Известие

Collapse
No announcement yet.

Интересно четиво

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
    Ами 'Акция Светлина' трябва да си върши по добре работата. То това си е вече идиотщина , но това са единични случеи.Пък представиси какъв разход има тая крушка .
    ПиАр акции работа не вършат, изобщо КАТ като цяло трябва да си я вършат.
    Опитвам се на някои хора да им обясня, да не псуват св. Илия заради бай Илия.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Аз мога а ти?

Но си личи чи никой от вас не е вникнал в смисъла на статията. Никой не успорва, че колите се виждат по добре с фарове. Това което се казва е, че

1. Фаровете пречат и отвличат вниманието от по- незабележимите обекти като пешеходци, мотористи и колоездачи
      2. Всеки човек годен да кара кола без усилие може да различи такава на разтояние 3000 м. (немско изследване)
      3. Прочетете статистиката! През последните 2 години жертвите са се увеличили.
      А това са жертви през дневното каране, през мъгла, през дъждовния период или през какво?
      Прочети ми предишния пост!!!
      Колите са все -повече, ПТП-тата не може да станат по малко, това е статистиката, а не глупостите за печалба на Осрам и на бензиностанцията.
      Почти от 10 години имам свидетелство за управление на МПС, а от 8-9 работя в София (живея в Банкя) и мога да ти кажа, че последните 4-5 години натовареността на движението се увеличи мнокократно. Преди стигах до Лозенец за 30-35 минути средно до работата и обратно за 30-40 минути, в момента стигам средно за 40 минути до Мотописта, което е 5 км по малко и е извън централната част на столицата ни. Я сега ми кажи това на какво се дължи? На запалените фарове, на повечето коли, на неадекватните ни пътища или на какво?

Това е положението - ПОВЕЧЕ КОЛИ ВОДИ ДО ПОВЕЧЕ ПТП-та.
      Правиш статистика като взимаш само 1 фактор, който ти е изгоден, включи останалите фактори и ще забележиш колко отдавна е измислена топлата вода.
      А повечето коли, по големите задръствания до кокво водят - ДО РАЗХОД ДАЛЕЧЕ ОТ КАТАЛОЖНИТЕ ДАННИ а от там и замърсяване, печалба на държавата и все неща който има описани по горе, но те са в следствие и на други фактори.
      Пиши колко е цената на човешкия живот в литри, метри, пари, акцизи и т.н. Защото мога да ти кажа, че непочистен път с дупки можа да доведе до много повече поръжения, жертви и материални загуби от паленето на едни фарове.
      Спирам, защото май не можем да уцелим верния път.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
        Чета и си мисля, защо изобщо имаме автомобили - не облагодетелстваме ли така производителите на коли, горива, гуми и т.н.
        Айде стига глупости моля... ако сте за 50 или 100 лева годишно точно от безопасност, йе*ем ти икономията.
        Ама то така се мисли и за гумите, масово се кара на галошки, така се мисли за спирачките, така се мисли за другите светлини - или не работят стопове или не се ползват мигачи... и тая икономийка и тоя начин на мислене водят до повече жертви от пустите дневни светлини.
        Не става въпрос за 50 или 100 лв. а за това, че ако искам ще карам ако искам няма да карам на светлини, защото реална полза от тях не е доказана, както и реална вреда. А не обичам да правя нещо залудо. И щото съм забравил да си включа фаровете, катаджиите да ми се правят на интересни!

Проблемът не е нито в гумите, нито в светлините, нито в старостта на колите, а в съвкупност от всички тези неща и най- вече културата и смея да твърдя светлините са най- малкото, което води до ПТП, но понеже е най- лесно забележимо дай да глобяваме за най- незначителното нещо. Тва е щото ни замазват очите само, вместо да решават по радикално проблемите- например да вземат да оправят уличното осветление или да сложат веднъж да винаги свясна маркировка.
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
          Защото мога да ти кажа, че непочистен път с дупки можа да доведе до много повече поръжения, жертви и материални загуби от паленето на едни фарове.
          Спирам, защото май не можем да уцелим верния път.
          Именно!! Тогава какво са се хванали за светлините, като те са най- малкото... Да оправят другите неща и после да приемат закон за светлините, като вече няма какво да правят..
          Lexus IS200

Comment

Именно!! Тогава какво са се хванали за светлините, като те са най- малкото... Да оправят другите неща и после да приемат закон за светлините, като вече няма какво да правят..
            извинявай, че се намесвам (малко офф топик), но винаги ме е удивлявала формулировката "да оправят" или "оправете".

сякаш нещата се случват някак встрани от нас и нашата задача е единствено да берем плодовете от т.нар. "оправяне".

не е ли някак редно преди да поискаме от другите "да оправят", да преценим какво сами бихме могли да направим за въпросното "оправяне"?

само питам.

пък, ако се оцени като спам, нямам възражения да се забърше.
            Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
            My Red Love
            AR 145 1.4 TS - ex

Comment

А аз да питам с мислене в стил - как да изклинчим и правилата да не важат за нас - на какво отгоре искате оправия и подобрение.
              Дневните светлини са най-малкото нещо, но пък са тооолкова показателни
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Материала с който започва темата си е написан супер манипулативно, като проблема е разглеждан изключително и само от гледната точка на противник на карането на фарове през деня.
                Другото са го казали колегите.
                Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

А аз да питам с мислене в стил - как да изклинчим и правилата да не важат за нас - на какво отгоре искате оправия и подобрение.
                  Дневните светлини са най-малкото нещо, но пък са тооолкова показателни
                  Дневните светлини са безсмислени на фона на другата простотия. На прасе звънче му се вика на това!
                  Lexus IS200

Comment

Заради Илия псувате св. Илия...
                    - Автомобила е разход, безопасноста винаги води до допълнителни разходи.
                    - Халогенни са стандартните лампи - някои май се бърка със ксеноните.
                    - Фаровете ако са регулирани и изправни не пречат на околните участници в движението.
                    - По нашите пътища особенно в града си в условия на ограничена видимост почти постоянно - паркирани където не трябва, дупки, боклуци, контейнери по улиците и т.н. - фаровете спомагат забелязването на автомобил в този хаос.

Основния недостатък на дневните светлини у нас всъщност е възможноста някой идиот да заслепява с криви фарове или 200 вата лампи, но той не е следствие от светлините, а от липсата на техн. контрол.
                    Абсолютно вярно! Фаровете трябва да станат задължителни целогодишно, особено на извънградско. Лятото ми се е случвало ва двупосочния път към морето да забележа насрещно движеща се кола с включени фарове много преди колата пред нея, която е без фарове.
                    За "гадния" ксенон, като моя мога да кажа, че изкара 2 дни да ми присветкват половината коли срещу мен и последва реглаж. Става за минути и вече не пречи на никой, а аз виждам доста по-добре. Това, че ксенона не може да не заслепява просто не е вярно.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

Изчетох с интерес темата,но не видях никъде някой да засегне проблема от една друга гледна точка.Един бърз анализ показва,че по младите колеги са решително против светлините през деня,до като по възрастните са по склонни да си пускат фаровете.Има и изключения,но общата картина е такав.По младите по принцип са по чувствителни към всяко насилие и налагане на нещо задължително,което обаче не разбират!Няма и как да разберат!Народа го е казал:сит на гладен не вярва!Те не могат да разберат,че с напредване на възрастта зрението ослабва,мозъка отслабва и чувствителността на индивида отива някъде на майната си.80% от хората разбират,че имат проблеми с очите поне 5 години по късно.След 35-40 годишна възраст зрението бавно , но неумолимо ослабва.Нуждата от светлина рязко се увеличава.Устойчивоста на внимаието също намалява.Точно поради тези причини по старите колеги са за фаровете през деня.Колкото за ксенона , имам особено мнение.Пробвак с различен цвят и резултата при мен не е особенно добър.С обикновенните халогенни лампи виждам по добре,когато е мокро и няма маркировка.Ксенона не е панацея.Съгласен съм,че той не е виновен , а реглажа за заслепяването.Колкото за икономиите и разходите просто не ми се коментира!Развивайки по тоя начин нещата,ще докажем,че не трябва да пием,да пушим,да се возиме с асансьор,да си любиме жените и тн,
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

аз съм на 22 и съм твърдо за целогодишно ползване на къси светлини и винаги ги използвам без значение колко е часът и кой месец сме !!!!!
                        Едно от изключенията
                        Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                        Fiat Bravo II 1.4 90hp
                        sigpic
                        Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                          аз съм на 22 и съм твърдо за целогодишно ползване на къси светлини и винаги ги използвам без значение колко е часът и кой месец сме !!!!!
                          Едно от изключенията
                          как си със зрението?
                          непременно трябва да си зле, така като чета някои заключения по-горе
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

абе аз ,че недовиждам си е така ама важното е мен да виждат ,че освен с очите съм зле и с краката (понякога само)
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Обаче къв кеф е като се оцъкли поредният идиот с китайски ксенон вирнат до небесата и ти извади очите...може и да оцелееш ако не скочиш отстрани на пътя....
                              Mitsubishi Outlander
                              Mitsubishi Space Star
                              Daihatsu Terios

Comment

Аз мога а ти?

Но си личи чи никой от вас не е вникнал в смисъла на статията. Никой не успорва, че колите се виждат по добре с фарове. Това което се казва е, че

1. Фаровете пречат и отвличат вниманието от по- незабележимите обекти като пешеходци, мотористи и колоездачи
                                2. Всеки човек годен да кара кола без усилие може да различи такава на разтояние 3000 м. (немско изследване)
                                3. Прочетете статистиката! През последните 2 години жертвите са се увеличили.

А да те питам колега какъв цвят кола, при какви метереологични условия, защото бас държа че лятото като ти светне слънцето срещу очите и аз какъвто съм сивичък по пътя за Варна където движението е двупосочно може да решиш да изпреварваш и да ме видиш когато е малко късничко за нещо друго освен да се метнеш от пътч ако не съм на фарове.

Аз съм За акция светлина, а статията е субективна защото на мойте фарове има дават 2000-3000 часа живот (това е най-малкото)
                                Аз смея да твърдя че още виждам ама в Снега бялите и сивите коли се сливат с пътя тъй че аз съм си на фарове да ми виждат отдалече сивата красавица а останалите да си помислят дали не е по-добре да не вярваш на теории ама да тестваш или по-добре да караме без светлини па да става каквото ще. Да не става въпрос че зимата се стъмва в 5 а в 4 почва здрач и често хората си мислчт че виждат ама това е една голчма заблуда

П.П. Забравих да отбележа че статистиките В ЦЯЛ СВЯТ се правят така че на някоя компания да и е изгодно
                                Както и че има както ксенон така и халоген (халогенна крушка), а така разпространените "халогени" са фарове за мъгла
                                Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 23:52.
                                sigpic
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                                BMW 316 Compact '95

Comment

Working...
                                X