Първоначално публикувано от AntiLuuP
Покажи съобщение
Дали след ще е след 5-6 или 10 години като идеш при нотариус да я прехвърлях той ще ти иска бележка за платен данък за последната година, а ти няма да имаш понеже въобще не си я регистрирал. Единствения вариант май е пълномощното, при което колата пак си е на твое име, но с правото някой друг да я кара. Друг е въпроса, че почти всеки като купува кола иска да си я прехвърли, а така няма да може и вероятно ще ти е доста трудно да я продадеш.
Другото, което съм чувал (но не съм сигурен) е, че след като се продаде една кола бившият собственик отива в данъчното с договора за покупко-продажба и там я отчисляват от него и той вече не дължи данък за нея. Новият собственик обаче може след като я регистрира в КАТ да не ходи в данъчното да я регистрира и там, понеже данъчните няма откъде да знаят след като колата е продадена дали ще се кара или ще се бракува. Та по тая логика излиза, че не е нужно колата да е нов внос, за да НЕ се регистрира в данъчното и да НЕ се плаща данък. Трябва само да смени собственика си.
Както вече казах по-горе не съм сигурен дали е точно така. Ако има някой по-запознат може да внесе яснота.
Comment