Известие

Collapse
No announcement yet.

Миков забрани на новите шофьори да карат през нощта!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lulin_heads Покажи съобщение
    И какво в крайна сметка излиза,че няма да мога да си карам колата С кво ще се прибирам сега от работа.... нямам думи....ами ако реша да заведа приятелката на кино кво трябва мама ли да взема с мен (Искам да попитам-изкарал съм книжка миналата година октомври,но понеже нямах кола и си я взех август тази година ...това важи за мен нали )
    Важии, и то с пълната сила на закона. Ще има драконовски мерки и сурови наказаня за всеки "издънил се" младок.... Ще се наказва с обществено-полезен труд! Например... Говори се за активно участие при поставянето на новите железопътни линии, които се откриват... при поправката на магистралните участъци и автомобилните пътища също.
    Всичко което, реши Кмета или общината. Както и по-леки полезни дейности разбира се като....
    Обслужване на болни или пенсионери(чистене, готвене, хранене, разходки в парка).

За това нощно време... на кафе, кино или на купон у братчеда... с мама щото....
    Last edited by Nasko_77; d.m.y г., 02:51.
    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
    sigpic
    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Първоначално публикувано от Nasko_77 Покажи съобщение
      Важии, и то с пълната сила на закона. Ще има драконовски мерки и сурови наказаня за всеки "издънил се" младок.... Ще се наказва с обществено-полезен труд! Например... Говори се за активно участие при поставянето на новите железопътни линии, които се откриват... при поправката на магистралните участъци и автомобилните пътища също.
      Всичко което, реши Кмета или общината. Както и по-леки полезни дейности разбира се като....
      Обслужване на болни или пенсионери(чистене, готвене, хранене, разходки в парка).

За това нощно време... на кафе, кино или на купон у братчеда... с мама щото....
      Айдеее ами това беше май Сам ще си карам през деня и твааа е И отново с такси ще си се прибирам от работа ахахах Nasko_77 а имаш ли някаква представа колко трябва стаж да имам като шофьор за да мога да карам вечер ?
      Alfa Romeo 146 1.6 Boxer 103hp 1995г

Comment

Аве тия пак са се напоркали яко и се чудат кво да правят в нетрезво състояние... тва е толкова малоумно което са го измислили, че просто нямам думи .... Трябва интелектът да ти е много под абсолютната нула за да напрайш такова нещо .... Тва, че имаш примерно 3 години опит ще те спре ли да се качиш мъртво пиян да караш ? Не мисля ... или би го направил човек или не ... А тва да измерваш опита на шофьор с време е най-тъпата идея която им се е прокрадвала в празните кухини.... Баща ми за 28 години стаж е навъртял колкото аз за 2 години .... малоумници .. и така и не видях в статията какво се има предвид под "току-що взели книжка" и докога се водиш "току-що взел" и на коя дата (демек след колко дни) мистериозно добиваш опит, ставаш добър шофьор и започваш да мислиш разумно и улегнало .... идиоти...
        Аlfa Romeo 156 1,8 TS
        Fiat Bravo - 1,6
        Hyundai i20 - 1,2

Comment

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
          Хубаво са го измислили хората. Браво!!! Аз приветствам идеята!
          Ама да идат катаджиите и по селата, че там какво ставааа... ужас
          В района на Петрич благоевградските полицаи при една акция за 24 часа съставиха над 200 акта...
          Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Да го ду*ат кретените, по малоумно нещо не съм чувал от години, какво е за предпочитане, да се кача на 5 водки да се прибирам или да ме закара жената която има книжка от 6 месеца?!?!
            Я ми отговорете на този въпрос?
            Last edited by morfius; d.m.y г., 09:52.
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

в този случай такси

Comment

И ти ще дойдеш да ми прибереш колата така ли?
                Или на другия ден още едно такси, че да си я взема?
                Даммм... ето къде било зайчето, бакшишите да гушат.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А някой да се замисля какво става всъщност - промиват ви мозъците с мерки за балами.
                  Вземаш си книжката на практика необучен, през деня не можеш да караш посмъртно - в този трафик с този манталитет, нов шофьор няма как да прокопса... нощем ти е забранено, чакаш на практика 2 или 3 години да започнеш да трупаш опит или просто отебаваш закона?
                  Я накой да ми каже къде е ползата от това?
                  Изобщо някоя от безумните мерки на КАТ да е дала полза до момента, освен да им пълни гушите?!?

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    А някой да се замисля какво става всъщност - промиват ви мозъците с мерки за балами.
                    Вземаш си книжката на практика необучен, през деня не можеш да караш посмъртно - в този трафик с този манталитет, нов шофьор няма как да прокопса... нощем ти е забранено, чакаш на практика 2 или 3 години да започнеш да трупаш опит или просто отебаваш закона?
                    Я накой да ми каже къде е ползата от това?
                    Изобщо някоя от безумните мерки на КАТ да е дала полза до момента, освен да им пълни гушите?!?
                    Ми смени си държавата като искаш.

Това е положението, а статистиката е ясна. Над 30% от ПТП-тата стават от хора до 25 години. Това не е само в България. В много държави имат ограничение на к.с., каране с придружител и т.н., друг е въпроса че в САЩ можеш да караш кола на 16г.
                    А това че подготовката е под всякаква критика е ясно, но кой ще плати 1500-2000 лв за курс примерно от 150 часа? Тогава ще се кара по 3 месеца курса, а не по 20 дена.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

Колеги, колкото и да недоволствате и да ви се струва малоумна мярката, всъщност си е точно на място. Не съм катаджия, но чета всеки ден тяхната сводка за Пловдивска област. Над 80% от ПТП са от млади шофьори, като почти половината от тях са между 18 и 25 годишни.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                        Тогава ще се кара по 3 месеца курса...
                        Ами, че аз толкова карах. И тогава си имаше знак "млад шофьор" на задното стъкло на колата. И на полигон се караше , а не сега да се питаме "какъв парктроник да си купя , че на алфата и е вдигната задницата"
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Мисля, че идеята е добра. А полигона си беше хубаво нещо. Спомням си, че имаше вътрешен изпит и чак тогава другия.
                          Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                          http://bendidas.hit.bg/

Comment

Не 3 - 6 месеца да е курса ако трябва, но да учат на нещо... нали гледам в момента какво стана, нищо и половина като реално обучение в тоя курс.
                            И всичкия рев колко ще струва няма никаква стойност - това е ценз като всеки друг, по логиката на КАТ да направим висшето 2 години, а после да забраним на висшистите да практикуват още 3 години в частни фирми например?!?
                            Мярката така както е поднесена е безумна и безмислена, ограниченията в к.с., изискването за придружител и т.н. имат някаква логика, но ограничения на база време са тъпота неземна, някои за 1 или 2 години навъртат няколкостотин км. други стотици хиляди!

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Мярката така както е поднесена е безумна и безмислена, ограниченията в к.с., изискването за придружител и т.н.
                              Не съм съгласен с едно и то е за придружитела
                              sigpic
                              SCUDERIA ITALIA
                              BMW 5-er
                              BMW 7-er
                              Fiat GP

Comment

абе има смисъл
                                аз първия път като се качих без някой, който да ме съветва, подпрях една вектра заради незнание какво да правя - имаше нестандартна ситуация
                                I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                                Roosevelt

Comment

Working...
                                X