Известие

Collapse
No announcement yet.

удар под кръста с данъка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
    Да де аз като я продам няма да ме интересува особено дали другия ще плаща данък или не ... мен да не ме търсят Понеже точно не схванах врътката с годините , ако я продам преди да съм я ползвал 5 години ще ме търсят за данък нещо такова разбрах, а в противен случай няма проблем Така ли да разбирам или отново съм неразбрал ?
    Незнам за каква давност говорите при положение, че данъка се плаща всяка година .
    Дали след ще е след 5-6 или 10 години като идеш при нотариус да я прехвърлях той ще ти иска бележка за платен данък за последната година, а ти няма да имаш понеже въобще не си я регистрирал. Единствения вариант май е пълномощното, при което колата пак си е на твое име, но с правото някой друг да я кара. Друг е въпроса, че почти всеки като купува кола иска да си я прехвърли, а така няма да може и вероятно ще ти е доста трудно да я продадеш.

Другото, което съм чувал (но не съм сигурен) е, че след като се продаде една кола бившият собственик отива в данъчното с договора за покупко-продажба и там я отчисляват от него и той вече не дължи данък за нея. Новият собственик обаче може след като я регистрира в КАТ да не ходи в данъчното да я регистрира и там, понеже данъчните няма откъде да знаят след като колата е продадена дали ще се кара или ще се бракува. Та по тая логика излиза, че не е нужно колата да е нов внос, за да НЕ се регистрира в данъчното и да НЕ се плаща данък. Трябва само да смени собственика си.

Както вече казах по-горе не съм сигурен дали е точно така. Ако има някой по-запознат може да внесе яснота.
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

• Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
      Лошо ами ако я кара с пълномощно примерно
      може колега,може и без пълномощно ама в 1 даден момент тряа до си готов с някви кинти да цакаш щот ако стане нещо ще търсят теб а не него в кат или кадето и да било.миналата година дойде честитка на 1 мой колега дето продал няква жигула преди 100години на няккъв мангау дет вече не помнил ква била,и онзи се отцепил в някво дърво и изчезнал.такава дълга документация му изпратиха че...колегата стана ловджия.

Comment

• Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
        . Новият собственик обаче може след като я регистрира в КАТ да не ходи в данъчното да я регистрира и там, понеже данъчните няма откъде да знаят след като колата е продадена дали ще се кара или ще се бракува. Та по тая логика излиза, че не е нужно колата да е нов внос, за да НЕ се регистрира в данъчното и да НЕ се плаща данък. Трябва само да смени собственика си.

Както вече казах по-горе не съм сигурен дали е точно така. Ако има някой по-запознат може да внесе яснота.
        Ако продавача и купувача се водят в един и същи район на "Местни данъци и такси" , по ЕГН на купувача, което се вижда в договора за покупко-продажба, може да се проследи новото задължено лице. Ако са в различни градове, не би могло, защото няма единна инф.система за разлика от НАП. Не знам за София дали са вързани отделните райони в обща мрежа.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:24.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

• Или по ЕГН на продавача ако не я е регистрирал в
          общината, а после купувача я регистрира - гори продавача, но мисля че не са свързани системите на отделните общини.
          156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
          TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

• Първоначално публикувано от vaskoni Покажи съобщение
            Или по ЕГН на продавача ако не я е регистрирал в
            общината, а после купувача я регистрира - гори продавача, но мисля че не са свързани системите на отделните общини.
            С две думи казано - трябва или и двамата да декларират, или и двамата - не.
            Last edited by old alfist; d.m.y г., 02:04.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Пак дойде време за данъци
              Та днес, заради 120-те кончета олекнах 138 пари. Принципно било 145, ама понеже се плащало навреме правели отстъпка
              156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
              Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Данъци на тази държава за кола не съм дал и няма да й дам .
                Който иска да плаща и да ходи да протестира че има дупки по пътищата .

Който иска да ходи и да гласува и после да протестира че политиците не си изпълнявали обещанията .

Както каза колегата ФЕРАРИСТ когато държавата започне да и пука за мен и да не ми пречи да живея тогава може и да получи някой лев в замяна като данък .
                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
                  Пак дойде време за данъци
                  Та днес, заради 120-те кончета олекнах 138 пари. Принципно било 145, ама понеже се плащало навреме правели отстъпка
                  При мене е още по-зле пложението 210лв миналата год.250 тая.И не мога да разбера какви са тези огромни разлики в различните общини.Примерно ако е регистрирана колата в Благоевград или Видин данъка ще ми е 165лв.В София 204лв,а в Бургас ми е 250лв.ЕБАСИ ДЪРЖАВАТА
                  ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

• моят миналата година дадох 167лв сега тази година 204лв. за 103кв.
                    Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                    ех.. Малкото КуВе
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение
                      При мене е още по-зле пложението 210лв миналата год.250 тая.И не мога да разбера какви са тези огромни разлики в различните общини.Примерно ако е регистрирана колата в Благоевград или Видин данъка ще ми е 165лв.В София 204лв,а в Бургас ми е 250лв.ЕБАСИ ДЪРЖАВАТА
                      нека ти обясня.миналата гадина гласуваха 1на ставка за всички общини в бг и в/у нея освободиха всяка община да приеме или надвиши тая приета ставка,така че ПО-гладните общини веднага скочиха и заложиха на най-джобопробиващия данък.е тва е.

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                        Данъци на тази държава за кола не съм дал и няма да й дам .
                        Който иска да плаща и да ходи да протестира че има дупки по пътищата .
                        когато държавата започне да и пука за мен и да не ми пречи да живея тогава може и да получи някой лев в замяна като данък .
                        Абсолютно - аз даже като за начало не искам дори да и пука за мене, просто искам да не ми пречи да живея.....пък вече ако изкочи нещо по добро няма да е зле.....къв пътен данък и винетка и прочее да плащам, като тя не само не се стреми да ми създаде поносими условия по пътя, ами и даже ме застрашава.....днеска на пътя СТЗГ - НЗ гледам едно кадетче, натресено в едно билбордче......да не съм го сложил аз там.....или по точно - да не съм разрешил аз построяването му.......в Германия по аутобаните върви едно камионче с жълт буркан, а пред него едно друго с един дълъг ръкав, две челюсти, и една резачка - с челюстите се фаща сяко дърво дето е по дебело от човешка ръка, а отдолу резачката го реже и на купчинка.....шо бе - може би са прости тия шваби и не им стига пипето че ще им навее снежец както прокламират някой тука за великата идея да има дървета покрай пътищата....или пък лятоска ще им е много сянка....Не-е-е-е-е-е......те имат пипе да сфанат че всяка фиданка с диаметър над 15 санти мое да е фатална за тия дето се суркат с по 150 - 160 там, щото са и те мноо културни......
                        Тука ако пуснат две роти цигани, по пътищата, ще свършат това за без пари, и ще има поне 50 души по малко жертви сяка година.....ама не - драконовски мерки от устата на Алекси Алексиев звучът къде къде по готино......
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• На мен ми излезе 175лв. С ОТСТЪПКА някви проценти там, а колата ми е 76kw. А разбрах, че над 75кв бил по-скъп данъка
                          Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

• НЯМА ДА СИ ПЛАТЯ ДАНЪКА НА КОЛАТА!!!!! ПРОТЕСТИРАМ!!!!!
                            sigpic
                            Subaru Legacy 3.0 H6
                            Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                            0888 511 533 - Бонев

Comment

• е и аз искам неискам, си го платих, 1.6, 88kW, 2000г - 217лв!!! обаче на две вноски!!!
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctive

Comment

• И аз днес олекнах със 196лв.Какво да се прави ялови данаци.!

Comment

Working...
                                X