Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 2,4 JTD+chip tuning vs. BMW 320d

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 156 2,4 JTD+chip tuning vs. BMW 320d

Покарах малко едно БМВ 320д и констатирах че е адски дървена коля с ужасен вътрешен дизайн,няма място за краката на водача а аз съм само 165 см,няма никаква динамика във возията,вози много твърдо и просто не ми е ясно защо по дяволите тези коли са толкова скъпи?!?

Обаче собственичката на автомобила започна да ми обяснява как БМВ правел най-новите двигатели и и т.н....абе разни глупости ... за мен лично БМВ е една скъпа посредствена кола която НЕ блести с нищо освен че някой глупак е решил че е добра и е успял да създаде добра маркетингова мрежа която да продава тези лачени тенекета!!!

Нямам представа какъв точно е двигателя на тази 320д , но за моят вкус доста муден и тромав автомобил с ужасно твърде седалки и липса на място,да не говорим за ужасното табло.

Това момиче естествено заяви че Алфа Ромео е боклук и разхлопана каруца ... но аз точно тази каруца до някъде съм и усетила възможностите и вярвам че е страхотна кола,та била тя и комби.

Интересува ме колко коня има този модел БМВ,какъв въртящ момент и вярвате ли че аз с моят дизелак бих имала шанс на определена отсечка за да докажа за пореден път каква е разликата между класата на Алфата,нейната динамика и посредствеността на дизел БМВ ...

Знам че е глупаво,но много много се издразних днес ... защото дори Х5 на БМВ е пълна боза ... и само визията му е леко Джипска ... карала съм такова "камионче" и не ми е по вкуса ... както и да е... малко съм ядосана ... но се надявам да се оформи приятна дискусия!
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Инфо за бмв-то http://www.autoweek.nl/carbase_data....16155&cache=no

Comment

Спокойно Алфичката ти е мнопго красива и в нейният клас по неинйото време на дали има по впечатляващ автомобил, но все пак съм и пристрастен
      Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
      FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от coolboby Покажи съобщение

Мерси за инфото!
        Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от StarChild Покажи съобщение
          Спокойно Алфичката ти е мнопго красива и в нейният клас по неинйото време на дали има по впечатляващ автомобил, но все пак съм и пристрастен
          Аз си харесвам доста колицата и тя явно има симпатии към мен защото ми е вярна за сега ... но вземи само дизайна ... разликата е огромна ... БМВ също както Голф са все едни и същи коли визуално ... а дизайна на Алфата е доста добър,стегнат и без нищо излишно но същевременно с един куп екстри и удобства.

Така или иначе според мен дори и двигателя е по-динамичен от този на точно това БМВ ... но и аз съм пристрастна и може и да греша
          Born to make me happy

Comment

Сравняваш 2.4жтд (и то счип) с 2.0д двигател. По-коректно би било да сравниш 1.9жтд с 2.0д Освен това БМВ имат и по-големи дизели, а за съжаление АР спират на 2.4
            Комънрейлите на БМВ са си много добри двигатели, няма какво да се лъжем. Дизайнът на БМВ не е от най-впечатляващите и това не е само мнение от този форум. Дори БМВ-фенове (особено тези на старите класики) признават това
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
              Сравняваш 2.4жтд (и то счип) с 2.0д двигател. По-коректно би било да сравниш 1.9жтд с 2.0д Освен това БМВ имат и по-големи дизели, а за съжаление АР спират на 2.4
              Комънрейлите на БМВ са си много добри двигатели, няма какво да се лъжем. Дизайнът на БМВ не е от най-впечатляващите и това не е само мнение от този форум. Дори БМВ-фенове (особено тези на старите класики) признават това
              Ама, че БМВ правят хубави бегачки-дизелаци това добре.
              Но я само виж колко откази има на техните дизели и после кажи в крайна сметка от къде бягат толкова тези трошляци.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Аз все още недоумявам какво им е хубавото на тези коли освен че повечето мангали и келеши карат точно такива ... лични не бих закупила такава скъпа каруца с крайно остарял дизайн и липса на какъвто и да било замисъл логичен при направата и.
                Born to make me happy

Comment

Оф ама и жените сте . . Тя кара това, пък аз онова Вmw и Alfa Romeo са коли за един и същ тип хора, с тая разлика че на Алфистите не им пука за всеобщата селска представа за "яка немска машина" и не робуват на чуждото мнение
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Bella тва че на теб ти харесва как са огънати ламарините на Алфите не значи че BMW не са хубави коли , осъзнай се малко .Незнам колко и какви коли си карала ама покарай още малко и тогава давай такива мнения .Аз не съм някакъв луд фен на БМВ ама съм карал няколко и мога да ти кажа че много бъркаш

(цитиръл съм някои твои мения по темата ):

"каруца с крайно остарял дизайн и липса на какъвто и да било замисъл логичен при направата и. "

точно пък трета серия на БМВ си е еталон за конструкция пък аз да ти кажа...

"БМВ също както Голф са все едни и същи коли визуално "

ти верно ли мислиш че БМВ и Голф са едни и същи ...

" констатирах че е адски дървена коля с ужасен вътрешен дизайн,няма място за краката на водача а аз съм само 165 см,няма никаква динамика във возията,вози много твърдо "

тука само мога да се посмея малко ..

"защото дори Х5 на БМВ е пълна боза "

тука още повече мога да се посмея...

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                      " констатирах че е адски дървена коля с ужасен вътрешен дизайн,няма място за краката на водача а аз съм само 165 см,няма никаква динамика във возията,вози много твърдо "

тука само мога да се посмея малко ...
                      Е супер дървен и ужасен е интереиора на 3-кте от E36, през E46, та до новите.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Е супер дървен и ужасен е интереиора на 3-кте от E36, през E46, та до новите.
                        дървен и ужасен казваш ти , някои биха казали максимално изчистен и ненакичен но това с дизайна си е субективен въпрос на вкус ...
                        не е обаче въпрос на вкус и събективизъм качеството на материалите и сглобката им , на Алфата интериора ще се разтропа и разтрака доста годинки преди този на Бмв то ...не оценявай техниката каквато е една кола по това как са огънати ламарините и пластмасите все едно да кажеш че най новата серия телевизори на SONY нищо не струва щото на SAMSUNG дизайна бил по красив и ти харесвал повече

Comment

моето мнение е, че БМВ са расови автомобили, динамични, красиви, правени за спортно ориентирани шофьори, но интериорите им са дървени и неергономични.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                            дървен и ужасен казваш ти , някои биха казали максимално изчистен и ненакичен но това с дизайна си е субективен въпрос на вкус ...
                            не е обаче въпрос на вкус и събективизъм качеството на материалите и сглобката им , на Алфата интериора ще се разтропа и разтрака доста годинки преди този на Бмв то ...не оценявай техниката каквато е една кола по това как са огънати ламарините и пластмасите все едно да кажеш че най новата серия телевизори на SONY нищо не струва щото на SAMSUNG дизайна бил по красив и ти харесвал повече
                            Е аз казвам де, нали аз пиша с тоя ник.
                            Ама съгласи се, че и дизайна е много важен фактор. А пък на запад си купуваш кола и след 2-3 години я сменяш, за толкова малко време няма да се разтропа кой знае колко интериора на Алфа, а аз предпочитам да ми е кеф 2-3 години и всеки ден да сядам с кеф в колата.
                            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Оф ама и жените сте . . Тя кара това, пък аз онова Вmw и Alfa Romeo са коли за един и същ тип хора, с тая разлика че на Алфистите не им пука за всеобщата селска представа за "яка немска машина" и не робуват на чуждото мнение
                              много си прав.
                              156 sportwagon 2.4 jtd 150hp 2002

Comment

Working...
                              X