Известие

Collapse
No announcement yet.

Застрахователна оценка - колко ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Дженерали. Според общите условия от когато сключвах застраховката е трябвало да си платя допълнителна такса 5% от каското за да имам право на изплащане по фактури или в доверен сервиз. Това не ми беше казано, пък и аз не съм ги чел в детайли когато си правих каското... и сега имам право единствено на експертна.... В новите полици вече не е така.. но тогава беше и аз съм си по този ред
    147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
    Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
    156 2.4 JTD - ex

Comment

А на колко беше застрахована колата, като стойност, защото ако си я застраховал но по-ниска стойност може и това да се е отразило, ако ли не пускай жабла за преразглеждане на щетата. Както винаги застрахователите обичат да взимат пари, но не и да дават.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

8600... нормална си е стойността..
        156 2.4 JTD - ex

Comment

Прочети си още веднъж общите условия, както и се щконсултирай със застрахователния си агент и му кажи, че парите, които са ти изплатили са малко и не си доволен, като междувременно си пусни искане за преоценка на щетите, защото като чета си по скоро за тотална щета.
          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
          Opel Astra J GTC

Comment

преди години и аз бях катострофирал с моята Брава, имах Каско в Армеец, не беше по моя вина, колата беше застрахована на сума около 8000-8500 лв, при катастрофата в техен сервиз при огледа излязоха щети за 5000-5200 лв и ми я писаха ТОТАЛНА ЩЕТА, изплатиха ми я но с доста протакане, бяха ми гръмнали и на мене 2 ербега, като цената им излизаше само за тях на около 3000 лв
            преведоха ми парите на карта и после я продадох на сервиза така както беше си ударена
            успех и пускай жалба, аз многократно говорих по телефоните със София - централата им, защото в началото искаха да ми платят 40-50 % от сумата, но после направиха ТОТАЛНА ЩЕТА, 70 или 75 % беше

Comment

Така е... аз също очаквах тоталка да я пишат и да си пребера 75%... ноо тея се услушват... Жалба ще има, но пак моля ако някой има достъп до Шваке ако може да провери за какви пари става въпрос там за тея еърбеци

п.с. Застрахователен агент нямам... директно в техен офис се застраховах
              156 2.4 JTD - ex

Comment

Не знам за какво ти е шваке? Вдигаш телефона и се обаждаш във Ванто, Алескандър Ауто, ТИН и Ауто Италия и сравняваш цените, другото са общи приказки.

Edit: В швакето мисля няма такива неща, по скоро в e-per-а погледни. Има тема в техническия раздел от къде да направиш справка в e-per-а.
                Last edited by georgyg; d.m.y г., 13:45.
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Opel Astra J GTC

Comment

Това вече съм го направил - цената е 4200 за 2та еърбега. Застрахователите при експертна оценка тея цени не ги взимат от пазара, а от каталози. Искам да знам дали и там пише 4000 или не... Ако там наистина си пише реалната цена от 4000 хиляди, то със сигурност знам че са ме излъгали като ми плащат само 3800 всичко... ако пише по-малко то знам че каталога ме прецаква.. та за нещо такова ми трябва
                  156 2.4 JTD - ex

Comment

в Швакето мисля че няма да има фиксирана цена за ербеците, който има Шваке нека сподели как е

Comment

е все от някъде са я изсмукали тая безумно малка сума от 3800 за всичко и определено не е от пазарните цени
                      156 2.4 JTD - ex

Comment

незнам кой застраховател ще ти плати по цени на Ауто Италия или Ванто части на кола 2001год.
                        п.с. швакето няма да ти помогне в случая
                        ами ходи и реви на тоя дето ти е сключвал каското и дето не ти е откупил франшиза
                        да ходи в ликвидация и да се разправя с Радо Стоянов
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

ясно че няма да ми платят за предна броня 800лв.. щото виждаш ли толкова е била в Аутоиталия. Но става дума за еърбег... къде да намеря ментак за 1/2 цена ... най-евтините които се продават вече казах колко струват... и е не в процент, а в пъти по-малко сумата която те са ми изплатили
                          156 2.4 JTD - ex

Comment

Working...
                          X