата по повод, че и аз исках да направя същото но при мен е неприложимо, защото мойта е купена от човек и не е е нов внос.
Ако имаше начин, веднага щях да го направя, защото това е абсолютно дерибейство да плащаш за това, че си трошиш колата в борисовите дупки. Подобно нещо е имало по време на турското робство и се е наричало зъбен данък - тоест влиза турчина в къщата ти и ти сидлъжен да го нахраниш ( пиле, агне ....) и после трябва да му платиш данък, че си е изтъркал зъбите.
Имам един въпрос - Ако продам колата преди да са изтекли тези 5 години и кажа на новия собственик да нея регистрира в общината съответно и той няма да има проблеми така ли ? И на него няма да му се наложи да плаща данък?
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеЩе има, защото минавате през нотариус...
Comment
-
Тогава не знам, но до колкото прочетох постовете по-горе...Препродадеш ли я в БГ, вече не става врътката...или там някакви години давност трябва да следииш дали се вписваш....Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Да де аз като я продам няма да ме интересува особено дали другия ще плаща данък или не ... мен да не ме търсятПонеже точно не схванах врътката с годините , ако я продам преди да съм я ползвал 5 години ще ме търсят за данък нещо такова разбрах, а в противен случай няма проблем
Така ли да разбирам или отново съм неразбрал ?
Comment
-
Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщениеТ.е. колата ми е нов внос нов нов август беше когато я купих не съм я регистрирал никъде освен в кат . Следователно мога да си я карам така без да ме закача никой тва е супер?
Имам един въпрос - Ако продам колата преди да са изтекли тези 5 години и кажа на новия собственик да нея регистрира в общината съответно и той няма да има проблеми така ли ? И на него няма да му се наложи да плаща данък?Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
http://www.family-sozopol.com/
Comment
-
Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщениеИнтересно какво ще стане след няколко години,когато КАТ и НАП ще имат обратна връзка и КАТ ще проверяват за платен данък,освен всички останали документи
Много от хората не си задават въпроса коко са високи тези такси в другите държави от ЕС?
Знам, че пътищата са ни кофти, но без да се плаща няма как да станат по добри.
Като искате малък данък Пунто 1.2 - 60 к.с. и караш за 50 лв годишно, но за съжаление много от хората гледат как да спестят пари, а не как да изкарат"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеЗнам, че пътищата са ни кофти, но без да се плаща няма как да станат по добри.
Истината за да си плащаме и да има ефект е да се дава отчет точно кое и как е направено и за колко, но не мнимите суми а реалните!!!
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
Comment