Известие

Collapse
No announcement yet.

удар под кръста с данъка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• не знам,това си е риск за всеки собственик на мпс.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
      Това е първият,последен и единствен автомобил които ще регистрирам в общината.За другите три ще ме търсят,като се пренеса в Малашевските гробища!
      мен лично още ме е яд че регнах моята в данъчното... и без това аз ще съм и последният собсвеник, предполагам!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Леле още ме е яд че не подправих копието от талона на БМВ-то и сега ми искат данък от 87лв....държавата ни ебава яко с тия налози.
        sigpic
        Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
        BMW E30
        BMW E36

Comment

• Интересно ми е как се карат тези коли като не са регистрирании какво значи да не са регистрирани нямат ли рег. талон, собственик адрес на който живее собственика и т.н. Относно за данъците те някои държави са уредени защото се плащат данъци и има ефективни начини за събирането им. Да не мислите че и там няма хора, които искат да минат метър ама им е много трудно да речем че е почти невъзможно.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Интересно ми е как се карат тези коли като не са регистрирании какво значи да не са регистрирани нямат ли рег. талон, собственик адрес на който живее собственика и т.н. Относно за данъците те някои държави са уредени защото се плащат данъци и има ефективни начини за събирането им. Да не мислите че и там няма хора, които искат да минат метър ама им е много трудно да речем че е почти невъзможно.

Като купиш кола първо я регистрираш в КАТ и след това имаш определн срок (един месец по спомени), в който трябва да идеш с талона на колата да я регистрираш в данъчното.
            За момента обаче като те спрът полицаите не ти искат бележка за платен данък, затова можеш да не я регистрираш в данъчното и съответно да не плащаш данък. Бележката за платен данък се иска при минаване на годишен преглед, но предполагам, че като бутнеш някой лев и там си затварят очите.

Може и да греша, но си мисля, че доста хора с радост биха си плащали данъците, ако приходите от тях се ползваха по предназначение и се изчисляваха малко по-адекватно.
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

• Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
              Като купиш кола първо я регистрираш в КАТ и след това имаш определн срок (един месец по спомени), в който трябва да идеш с талона на колата да я регистрираш в данъчното.
              За момента обаче като те спрът полицаите не ти искат бележка за платен данък, затова можеш да не я регистрираш в данъчното и съответно да не плащаш данък. Бележката за платен данък се иска при минаване на годишен преглед, но предполагам, че като бутнеш някой лев и там си затварят очите.

Може и да греша, но си мисля, че доста хора с радост биха си плащали данъците, ако приходите от тях се ползваха по предназначение и се изчисляваха малко по-адекватно.
              При първа регистрация се плаща още 1 данък, който се води дарение за общината. Беше 2% сега е 2.5% до колкото знам и се плаща на база застрахователна оценка. Иначе пътен данък трябва за тех. преглед да.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 98' + FIAT Marea Weekend 1.9JTD 00' + FIAT Tipo 1.9TD 93'

Comment

• Първоначално публикувано от sudnika Покажи съобщение
                При първа регистрация се плаща още 1 данък, който се води дарение за общината. Беше 2% сега е 2.5% до колкото знам и се плаща на база застрахователна оценка. Иначе пътен данък трябва за тех. преглед да.
                Да това го пропуснах, но той се плаща еднократно и срещу 10 лв. застрахователя може да ти оцени колата на колкото поискаш
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

при технически преглед не искат данък а ако речеш да я прехвърляш тогава.

Comment

• Пресен случай от днес!!:Моста на Захарна фабрика/София/,посока Люлин..аз съм в средна лента.Предполагам че които е минавал от там знае кратера малко след моста.Аз също го знам.Минавам от там със "затворени очи".Полицайчетата са спрели в бус лентата и чакат парички,тролеят ги заобикаля,от ляво автомобили.Резултатът:гума за боклука,джанта за боклука.Сто метра по-надолу има гумаджийница.Слагат резервната.Подминавам триъгълника на бул.Европа,които е минавал скоро знае че пътя от скоро е пропаднал.За да не се нацелим няколко автомобила,аз минавам доволно направо.Резулатът е налице в гумаджийницата след склада на Ангрото.Поизправиха резервната,тръгвам си обаче имам чувството че карам с "Триъгълна"гума!!!Връщам се..момчето сваля,гледаме гумата,всичко е наред.Наред ли!??!?!?Досещате ли се, шарнира на горният носач на какво прилича?Това всичко за има няма един час!Как ще ме убедите че трябва да не се правя на "тарикат" и да си плащам данъците??
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                      при технически преглед не искат данък а ако речеш да я прехвърляш тогава.
                      Аз когато съм чел ЗДП, пишеше, че искат. А също и преглед като съм минавал са ми го искали

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Това за гражданската е пълна измама!Имам едно Пежо което не съм мърдал от гаража вече половин година.Наглите застрахователи ми изпратиха писмо,в което ме заплашваха,че трябва незабавно да си направя гражданска.Да спра от движение автомобила или да платя глоба в размер на 400 лв.Вие как мислите като отидох на място...дали им бяха същите думите като в писмото.Оказва се че,принципа на писмата е които "клъвне".
                      И какво ти казаха като отиде на място ???
                      Дай малко инфо, че и аз съм горе-долу в същото положение и се чудя какво да правя
                      Last edited by hsr; d.m.y г., 10:03.
                      155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Пресен случай от днес!!:Моста на Захарна фабрика/София/,посока Люлин..аз съм в средна лента.Предполагам че които е минавал от там знае кратера малко след моста.Аз също го знам.Минавам от там със "затворени очи".Полицайчетата са спрели в бус лентата и чакат парички,тролеят ги заобикаля,от ляво автомобили.Резултатът:гума за боклука,джанта за боклука.Сто метра по-надолу има гумаджийница.Слагат резервната.Подминавам триъгълника на бул.Европа,които е минавал скоро знае че пътя от скоро е пропаднал.За да не се нацелим няколко автомобила,аз минавам доволно направо.Резулатът е налице в гумаджийницата след склада на Ангрото.Поизправиха резервната,тръгвам си обаче имам чувството че карам с "Триъгълна"гума!!!Връщам се..момчето сваля,гледаме гумата,всичко е наред.Наред ли!??!?!?Досещате ли се, шарнира на горният носач на какво прилича?Това всичко за има няма един час!Как ще ме убедите че трябва да не се правя на "тарикат" и да си плащам данъците??

Няма как да те убедят разбира се тя тъпата държава сама си го прави.....,че винетки че нзнам кви п..ки маини и кво....плащаш венетка и все едно караш по черен път там сигурно ще имаш хиляда по малко главоболия,след една авто мивка ще си като нов.... абе то не е за говорене тва такъв кошмар го няма никъде........
                        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

• абе то никой не мже да ви накара да си плащате кво и да било но,поне не давайте гластност за това щот,нали знайте че и стените имат уши.квото прайте си го знайте само вие.

Comment

И какво ти казаха като отиде на място ???
                            Дай малко инфо, че и аз съм горе-долу в същото положение и се чудя какво да правя
                            На мен лично ми казаха че това била стандартна процедура с писмата.Тръгнах си и се върнах моментално да ги питам,как така на автомобил които има гражданска на разсрочено плащане,направена на 26.09.2007г.,и последно плащане на 26.12.2007г.,искат пари??Тоест сега сме 2009г.Викнаха някои си,които уж бил управител.Тои от своя страна каза че била стандартна процедура.И тои не даде адекватен отговор.
                            Извадка:При разсрочено плащане на застрахователна премия,в случай че Застрахованият не изплати поредната дължима вноска до 15 дни от настъпването на падежа,Застрахователният договор се счита прекратен на основание чл.260,ал 2,във връзка с чл.202 от Кодекса за Застраховането,като настоящето се счита за писмено предупреждение по смисъла на чл 202,ал. 2 от кодекса на Застраховането.
                            Тоест:след изминала една календарна година,прекратен договор,едностранно/законно/,те не са направили справка в регистрите.Няма как да знаят автомобила,дали е бракуван,временно спрян от движение,или застрахован в друга компания!!!След справка в Комисия за Защита на Потребителя,бях уведомен че това са идентични случаи,с искове за заплащане на сметки от различни Енергийни дружества,на лица които не използват техните услуги или са починали!??!?!
                            Last edited by Linkestis; d.m.y г., 10:46.
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• И пак не става ясно ще те глобят ли ако си държиш колата в гаража и ще бракуват ли или не.

Извадка от в. "Сега" :

КАТ трябва да спре 120 000 коли от движение

Установени са автомобилите без "Гражданска отговорност", собствениците им ще бъдат глобени между 400 и 600 лв.

Цветелина Соколова, Борис Митов

119 975 автомобила в цялата страна ще бъдат спрени от движение, защото нямат застраховка "Гражданска отговорност". Данните за колите и имената на собствениците им са предадени на КАТ от застрахователния Гаранционен фонд миналата седмица. Това съобщи пред "Сега" генералният секретар на фонда Николай Сотиров. Подобна акция се провежда за пръв път у нас.

"Единствената възможност автомобил да бъде спрян от движение според българското законодателство е да се отнеме свидетелството му за регистрация", коментираха експерти от КАТ. Затова пътните полицаи ще трябва да издирят собствениците и да им вземат документите.
                              Повече от година общият информационен център на КАТ и фонда не успяваше да заработи, за да бъдат установени некоректните шофьори. Сега вече центърът действа и процедурата по отнемане на шофьорските книжки на неизрядните е стартирала. Най-напред фондът е разпратил 163 000 писма на нередовни граждани с покана да подновят застраховката си до 1 месец. "Само 43 000 от тях представиха доказателства за подновяване", съобщи Сотиров. "Неизрядните близо 120 000 водачи не само ще се окажат със спрени от движение автомобили, но и ще бъдат глобени с 400 до 600 лв.", разясни той.
                              От КАТ обаче демонстрираха далеч по-слаб ентусиазъм. Говорителят на пътната полиция Любка Маринова обясни пред "Сега", че системата се използва само за да се установи дали даден шофьор има валидна застраховка за колата си. Пътните полицаи нямали основание да започнат повсеместно да привикват хората и да спират колите им от движение. "Можем да им съставим акт за нарушение на Закона за движение по пътищата и те имат 3 дни срок да донесат в "Пътна полиция" талон за застраховка", каза Маринова. Но това не означавало да обикалят по домовете и да искат документите на нередовните.

Уж щяли да ги спират от движение, обаче от КАТ не били особено ентусиазирани да обикалят по домовете. Е как трябва да го разбираме това ? В нарушение ли сме или не?
                              Пълна каша! Като за капак на всичко пък щяли да да отнемат "шофьорските книжки" И сега какво в крайна сметка- глоба, спиране от движение, при което ти взимат талона на колата + шофьорската книжка
                              Ами то остава да ти конфискуват и колата и къщата и в затвора да те пратят, щото не плащаш за кола, която не караш
                              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Пресен случай от днес!!:Моста на Захарна фабрика/София/,посока Люлин..аз съм в средна лента.Предполагам че които е минавал от там знае кратера малко след моста.Аз също го знам.Минавам от там със "затворени очи".Полицайчетата са спрели в бус лентата и чакат парички,тролеят ги заобикаля,от ляво автомобили.Резултатът:гума за боклука,джанта за боклука.Сто метра по-надолу има гумаджийница.Слагат резервната.Подминавам триъгълника на бул.Европа,които е минавал скоро знае че пътя от скоро е пропаднал.За да не се нацелим няколко автомобила,аз минавам доволно направо.Резулатът е налице в гумаджийницата след склада на Ангрото.Поизправиха резервната,тръгвам си обаче имам чувството че карам с "Триъгълна"гума!!!Връщам се..момчето сваля,гледаме гумата,всичко е наред.Наред ли!??!?!?Досещате ли се, шарнира на горният носач на какво прилича?Това всичко за има няма един час!Как ще ме убедите че трябва да не се правя на "тарикат" и да си плащам данъците??

Oнзи ден минах по моста към макдоналдс люлин....просто не знам как минах като на магия избегнах кратерите,но съм си обещал повече да не минавам по тоя шиб*н мост....Не шарнира, ами целия преден мост може да ми падне от тия окопи!!!
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X