Известие

Collapse
No announcement yet.

За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

При мен също беше пълно с вода и на 4те цилиндъра като я купих и нямах никакви проблеми и оплаквания. При смяна на ремъци просто я подсушихме.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred
      Това се дължи на измития двигател в атвомивката, може да ти гръмнат свещи и разни други неприятности все пак
      Е да, ясно, че не е ок да е така и тия в Германия са я мили, щото са мислели, че ще съм много впечатлен от чистия двигател, а няма да забележа, че лампичките за грешка и за airbag не светят като дам на контакт, щото са прекъснати. Поне се оказа наистина читава. Идеята ми беше, че при мен това не даваше отражение на работата на двигателя.
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

Солидарен съм с колегата - автор на темата, тъй като в момента съм в същата позиция. И аз имена няма да споменавам без да съм сигурен кой крив кой прав, но колкото и да имам доверие на майсторите, не мога да възприема неща, които са просто нелогични.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
          Е да, ясно, че не е ок да е така и тия в Германия са я мили, щото са мислели, че ще съм много впечатлен от чистия двигател, а няма да забележа, че лампичките за грешка и за airbag не светят като дам на контакт, щото са прекъснати. Поне се оказа наистина читава. Идеята ми беше, че при мен това не даваше отражение на работата на двигателя.
          Реших да го изтрия, а ти междувременно си отговорил.
          При мен беше същото положението /водица демек, но не знам колко и къде, просто ми казаха от Ванто / иначе имах и свещи за смяна и някаква бобина, не знам дали е пряко от водата или не.

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Солидарен съм с колегата - автор на темата, тъй като в момента съм в същата позиция. И аз имена няма да споменавам без да съм сигурен кой крив кой прав, но колкото и да имам доверие на майсторите, не мога да възприема неща, които са просто нелогични.
          Като цяло и аз съм солидарен.Той е казал че е доволен от Милано Моторс, там не съм ходили, бил съм веднъж при Бобо, иначе ходя във Ванто Трейд.
          Last edited by fred; d.m.y г., 12:07.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

добре де
            аз пък не виждам какво са ти виновни майсторите, че ти сам на своя глава си решил да смениш дебитомер и ламбда сонда

разбираm ако ти бяха взели пари за въпросните части и колата останеше със същият проблем тогава да са ти виновни те

но ти явно като всеки българин, разбираш освен от програмиране, от футбол, жени и коли и си решил да спестиш някой лев

и със твоя пример
            ти като отидеш на лекар какво го питаш
            дай кажи ми от какво съм болен, пък аз сам ще се излекувам
            Last edited by голямата риба; d.m.y г., 13:26.

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение

но ти явно като всеки българин, разбираш освен от програмиране, от футбол, жени и коли и си решил да спестиш някой лев
              политиката пропусна
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

добре де
                аз пък не виждам какво са ти виновни майсторите, че ти сам на своя глава си решил да смениш дебитомер и ламбда сонда

разбираm ако ти бяха взели пари за въпросните части и колата останеше със същият проблем тогава да са ти виновни те

и със твоя пример
                Еньо, човекът ги е сменил защото така са му казали.
                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Еньо, човекът ги е сменил защото така са му казали.
                  абе специалист си и ти голям диагностик
                  колко оригинални сонди да ти покажа дето обаче не работят?
                  същото важи и за дебитомерите
                  м?
                  няма да обяснявам защо така става

и кво обрсал колата с парцал и се оправила
                  верно

а колегата да земе да каже в кои сервизи е ходил поименно

щото така темата е жив спам

Comment

и поне знае че ги е сменил с нови.майсторите най-вероятно щяха да му вземат само парите без да пипат нищо или да сложат ментаци или втора употреба, а основния проблем да си остане.
                    има един лаф- майсторе майсторе, викам ти майсторе щото не ти знам името, ама като ти гледам работата...... и ти си един майстор
                    точка

Comment

А що ми се струва, че тука историята е леко изкривена. Отива човека на майстор, майстора му казва какво мисли, че не е наред и той понеже нали си има далаверата и всичко си знае отива и зима части по-евтинко, сам го сменя да не плаща труд и нищо не се оправя.

Не знам за кои сервизи става въпрос, но ако са намесени добре познатите ни клубни сервизи, то съм убеден, че колата без да му я оправят нямаше да му я върнат и нямаше да му искат пари за нов дебитомер, ако той се е оказал излишен. На мен лично не са ми взимали пари за оправяне на проблем, понеже постфактум се оказва, че е нещо съвсем трето. При нашите коли е така, трудно се хаваща кое, кво, що.
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

добре де

и със твоя пример
                        Много добре продължи моя пример... Ако не знаеш каква е процедурата, като отидеш при лекар да ти кажа? Отиваш. Преглеждат те. Изписват ти рецепта. Отиваш в аптеката и си купуваш лекарствата!
                        Лекарите казват ли ти дай ми 20лв. за аналгин примерно, като знаеш че в аптеката е 1лв.?
                        Е, извинявай ама аз съм отишъл с конкретен проблем. След това и на компютърни диагностики и съм си направил сметката!

Ти ако си решил да дадеш 350лв. за дебитомер при положение, че съм погледнал стария и го търся по сериен номер в сайта на Бош и ми пристига с 1 година гаранция на цена 3 пъти по-малка, от колкото 6 месеца гаранция, значи твоето граничи с глупост!?

Смисъла на темата е некомпетентноста или по-точно небрежността на отделните гаражни сервизчета и отношението им към клиентите! А не че са ме накарали да сменя това или онова!
                        Майната им на парите, ами изхабените нерви?!? Ами ако нямах друга кола? Оставам без транспорт, нали така? Само че това тях какво да ги интересува. Те си знаят: дебитомер, ламбда и.т.н. Ако не, изгубеното време си е твое. Вместо примерно да отдели 20-30мин. повече да анализира проблема и да поразмисли или да каже на разбирам. Ами да каже: "честно да си призная не зная от какво е, дай ми 20лв за изгубеното време".. С удоволствие ще му ги дам!

П.П. И имайте в предвид, че да пусна цяла тема, наистина съм бил изнервен до максимум! Не искам да влизам в полемика с никого от този сайт. Никого не познавам и нямам намерение да раазменям коментари с който и да било. Просто предупреждавам да си правите сметката при кого и къде отивате!

Поздрави!
                        Last edited by f0rce1001; d.m.y г., 14:13.
                        BMW е39 - 2002god.
                        BMW e60 - 2007god.

Comment

не баш
                          трябва ти транспрантация на бъбрек
                          и ти си купуваш бъбрек и нож и си го сменяш

ПП колега или кажи сервизите от които си недоволен или тая тема си е чист фън

Comment

Първоначално публикувано от f0rce1001 Покажи съобщение
                            Просто предупреждавам да си правите сметката при кого и къде отивате!

Поздрави!
                            е добре де, как да си направим сметка като не казваш къде са сервизите?
                            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              не баш
                              трябва ти транспрантация на бъбрек
                              и ти си купуваш бъбрек и нож и си го сменяш

ПП колега или кажи сервизите от които си недоволен или тая тема си е чист фън
                              Колега, не изкривявай нещата! Тази трансплантация както я наричаш е предписана, защото не са разбрали, че всъщност 1 сироп за кашлица ще те оправи... Нали така?

Няма да напиша имената по простата причина, че няма да се занимавам да се карам с когото и да е било за каквото и да е било. Ако решите трийте темата, все е тая. Аз съм доволен, че повечето потребители са на мнение, че трябва да си се занимавал някога с тази дейност за да я практикуваш и да си учил или чел по нещо. Навсякъде има специализирани курсове и.т.н. Не може да купиш 2 машини и да си майстор. Това беше от мен за тази година може би с писането на мнения. Ако някой има нужда от нещо на лично съобщение с удоволствие ще помогна ако мога.
                              Поздрави!
                              BMW е39 - 2002god.
                              BMW e60 - 2007god.

Comment

алфите са автомобили като всички останали, кой ги пуска тия заблуждаващите приказки ,че видиш ли повредата се откривала много трудно частите били много скъпи и много труден бил ремонта. приказки под шипковия храст. същите простотии си приказват и в другите автофоруми за техните си марки. а то просто майсторите са кьопави. я погледнете колко резултата изкарва гугъл с теми тип - в тоя сервиз ми взеха ХХХ лева /поне трицифрена сума/ ,стоя при тях една седмица и колата пак не е добре

............
                                точка

Comment

Working...
                                X