Известие

Collapse
No announcement yet.

Призив: Карайте с изправни светлини, МОЛЯ ВИ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
    АЗ СЪМ ТВЪРДО ПРОТИВ КСЕНОНА, поредната простотия захранваща нечии джобове и нечий гъзарски комплекс.
    Чудно защо тогава се налага като стандартно оборудване в новите автомобили среден клас и нагоре?!?
    Я мислете малко преди да пишете и не бъркайте реглажа с осветителното тяло.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Оставете ксенона на мира, той на никого сам по себе си не пречи!
      Реглаж на фаровете трябва, ако е правилно нагласен фара няма да заслепява независимо от вида осветително тяло вътре.
      Е аз моите си ги регулирам... по-безопасно е и за мен, да не заслепявам.
      Не мога да оставя нещо на мира, което на мен лично ми пречи, и изобщо не приемам обясненията, че не заслепява или че заслепява само когато не са регулирани. И повтарям, че за мен това е поредната комплексарска гъзария.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Чудно защо тогава се налага като стандартно оборудване в новите автомобили среден клас и нагоре?!?
        Я мислете малко преди да пишете и не бъркайте реглажа с осветителното тяло.
        Еми на мен ми е чудно защо се пускат и се налагат безумно мощни автомобили, които дори е невъзможно да бъдат шофирани както трябва в една градска или извънградска среда, но се търсят и се купуват просто някои хора търсят всевъзможни начини да бъдат уникални да се покажат да изпъкнат с нещо.
        К.М.

Comment

Говоря за среден клас автомобили, не за Вейрон или Мустанг!
          Иди разгледай какво се предлага от основните марки включително нашите.
          Почваш да мязаш на рак ... все наопаки

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Говоря за среден клас автомобили, не за Вейрон или Мустанг!
            Иди разгледай какво се предлага от основните марки включително нашите.
            Почваш да мязаш на рак ... все наопаки
            Разбрахте добре, наистина, но продължавам да твърдя, че ксенона е повече гъзария отколкото необходимост. А знаеш, че производителите слагат изгъзици, зада повишават продажбите а и купувачите винаги се кефат на гъзарии.
            К.М.

Comment

Разбрахте добре, наистина, но продължавам да твърдя, че ксенона е повече гъзария отколкото необходимост. А знаеш, че производителите слагат изгъзици, зада повишават продажбите а и купувачите винаги се кефат на гъзарии.
              Позволи ми да не се съглася за това, ксенона има много по-ниска ел. консумация за еденица отделена светлина, много по-голяма отражателна способност (виждал ли си каква е разликата на нова маркировка, дрехи/чанти/велосипеди с отражатели или читави табели/пътни знаци?).
              Та ползата е ясна, по-ниската ел консумация намалява товара на алтернатора и удължава живота на инсталацията.
              Ползата от по-доброто отражение мисля е ясна.

Пак казвам, не бъркай реглажа с осветителното тяло.

Comment

И все пак, нефабричен ксенон, наслаган на фарове тип "газка" и тем подобни каруци е убиец на пътя, ако щеш с лазер си регулирай фаровете.
                Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                Mazda 6 2.3 2005
                sigpic

Comment

Напротив мястото на тоя ксенон е точно на късите - на дългите само ако е биксенон - ксенона не се гаси и пали през секунди, а на дългите се налага.
                  Регулирания ксенон не заслепява повече от регулиран фар без ксенон.
                  Вероятно си прав,аз не разбирам толкова много от това ... но в градски условия според мен Ксенон и то не добре регулиран си е доста неприятно за останалите участници идващи срещу ти ... а дойде ли време и аз да оборудвам колицата с ксенони ще се консултирам с вас момчета ... иначе вероятността да сложа нещо което не е подходящо е огромна.
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                  140 HP + Chip Tuning -> ex
                  Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                  Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                    И все пак, нефабричен ксенон, наслаган на фарове тип "газка" и тем подобни каруци е убиец на пътя, ако щеш с лазер си регулирай фаровете.
                    Така е, а обикновени крушки 110 вата с релета гледал ли си насреща на "газка"?
                    Изобщо трябва да се мисли, а не да се отрича едното или другото - и двете си имат място и начин.

Comment

Явно никой не кара извънградско. Това че ксенона е гъзария просто не го коментирам. Искам с нормалните добре регулирани фарове на 156 или на 166 в 1 часа през ноща да отидете до Бургас и после да отидете с добре регулиран ксенон на същите коли. Е тогава ще видите каква е разликата и че ксенона е 3-пъти по добър от нормалните свещички на колите. И да ви кажа че много по рядко ме заслепява ксенон отколкото на чичо манчо 100 ватовите "плазмени" крушки които светят в облаците а пък и той кара на дълги защото на къси нищо не вижда

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                        Явно никой не кара извънградско. Това че ксенона е гъзария просто не го коментирам. Искам с нормалните добре регулирани фарове на 156 или на 166 в 1 часа през ноща да отидете до Бургас и после да отидете с добре регулиран ксенон на същите коли. Е тогава ще видите каква е разликата и че ксенона е 3-пъти по добър от нормалните свещички на колите. И да ви кажа че много по рядко ме заслепява ксенон отколкото на чичо манчо 100 ватовите "плазмени" крушки които светят в облаците а пък и той кара на дълги защото на къси нищо не вижда
                        Аз ходих тази година до Бургас с на чичо ти манчо обикновенните крушки и стигнах без много да се натоварвам. Знам добре предимствата на ксенона, които колегата morfius изброи, но искам да кажа, че и луминисцентната светлина има тези предимства, но в последствие се оказа колко е шибана за човешкото око и колко бързо се изморява то при такава светлина. КСЕНОНА ПРАВИ КОЛИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО ГОТИНИ срещу това някой има ли нещо да каже, не мисля. Това е причината заради, която 90% от вас си слагат ксенон, другото са празни приказки.
                        К.М.

Comment

Добре де на 156-цата си заслепяват и без ксенон, кво сега без фарове ли да карам. А това, че ксенона е САМО изгъзица е голям смях. Карал ли се с ксенон и после да се качиш на кола без?
                          sigpic
                          SCUDERIA ITALIA
                          BMW 5-er
                          BMW 7-er
                          Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                            Добре де на 156-цата си заслепяват и без ксенон
                            е тва па как го измъдри?
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ми докато карах на дълги всичи ми светкаха
                              sigpic
                              SCUDERIA ITALIA
                              BMW 5-er
                              BMW 7-er
                              Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                                Ми докато карах на дълги всичи ми светкаха
                                а тва че тоята е идиотски регулирана е съсем отделна тема
                                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                                X