Известие

Collapse
No announcement yet.

Призив: Карайте с изправни светлини, МОЛЯ ВИ!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми не съм знаел, аз за първи път се качвам на западен автомобил Трябва ми време да свикна
    sigpic
    SCUDERIA ITALIA
    BMW 5-er
    BMW 7-er
    Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
      Аз ходих тази година до Бургас с на чичо ти манчо обикновенните крушки и стигнах без много да се натоварвам. Знам добре предимствата на ксенона, които колегата morfius изброи, но искам да кажа, че и луминисцентната светлина има тези предимства, но в последствие се оказа колко е шибана за човешкото око и колко бързо се изморява то при такава светлина. КСЕНОНА ПРАВИ КОЛИТЕ ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО ГОТИНИ срещу това някой има ли нещо да каже, не мисля. Това е причината заради, която 90% от вас си слагат ксенон, другото са празни приказки.
      Ми колата ми има оригинално ксенон, пък и боли ме как изглежда щото аз пътувам вечер и искам да виждам, ти като ходиш неделно един път в годината на море до Бургас може и на габарити да си караш до там Спорете си колкото искате аз гледам на мене да ми е ОК, пък съм забелязал че всички без ксенон много плюят по него, не ясно защо. А докато не стане така че на технически да не може да се минава без реглаж на фарове и крушките да са такива който спазват някакви норми ше си блестиме и ше си се псуваме.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        Ми колата ми има оригинално ксенон, пък и боли ме как изглежда щото аз пътувам вечер и искам да виждам, ти като ходиш неделно един път в годината на море до Бургас може и на габарити да си караш до там Спорете си колкото искате аз гледам на мене да ми е ОК, пък съм забелязал че всички без ксенон много плюят по него, не ясно защо. А докато не стане така че на технически да не може да се минава без реглаж на фарове и крушките да са такива който спазват някакви норми ше си блестиме и ше си се псуваме.
        Не ходя неделно, а и такива в България, за които "АЗ ГЛЕДАМ НА МЕН ДА МИ Е ОК" с лопата да ги ринеш то за това сме на това дередже, защото всеки гледа само собствения си задник. Не знам при заводските ксенони как е ама щом се търси производителя не го е.. заслепява или не. А ако толко не виждате с обикновени фарове има офталмолози за тази работа.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
          Не ходя неделно, а и такива в България, за които "АЗ ГЛЕДАМ НА МЕН ДА МИ Е ОК" с лопата да ги ринеш то за това сме на това дередже, защото всеки гледа само собствения си задник. Не знам при заводските ксенони как е ама щом се търси производителя не го е.. заслепява или не. А ако толко не виждате с обикновени фарове има офталмолози за тази работа.
          За някои работи има и други доктори...
          Не се ли усещаш, че мислиш точно по начина който хулиш - на мен ми е добре това и всички които не са съгласни ми пречат!
          А абсурда дето производителя не го интересувало - алоу, има си стандарти които много го интересуват - инак няма допускане до продажби.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
            Не се ли усещаш, че мислиш точно по начина който хулиш - на мен ми е добре това и всички които не са съгласни ми пречат!
            А абсурда дето производителя не го интересувало - алоу, има си стандарти които много го интересуват - инак няма допускане до продажби.
            Няма да те разбере, защото човек каквото си има това е най, ако ме разбираш.
            sigpic
            SCUDERIA ITALIA
            BMW 5-er
            BMW 7-er
            Fiat GP

Comment

Остави мисленето - моето гардже най-хубаво... друга ми е идеята, ама колегата е решил да е вечната опозиция и то без смислени доводи
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

"ксинонъ" свети доста по силно от нормалните крушки и съответно заслепява доста повече
                Да ,ти виждаш много по добре пътя ама тоя срещу теб и волана не може да си види .колкото и да го регулираш пак светлината си остава по силна от нормалните крушки ..........
                HID ала бала портокала китайски лайна . Кола с истински фабричен ксенон , тоест коли от доста висок клас изобщо не заслепяват и светлината която правят техните фарове няма нищо общи с HID лайната .Винаги мога да позная отдалече кола с HID и някое ново Audi A8 примерно

Бе май стига да се каже че подобни тунинг HID лампи са забранени в по цивилизованите страни ... що ли ...там точно ги третират като тунинг аксесоар който можеш да си сложиш ама за някое тунинг шоу а не да тровиш останалите шофери

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                  "ксинонъ" свети доста по силно от нормалните крушки и съответно заслепява доста повече
                  Да ,ти виждаш много по добре пътя ама тоя срещу теб и волана не може да си види .колкото и да го регулираш пак светлината си остава по силна от нормалните крушки ..........
                  HID ала бала портокала китайски лайна . Кола с истински фабричен ксенон , тоест коли от доста висок клас изобщо не заслепяват и светлината която правят техните фарове няма нищо общи с HID лайната .Винаги мога да позная отдалече кола с HID и някое ново Audi A8 примерно

Бе май стига да се каже че подобни тунинг HID лампи са забранени в по цивилизованите страни ... що ли ...там точно ги третират като тунинг аксесоар който можеш да си сложиш ама за някое тунинг шоу а не да тровиш останалите шофери
                  И аз така си мисля.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Кой хуля, че нещо не ти хващам логиката. Доводите са ми достатъчни, и щом и тях не долавяш няма смисъл изобщо повече да пиша. Когато умниците говорят, разумния ще замълчи. Аз не си хваля моите фарове те определено са по слабички от ксеноните, но не слагам ксенон ЗА ДА НЕ ПРИТЕСНЯВАМ ОСТАНАЛИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО. Иначе ако беше разрешено някои от вас, зада виждат добре биха си сложили и прожектори по тавана на колата за да ви е по осветено, както правеха в ранния мутробарок 90те години. Живи и здрави и дано по рядко срещам по улиците технологично по съвършения ксенон, който разбираш ли щадял консумацията на ток с този довод ме разсмя morfius или както там беше.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Да подкрепям призивът! Аз попоринцип нон-стоп си карам на фарове и денем и ношем разбирасе
                      Ex ALFA 145 JUNIOR 1.4.16V T.SPARK SeXy Line
                      FIAT STILO ABARTH 2.4L 20V 171HP+
                      sigpic

Comment

Добре регулиран фар не заслепява пък ,ако ще и гомна да светят в него.Не защитавам ксенона ,даже нямам такъв.
                        Просто има тъпанари където не си регулират фаровете и за това ви заслепяват , не може единия ксенон да заслепява пък друг модел да не заслепява така и при обикновените крушки
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Карайте с изправни светлини, МОЛЯ ВИ!!!
                          Това го кажете на бакшишите
                          sigpicex
                          147Q2
                          300bhp/606nm
                          Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

Стига, не обръщайте темата на 'ЗА и ПРОТИВ ксенон'. Просто да си оправим фаровете- регулирани и със стандартни крушки. А да се твърди, че 3 или 4 пъти по- осветено пред колата не помага, е излишно.
                            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение

И като са забранени в по - цивилизованите страни какво мислиш че хилядите китайски фабрики за ксенон съществуват само заради нас Българите ли и заради други "цивилизовани" страни от 3тия свят където няма закони?
                              Основния им пазар е Западна Европа и САЩ!
                              Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Като автор на темата ви моля да спрете да дрискате.
                                Радвам се, че споделяте виждането ми, остава да го претворите и в дело. Радостното е, че почти не съм засичал Алфи със заслепяващи светлини.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X