If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Абе колега не се ядосвай важното е, че колата е ок. Те другите май не разбраха, че в същност не ти САМ си сменял дебитомерите и тн. А просто си ги купил сам от познати, а МАЙСТОРИ (от ПРОСПИЙД) до колкото разбрах са ти монтирали нещата...
Те ти скочиха понеже всички решиха, че сам си си купил часи и сам си си ги сложил итн...
Относно хората със сервизите...Имало ли е случай в който : идва кола с проблем...вие казвате проблема е това и това...сменяте дадена част за 1000лв примерно...Палим колата и проблема е пак на лице...Връщате ли парите на човека или казвате " е то и това си беше заминало така и така трябваше да го сменим". Ако сте точни и връщате сумата платена от човека, след като не сте успели да решите ТОЗИ проблем, за който той е дошъл просто ви се покланям и ви стискам ръцете. Малко са тези, които го правят!
Приятелю,има много коли с повреди,при които за да изчезне даден проблем се започва смяна на много неща,на принципа на изключването,никой неможе да каже какво и е 100 % на колата,нали се сещаш.Там е проблема,че хората сменят едно нещо колата не се оправя и се почва едно плюене до небесата,което не е правилно.Ако се връщат парите,много хора ще фалиратна минутата,знаеш ли колко коли идват при нас,с множество проблеми,минали праз много сервизи и оставили много пари там,ма нищо не казваме и не плюеме по колегите нали
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Търтея е прав. И на недоволния, прочети какво ти написах. В сервиз си оставяш клата и я взимаш здрава.
Като идея е добре,НО понякога истината е друга !
Оставям колата в сервиз без надзор,взимам си колата и неще да върви.Връщам се в сервиза и след преглед установяват развален датчик вакум на турбото,срещу 200лв ще решат проблема - отказах им. Отидох при мои приятел и се оказа,че са ми сменили датчика с някакъв от Ауди !
Как да си оставя колата в сервиз без надзор ! Те ще ми я ошушкат ! Иди докажи,че са ти подменили половината кола !
Напълно подкрепям колегата от първия пост !
П.п Друг пример:
Нещо тропа отпред,влизам в сервиз (не в местния гараж).След диагностика на ходовата казват - долни носачи. ОК сменяите,сменят ги(440лв+ 60лв труд).Излизам от сервиза и ужас,същото тропане.Гледаха оглеждаха и казват:горни носачи.ОК сменяите,сменят ги(220лв 0лв труд)излизам от сервиза и о ужас пак съсщото тропане ! Отидох в друг сервиз:след 10мин ми казват тампони стабилизираща щанга.ОК сменят ги(60лв+40лв труд).Излизам от сервиза и вече колата спи.
Кажете как да им имам вяра на сервизите ! 720 лв на вятъра и четри носача в мазето !
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Разбирам те напълно! Ако проблема е комплексен и трябва да се сменят няколко неща за да се оправи ок абсолютно съм съгласен с теб.
Говоря друго: ПРИМЕРНО, казвам колата нещо и има не върви...ти ми казваш сменяме дебитомер, свещи, ламбда, кабели и ще се оправи СИГУРЕН СЪМ. Аз ти имам доверие като на майстор и казвам ок сменяме...
Всичко точно плащам си, но колата след смяната пак си е със същия проблем...След време отивам при друг майстор Х и излиза, че колата е със запушен катализатор и примерно. И дефакто, ако още в началото само сме били махнали катализатора нямаше да се налага да давам пари за свещи дебитомер итн итн...Идвам при теб обратно и ти казвам какъв е бил проблема.Ти казваш дай да проверим - махаме катализатора и О ЧУДО колата лети.Тогава какво правим ? Поемаш ли отговорността и си взимаш излишно сложените части и слагаме моите старите (които всъщност илиза, че са изправни) и ми взимаш пари само за махането на катализатоа?
За това ти говоря. До сега само на 1 място са ми казвали " пич наша е грешката, нищо не дължиш, ние си взимаме частите и ти връщаме парите". Пак казвам ЕВАЛА на такива хора, които си признават. Знам че няма безгрешни и сме хора и правим грешки, но е хубаво да си признаваме, а не си траем.
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Поемаш ли отговорността и си взимаш излишно сложените части и слагаме моите старите (които всъщност илиза, че са изправни) и ми взимаш пари само за махането на катализатоа?
Ще ти върнат парите ама друг път !!!
Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
NEW 159 2.0 JTDm Black TI
Разбирам те напълно! Ако проблема е комплексен и трябва да се сменят няколко неща за да се оправи ок абсолютно съм съгласен с теб.
Говоря друго: ПРИМЕРНО, казвам колата нещо и има не върви...ти ми казваш сменяме дебитомер, свещи, ламбда, кабели и ще се оправи СИГУРЕН СЪМ. Аз ти имам доверие като на майстор и казвам ок сменяме...
Всичко точно плащам си, но колата след смяната пак си е със същия проблем...След време отивам при друг майстор Х и излиза, че колата е със запушен катализатор и примерно. И дефакто, ако още в началото само сме били махнали катализатора нямаше да се налага да давам пари за свещи дебитомер итн итн...Идвам при теб обратно и ти казвам какъв е бил проблема.Ти казваш дай да проверим - махаме катализатора и О ЧУДО колата лети.Тогава какво правим ? Поемаш ли отговорността и си взимаш излишно сложените части и слагаме моите старите (които всъщност илиза, че са изправни) и ми взимаш пари само за махането на катализатоа?
За това ти говоря. До сега само на 1 място са ми казвали " пич наша е грешката, нищо не дължиш, ние си взимаме частите и ти връщаме парите". Пак казвам ЕВАЛА на такива хора, които си признават. Знам че няма безгрешни и сме хора и правим грешки, но е хубаво да си признаваме, а не си траем.
Точно казано!
Е точно това се мъчеше да обясни колегата,който пусна темата!
Хора разберете,колегата не е искал някой да му прави диагностика без пари!
Той,както и повечето хора искат,да си платят и да получат това за което са си платили!
Кой, в крайна сметка, е майсторът? Бобо ли? Много фермани съм чел за него, но, ето че един познат от Пловдив купи 156 вагон, която е била подложена на "преправяния" - Бобово дело, в резултат на което момчето се принуди да смени цялото окачване отпред, барабар с предния мост. А това, сещате се, ляга доста скъпо. Да не се крием зад криво разбрана анонимност, ако някой е сгрешил - добре е да се чуе.
Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена
Говорим принципно, не е въпросът в това дали е Бобо или не. Мен един препоръчван във форума майстор ме остави да пътувам с теч на бензин. Не е Бобо.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Приятелю,има много коли с повреди,при които за да изчезне даден проблем се започва смяна на много неща,на принципа на изключването,никой неможе да каже какво и е 100 % на колата,нали се сещаш.Там е проблема,че хората сменят едно нещо колата не се оправя и се почва едно плюене до небесата,което не е правилно.Ако се връщат парите,много хора ще фалиратна минутата,знаеш ли колко коли идват при нас,с множество проблеми,минали праз много сервизи и оставили много пари там,ма нищо не казваме и не плюеме по колегите нали
И колко много коли минали през други сервизи оправихте? Що не спреш да се дуеш!! На тея теми за сервизите гледам никога да не взимам отношение но ти прекаляваш,не спираш да си хвалиш сервиза. Много си далече ти от диагностиката за да ни обясняваш кое се сменя и как трябва да се сменят 100 неща за да оправим проблема. Ти вместо да си траеш и слушаш какво трябва да не се прави,ти ми разправяш -плюем ли по колегите.Ама плюй,сери и прай какво знаеш!!! Няма да си единствения плюещ колега,но в крайна сметка клиента избира къде да ходи да си прави колата. Той е барометъра за добре работещ сервиз,кафене,магазин и т.н..
И колко много коли минали през други сервизи оправихте? Що не спреш да се дуеш!! На тея теми за сервизите гледам никога да не взимам отношение но ти прекаляваш,не спираш да си хвалиш сервиза. Много си далече ти от диагностиката за да ни обясняваш кое се сменя и как трябва да се сменят 100 неща за да оправим проблема. Ти вместо да си траеш и слушаш какво трябва да не се прави,ти ми разправяш -плюем ли по колегите.Ама плюй,сери и прай какво знаеш!!! Няма да си единствения плюещ колега,но в крайна сметка клиента избира къде да ходи да си прави колата. Той е барометъра за добре работещ сервиз,кафене,магазин и т.н..
ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
BMW e39 facelift
Колеги много болна тема за мен е тази(и много дълга история) за 2 месеца два пъти съм вече в бокса да подчертая и двата пъти в различни сервизи.Не ми се почва да разказвам за историята на моята красавица на която още не съм и се нарадвал,на ръба на нервите съм си вече.Мразя да плюя по хората и за това и няма да ви разказвам историята,сега кукличката си е "ОК" и ще се радвам да е така дълго време.Но както ви казах съм на предела на нервите си и си мисля че има доста хора като мен да са се изпатили и си траят.Та в тоя ред на мисли аз предлагам,въпреки че не ми се иска-темата да се заключи,защото вече трудно се въздържам и съм готов да избухна.Аз съм за истината да се казва каквато е за да предпазим примерно друг за да не пострада,но както споменах вече"НЕ СЪМ ТЪКЪВ ЧОВЕК"(да плюя по хората) за което се мразя и за това всеки път ни е..ът където ни хванат.Не го правя с единствената мисъл че смисъла на този форум като цяло е да си помагаме,а не да се плюем.За съжаление има "майстори" и "МАЙСТОРИ"Браво на колегата(f0rce1001) за хубавата тема и за смелоста да си каже болката.Оффф оплетох се яко дано сте ме разбрали.
Абе колега не се ядосвай важното е, че колата е ок. Те другите май не разбраха, че в същност не ти САМ си сменял дебитомерите и тн. А просто си ги купил сам от познати, а МАЙСТОРИ (от ПРОСПИЙД) до колкото разбрах са ти монтирали нещата...
Те ти скочиха понеже всички решиха, че сам си си купил часи и сам си си ги сложил итн...
Относно хората със сервизите...Имало ли е случай в който : идва кола с проблем...вие казвате проблема е това и това...сменяте дадена част за 1000лв примерно...Палим колата и проблема е пак на лице...Връщате ли парите на човека или казвате " е то и това си беше заминало така и така трябваше да го сменим". Ако сте точни и връщате сумата платена от човека, след като не сте успели да решите ТОЗИ проблем, за който той е дошъл просто ви се покланям и ви стискам ръцете. Малко са тези, които го правят!
Първо. Колата се издава готова и тогава се плаща.
Второ. Изпълнявали сме, изпълняваме и ще изпълняваме рекламации.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Ей сега и пуканките няма да свършат. Преди да напиша следващото изкрено се надявам да не си разваляме отношенипта заради разни разбирачи клиенти.
Сашо много добре знаеш че има хора които обикалят сервизите като пчелички и после се вайкат. Също знаеш че ние, вие и другите грешим, често, много често.
Та понеже аз водя статистиката. Точно тази седмица сме правили три коли след вашия сервиз, три на александър ауто, една от сервиз в люлин, една от надежа и една от вантотрейд. Статистика. И кво това е работа всичко това е напълно нормално.
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Ей сега и пуканките няма да свършат. Преди да напиша следващото изкрено се надявам да не си разваляме отношенипта заради разни разбирачи клиенти.
Сашо много добре знаеш че има хора които обикалят сервизите като пчелички и после се вайкат. Също знаеш че ние, вие и другите грешим, често, много често.
Та понеже аз водя статистиката. Точно тази седмица сме правили три коли след вашия сервиз, три на александър ауто, една от сервиз в люлин, една от надежа и една от вантотрейд. Статистика. И кво това е работа всичко това е напълно нормално.
Браво на вас!!!Вие сте най добрите,абе що ми говориш некви глупости,за некви коли. Аз всяко седмица имам поне 4-5 коли които са били ваши,и кво от това. Да си чел някаде до сега да парадирам с това? Всеки може да отиде някаде и да каже колата ми е правена еди каде си и т.н.,а всеки от сервизите може да каже ние сме най добрите и оправяме бакиите на всички останали.И кво правиме тогава? Почваме саир и ставаме за смях!!! И за да не става така,като има недоволни от вашия сервиз си понесете критиката и променете нещо,а не правете опит да прехвърляте вината на другите. Мога да ти кажа и от какво се оплакват най често-отношение,цени,размотаване-- Кажи ти лично колко пъти си ме агитирал да вдигна цените на труд и части. Това ти го пиша най приятелски,не искам да влизам в някви хамалски спорове и да ставаме за смях,но ме хваща яд че винаги гледате да ме оплюете. Успешен ден ти желая и не забравяй че ми дължиш бутилка
Comment