Известие

Collapse
No announcement yet.

не карайте на халогени!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
    Kaто как точно ви помагат халогените за дупки, като светят на метър и трийсе пред колата?
    Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    И според мен това с халогените си е чиста проба гъзария.
    Наистина, през нощта помагат да се вижда малко по-добре, но наистина е малко. Както казва колегата над мен - тези фарове я светят на 3 метра пред колата, я не.
    Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    Който не вярва - да си пусне само габарити и фаровете за мъгла ( халогени ) да слезе от колата и да мери с рулетката колко метра му дават осветеност, ама добра не само мъждукане.
    Пък тогава ще говорим
    Незнам какви са тия вашите дето Ви светят на 1,30 или на 3 метра...Моите си светят поне на 10 метра ако не и повече и не говоря мъждукане, а перфектна осветеност...Има автомобили на които разлика не виждам с или без халогени, но специално при мен разликата е много голяма...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• И аз искам да изразя възмущението си от шофиорите които си включват халогените със сядането в автомобила.Румънците редовно си минават в града с габарити и халогени. Това може би там не е забранено. Умирам от яд и невероятно много ме дразни когато някой отсреща или зад мен се е лепнал на халогени.Примигвам с задните за мъгла белким се сети.... ама НЕ. Тези фарове са пречещи не помагащи. Ако има гъста мъгла си ги пускам.. отсреща да ме виждат и аз да видя пресечката дето може да я изпусна в мъглата. ТОва е целта на долните халогени. Отделно че 145/146/156 бутоните за халогени нямат памет.Т.е не могат да се забравят от предното запалване на автомобила щото като се загаси и после не светят Бъдете толерантни на пътя и не дразнете колегите си с ХАЛОГЕНИ Благодаря
      Last edited by DJ Vladic; d.m.y г., 13:05.
      Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
        Щом халогените ти светят повече от късите, прави си сметка какво виждат отсреща, когато включиш И тях!
        После има "Ама те моите са регулирани, изобщо не пречат/заслепяват".

Изобщо, не знам за какво съществува тази тема още, когато в закона изрично си пише, превеждам на "човешки език":

Халогени се използват, при намалена видимост. Когато няма такава, НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ и нямате право да ревете, че ви спират и глобяват.

Много ясно, че ще го правят, когато сте НАРУШИТЕЛИ!
        Неееее,прави сметка колко добре са ми светели късите направо в земята!! че аз дори и да искам неможех да заслепя никой (в кръга на шегата,разбирасе) И това ако не е намалена видимост-незнам
        аз си ги използвам по предназначение,а пък ако щете си мислете че е гъзарско,тя тая тема стана една.....
        със здраве
        146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          Незнам какви са тия вашите дето Ви светят на 1,30 или на 3 метра...Моите си светят поне на 10 метра ако не и повече и не говоря мъждукане, а перфектна осветеност...Има автомобили на които разлика не виждам с или без халогени, но специално при мен разликата е много голяма...
          Хайде и теб да те попитам тогава, като ти светят толкова силно и надалеч халогените - не мислиш ли (явно не ), че тези допълнителни светлини заслепяват тези в насрещното?!
          Alfa Romeo 166 3.0 V6
          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Хайде и теб да те попитам тогава, като ти светят толкова силно и надалеч халогените - не мислиш ли (явно не ), че тези допълнителни светлини заслепяват тези в насрещното?!
            Айде пък сега заслепявали нали преди 2-3 поста посочи че светят на 3 метра пред колата,и буквално няма разлика дали светят или не -а сега пък заслепявали
            Или както ви е удобно-хора не усещатае ли колко сериозно си противоречите
            146 Turbo

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
              Айде пък сега заслепявали нали преди 2-3 поста посочи че светят на 3 метра пред колата,и буквално няма разлика дали светят или не -а сега пък заслепявали
              Прочети МНОГО ВНИМАТЕЛНО постовете, после се изказвай.
              Ще ти помогна малко:
              Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Моите си светят поне на 10 метра ако не и повече и не говоря мъждукане, а перфектна осветеност...
              Така вижда ли се?

Отделно от това, дори и да светят на 3 метра пред колата, срещу теб пак има 2 допълнителни източника на светлина, които влияят на видимостта ти!
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• П.П. Информация на ухо - скоро ще се гласува и закон за ксеноните. Зверски глоби се очакват, както от няколко седмици вече спират от движение коли с нефабрични ксенони в Словения напр.

Така че от юни (най-вероятно) ще трябва да се връщаме към нормалните крушки, колкото и да ни е неприятно. Освен ако не се монтира система за динамично регулиране и система за измиване и след това се мине през КАТ и Технотест, които да ги узаконят със специален документ - такива са изискванията не европейските закони.[/QUOTE]

Имам питанка към Пинко. Дори и да са с лупи НЕфабричните ксенони пак ли ще се забраняват или ще се иска някво сервизиране/узаконяване от някой лицензиран сервиз. Гаранция ще има нещо такова. Някой друг сервиз да искат яко парици за поставяне или лицензиране на ксеноните
                Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

• Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                  А ти прочете ли защо е написал колегата мнението или просто пишеш да се заядеш?!? Когато са регулирани както трябва не осветяват кой знае каква част от платното, но въпреки това са допълнителна светлина в лицето на водача отсреща. А когато са по-силни от късите( както е случая с Живко) дали са регулирани. А пък твоето оправдание, че фаровете ти били развалени и затова караш на халогени е просташко, нямаш фарове- не караш, а не пускаш квот имаш за да виждаш!

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    "Велик" си!!!!
                    Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
                    А велик... те хората вече се хвалят от колко години карат ежедневно без книжка и как никога не са били на изпит, ние тука още се фукаме с това кой колко неплатени голби има
                    Колеги не знам как стигнахте до извода, че се хваля с това, че имам глоби?! Напротив, точно обратното - развалят ми репутацията на примерен шофьор.

А самият ми коментар беше ясен - който не иска глоби си кара по правилника и не мрънка. А който въпреки примерното си поведение на пътя пак го отнася... ами вдига високо средния пръст и типично по нашенски се изповядва: "Да ставам спонсор на КАТ ли?! Ве я да си е***е п*****а майчина ве п****и нещастни и вас ли да храня..."

Първоначално публикувано от soldier_vl
                    Ако те спрат случайно и ти вземат талона например?
                    Случайно няма как да ме спрат и да ми вземат талона понеже съм един от малкото напълно изрядни водачи на които копче не могат да им кажат освен ако не тръгнат да се заяждат... т.е. всичките ми фишове са за "неправилно паркиране" на места на които явно джипове, лимозини, лични автомобили на служители на МВР и тн. могат да паркират, а всички останали не. Сега вече си имам глоба за халогени, а утре очаквам глоба за дето колата ми е мръсна...

Първоначално публикувано от soldier_vl
                    Или трябва да си подновиш книжката? Тогава какво става?
                    Ами до сега глобите си имаха давност 2 години и който имаше проблемите които си изброил си ги плащаше, а който ги няма си трае кат мен...
                    BMW E39 528i

Comment

• Aйде сички дето ви светят халогените на по 10 метра и мое да ги ползвате вместо къси дружно да отидете на реглаж. Мноо въ моля.
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Хора почнахте да се карате като в детската градина
                        За мен асфалт, който абсорбира светлината на късите ми е недопустим и го смятам за "път с намалена видимост"!
                        И за мен не е нормално да се кара на фарове за мъгла през деня, както и при нормални пътни условия. Те си имат предназначение!
                        sigpic
                        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                        BMW 316 Compact '95

Comment

• Да, но понятието "намалена видимост" е ясно дефинирано в закона
                          -"Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
                          -"Намалена видимост" е намаляване разстоянието на видимост при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.

А допълнителните фарове за мъгла могат да се използват САМО при "значително намалена видимост"
                          sigpic

Comment

• Е аз какво обяснявам до сега... тези дефиниции и закона като цяло е много далеч от реалноста ни в момента.
                            Законите са за да се спазват, но не са неизменни и вечни.
                            Само дето никой не иска да подобри нещо, целта на мерките и на поредната акция е да захлебят кукозаврите... а не да се подобрят с нещо условията за шофиране.
                            И прост пример (знам, че нашето право не е базирано на казуси но все пак) за противоречие е наличието на силно намалена видимост в тъмно и дъжд, но не и веднага след дъжда, когато водата по стъклото ти, не пада от небето а е вдигната от преден автомобил от калните пътища и намалява видимоста в пъти повече.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Да, но понятието "намалена видимост" е ясно дефинирано в закона
                              -"Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
                              -"Намалена видимост" е намаляване разстоянието на видимост при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.

А допълнителните фарове за мъгла могат да се използват САМО при "значително намалена видимост"

Аааа значи при значителен ЗДРАЧ можем да караме на халогени??

Хората ясно са формулирали,че понятието намелена видимост включва и ЗДРАЧ. Значително намалена видимост е мрак.
                              .::se la vita fosse eterna..! tu per chi vivresti ?::.

Comment

• тая тема стана много забавна,честно
                                че и чувам мнения от колеги да не си карам колата-вие вярвате ли си въобще???
                                има си хора( КАТ) които казват дали мога да карам или не,а не разни форумни...........
                                Само ми е интересно как ви заслепяват тия допълнителни халогени,които светят на земята че и на бой още малко ще налитате на "гъзарите" с вкл. такива,а пък зверските ксенони на АМГ-та и тем подобни не ви правят впечатление ???
                                темата одавна се изчерпа според мен,както казаха други колеги!!!
                                Last edited by abart_; d.m.y г., 17:20.
                                146 Turbo

Comment

Working...
                                X