Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчни часовници- хубави марки??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

взех си часовник ето този http://www.certina.com/Collection/Ge...2-96.aspx?pi=0
    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      взех си часовник ето този http://www.certina.com/Collection/Ge...2-96.aspx?pi=0

Прекрасно.
      Честито колега

Винаги да ти стига времето и то само за хубави мигове
      Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

то темата се е изчерпала ,ама да споделя ,понеже съм един луд фен на часовниците и имам вече 6 .лошото е ,че това е много скъпо удоволствие. моите са купувани от тук - заложната къща , един подарък от приятелката ми , и ходения до Швейцавия. Но все пак си имам фаворит и той е RAYMOND WEIL... класически стил ,и визия ... е eterna не пада по долу

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

Надявам се, че мога да използвам темата на колегата за да попитам и аз. Т.к. моят бюджет е ограничен /до към 300-400 лв./ най ми допаднаха чсовниците на Festina. Например: http://www.bgdot.com/index.asp?csOp=6&IDGood=3050
          Някой има ли наблюдения за тази марка. Ясно е, че не е върха на сладоледа, но все пак дали си заслужава въобще като часовник.
          Благодаря прдварително!
          FORD FOCUS ST 2.0 EcoBoost 250 hp, 13'
          LANCIA DELTA III 1.9 Twin Turbo Multijet 190 hp. 844A1000 EXECUTIVE 10`
          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 140+ hp. 839A6000 EXECUTIVE 02`
          LANCIA LYBRA 2.4 jtd 150+ hp. 841C.000 EXECUTIVE 03`ex.
          ALFA ROMEO 156 1.6 TS 16V AR67601, ГИ 97`ex.
          LANCIA DEDRA 1.6 835A1000 90`ex.

Comment

Първоначално публикувано от INTEGRALE Покажи съобщение
            Надявам се, че мога да използвам темата на колегата за да попитам и аз. Т.к. моят бюджет е ограничен /до към 300-400 лв./ най ми допаднаха чсовниците на Festina. Например: http://www.bgdot.com/index.asp?csOp=6&IDGood=3050
            Някой има ли наблюдения за тази марка. Ясно е, че не е върха на сладоледа, но все пак дали си заслужава въобще като часовник.
            Благодаря прдварително!
            Сега може да поема някоя и друга псувня ,но според мен ,за 300-400 лева ще си купиш чудесен TISSOT,макар и нисък клас. Или да обиколиш заложните къщи и да си вземеш нещо ,което струва 2-3000 лева за 5-600 . При мен преди няколко месеца имаше едно мори лакроа ,струващо в джулиани 2700 и го продадохме за 650 лева .

sigpic
            Alfa Romeo 159 EX

Comment

А в списание Джентълмен имаше и часовници за 200 хиляди евро, интересно ми дали някой може да познае колко струва един часовник...., май 99% не можем, та спокойно казвайте че са скъпи, ако някой пита.Но пък има риск да останете без него, ако вземат и ви повярват
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Благодаря прдварително!

Това е единият вариант.. Другият е Candino- швейцарски, готин дизай и не са скъпи.
                Lexus IS200

Comment

Да, гледах и Тисо и Кандино, но моделите, които ми харесват ми идват скъпички. Като дизайн и цена най ми допадна Фестината и аз затова питах дали е добра марка, т.к. въобще не съм наясно с часовницие.
                  А иначе като стил и възможности мисля, че на този етап не би ми подхождал някой съп часовник, дори и да успея да го взема по някакъв начин

Comment

Колкото и да е скъп часовника, на всеки 4-5 годзини подлежи на разглобяване, почистване, смазване и т.н.
                    Часовник, който се подържа така и има качествена изработка на практика е вечен, а цената на такива тръгват от около 50 $-например прословутия Сейко 5, горна граница няма.Ако не правиш тази процедура, съответно се скапва, независимо колко струва, може и да има някое изключение от 100 000 евро, ама се съмнявам
                    Иначе има сносни часовници, аз харесвам тоя тип и дизайн, на Виктор Инокс, които са с 3 годиешна гаранция и цени между 300-1200 лева.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

http://www.vacheron-constantin.com/d...=8&continent=1
                      Тия са произведения на изкуството
                      Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        на всеки 4-5 години подлежи на разглобяване, почистване, смазване и т.н.
                        Всичките ми предишни часовници, пък и не само мои са се скапвали малко след първото отваряне за смяна на батерията. Почне ли да влиза вода и прах - пиши го бегал механизма, колкото и да е качествен. Затова и последният ми часовник е автомат. Кара вече 9-та година и досега винаги съм влизал с него в басейни и морета и няма никакъв проблем. Вече мисля да го пазя от вода, че знам ли колко години издържат уплътненията, 9 г. не е малко.
                        БТВ: Стъклото е сапфир кристал и часовника си изглежда напрактика като нов.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

След като се отваря и поддържа от часовникар не би следвало да се скапе при отваряне. Така поне си мисля.
                          Евтините автомати доколкото попрочетох не са много стока, пък и трябва да се носят постоянно.
                          След като няма негативни мнения за Фестината мисля такъв да взема /наистина много ме радва като дизайн/.

Comment

След като се отваря и поддържа от часовникар не би следвало да се скапе при отваряне. Така поне си мисля.
                            Евтините автомати доколкото попрочетох не са много стока, пък и трябва да се носят постоянно.
                            След като няма негативни мнения за Фестината мисля такъв да взема /наистина много ме радва като дизайн/.
                            Похвали се после като го вземеш Важното е дизайна да ти харесва..
                            Lexus IS200

Comment

Задължително ще се похваля
                              Благодаря за съветите

Comment

С
                                Зависи какво за теб значи евтин. Имам един Восток автомат и на времето струваше 60лв. Вече минава 10г. Поправян е веднъж за 10лв. Къде и откъде е падал е просто невероятно. Не говоря за изтърване от масата на земята- това му е за добро утро(да сай в кашкавалените ръце). Слизал е сам по стълбите, отчупвал е парче от стена(после само му изчистих стъклото от мазилката. Една седмица през зимата е седял навън, навих го и потегли, и това е една малка част от приключенията му. Единственият му минус е малкия запас от ход. Трябва да се носи всеки ден. Познай какво съм си купил сега
                                Съгласен съм с @nikolaaaay аз лично не бих дал повече от 100лв за нещо с батерия.
                                Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                                ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                                Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
                                X