Известие

Collapse
No announcement yet.

Призив: Карайте с изправни светлини, МОЛЯ ВИ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Призив: Карайте с изправни светлини, МОЛЯ ВИ!!!

Поводът за емоционалния ми призив е снощното ми прибиране, през което поне 7-8 пъти ми се случи да съм абсол/тно сляп за случващото се пред мен. Пълно беше с галфони с недобре регулирани фарове, които светят точно в очите на насреща идващите. Особено опасни са разните дето са си нацвъкали ксенони. Заслепяването, особено за хора с чувствителни на светлина очи, е такова, че за период от няколко секунди и слон да има пред теб, няма да го видиш.
    Затова, колеги, моля ви - съобразявайте се и имайте добрината да карате с изправни и добре регулирани светлини!!! Благодаря за вниманието!
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Поводът за емоционалния ми призив е снощното ми прибиране, през което поне 7-8 пъти ми се случи да съм абсол/тно сляп за случващото се пред мен. Пълно беше с галфони с недобре регулирани фарове, които светят точно в очите на насреща идващите. Особено опасни са разните дето са си нацвъкали ксенони. Заслепяването, особено за хора с чувствителни на светлина очи, е такова, че за период от няколко секунди и слон да има пред теб, няма да го видиш.
    Затова, колеги, моля ви - съобразявайте се и имайте добрината да карате с изправни и добре регулирани светлини!!! Благодаря за вниманието!
    Напълно съм съгласна с теб!

Не рядко ми се случва да се разминавам с автомобили чиито водачи са решили че между 7 и 8 часа в момент на здрачаване НЕ са им нужни светлини!
    Това е доста опасно ... но не се спира до тук,има и такива които дори през ноща карат на градско БЕЗ светлини!
    Бих си сложила на следващият автомобил Ксенон,но само на дългите светлини ... не мисля че за къси в градски условия това е добре за останалите участници на пътя.
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

А извънградско по магистралката на дълги ли ще караш ? Много е неприятно , когато на шофера срещу теб не му дреме за другите , и си кара на дълги , или с не регулирани фарове .
      145 1.6 ТС '97 ех.
      145 1.9 JTD '00
      307 CC 2.0 '04

Comment

забелязал съм те

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
        забелязам съм те , колега и за това ти обръщам по сериозно внимание.на теб ,а не на темата.Тя си е сериозна ,от където и да я гледаш.хубаво е да имаш ксенони,но регулирани.тогава е супер и за тойа,който ги има и за тоя отсреша.Обратното е отврат Регулирайте си фароветв
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Смяташ ли, че някой ще те послуша?!?...а пък и незнам дали има наказание за нерегулирани фарове в закона за движение по пътищата...
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            Смяташ ли, че някой ще те послуша?!?...а пък и незнам дали има наказание за нерегулирани фарове в закона за движение по пътищата...
            Защо ти е наказание, ако прегледа, техническия, се прави както трябва с нерегулирани фарове няма да те пуснат. В КАТ на гаражната врата има една линия, ако когато светнеш фаровете биеш над нея не би трябвало да те пуснат и фаровете са ти неизправни.
            АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ КСЕНОНА, поредната простотия захранваща нечии джобове и нечий гъзарски комплекс.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
              Защо ти е наказание, ако прегледа, техническия, се прави както трябва с нерегулирани фарове няма да те пуснат. В КАТ на гаражната врата има една линия, ако когато светнеш фаровете биеш над нея не би трябвало да те пуснат и фаровете са ти неизправни.
              АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ КСЕНОНА, поредната простотия захранваща нечии джобове и нечий гъзарски комплекс.
              Ти май ще оправиш нещата..
              ..ама ти трябва власт
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                Ти май ще оправиш нещата..
                ..ама ти трябва власт
                Не съм само аз, има доста такива хора, но те до власт не се допускат. а и аз не искам много власт, ще се налага да ме возят в БМВта и Мерцедеси и няма да мога да си карам алфата. А това е проблем.
                "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                К.М.

Comment

ксеноните нямат нищо общо с нерегулираните фарове и халогените, светещи в луната
                  призивът е правилен "регулирайте си фаровете!" и това е достатъчно
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                    ксеноните нямат нищо общо с нерегулираните фарове и халогените, светещи в луната
                    призивът е правилен "регулирайте си фаровете!" и това е достатъчно
                    Най-накрая някой да го каже
                    sigpic
                    SCUDERIA ITALIA
                    BMW 5-er
                    BMW 7-er
                    Fiat GP

Comment

Да питам каде правят реглаж на фарове СБА или и по други сервизи че мойте са мноо зле и много често карам на далги щото късите са ми зле(естествено гледам да не заслепявам другите,но се е случвало).Даже и аз съм пред дилема за ксенон щото едни приятели си сложиха и стана много яко,единият от тях си сложи ксенони на къси, далги и халогените-май ще яде бои някаде ма незнам.Как са халогените при мъглите по добре или по зле от едни нормално добри крушки Филипс блу ......например,щото моите наблюдения са че не са толко добре ксеноните в мъглите.
                      146 JTD-2000г.
                      Punto 1.2

Comment

Първоначално публикувано от monimsl Покажи съобщение
                        Да питам каде правят реглаж на фарове СБА или и по други сервизи че мойте са мноо зле и много често карам на далги щото късите са ми зле(естествено гледам да не заслепявам другите,но се е случвало).Даже и аз съм пред дилема за ксенон щото едни приятели си сложиха и стана много яко,единият от тях си сложи ксенони на къси, далги и халогените-май ще яде бои някаде ма незнам.Как са халогените при мъглите по добре или по зле от едни нормално добри крушки Филипс блу ......например,щото моите наблюдения са че не са толко добре ксеноните в мъглите.
                        Иди в някой сервиз който има стенд... аз ходя до Друмник на бул. България, че ми е най-удобен (там си сменям и гумите и правя реглажите) - ако искате и за реклама го считайте, но споделям опит
                        Колкото до халогените - хубави крушки и пускане само когато са ти необходими - понякога заслепяват повече от фаровете.
                        Дългите не носят на ксенони - често се включват и изключват.
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Повечето селяци не знаят,че фаровете се проверяват и регулират.След като даде на вторични,нашия БАРОВЕЦ търчи да си купи голф,по възможност тройка 1.4/ногу връвът....на пазара/.И след като селтика си купи КОЛА,си мисли,че всичко е ''цайс''.СЕЛЯЦИ,КАТО ОДИТЕ НА ПРЕГЛЕД,ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА СВЕТЛИНИТЕ НЕМА ДА ВИ ЗЕМАТ ПАРИ!!!!
                          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Оставете ксенона на мира, той на никого сам по себе си не пречи!
                            Реглаж на фаровете трябва, ако е правилно нагласен фара няма да заслепява независимо от вида осветително тяло вътре.
                            Е аз моите си ги регулирам... по-безопасно е и за мен, да не заслепявам.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                              Напълно съм съгласна с теб!

Не рядко ми се случва да се разминавам с автомобили чиито водачи са решили че между 7 и 8 часа в момент на здрачаване НЕ са им нужни светлини!
                              Това е доста опасно ... но не се спира до тук,има и такива които дори през ноща карат на градско БЕЗ светлини!
                              Бих си сложила на следващият автомобил Ксенон,но само на дългите светлини ... не мисля че за къси в градски условия това е добре за останалите участници на пътя.
                              Напротив мястото на тоя ксенон е точно на късите - на дългите само ако е биксенон - ксенона не се гаси и пали през секунди, а на дългите се налага.
                              Регулирания ксенон не заслепява повече от регулиран фар без ксенон.

Comment

Working...
                              X