Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа сме живи и здрави и кой с каквото може и иска да помага - това е.
Тая философия я прокарвам!
Малий!
МНного съм се натряскал!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщениеТо това племе монтьорите са много долнопробни измамници. Пълни скапаняци. Не стига, че не искат да си дадат занаята дороволно (все пак са длъжни да го направят) ми даже и пари искат да изкарват от елементарния си смотан занаят. Естествено тук намирам една типично българска черта. Всеки кайто може нещо друго различно от мен е изедник, неможач, мизерник! Ами колега то ти ако си например доктор, би ли лекувал хората от тук - форумът, а не от лекарския си кабинет? Питам проскто така, риторично. Е не ти ли е минавало през ума, че може и с монтьорите да е така. Аз лично работя като автомонтьор. Случвало се е много пъти да се опитвам да помогна на някого поне със съвет или опътване, но от другата страна ми се отвръще, че не съм прав, не е така, както го описвам и т.н. и т.н. Е от какъв зор да помагам на някой, който реално не търси помощ, а просто има свободно време за чешене на клавиатурата. Имало е и случаи в които съм помогнал на доста хора, те си знаят кои са, но има и доста хора, които просто не заслужават помощ. Още повече, че просто през интернет, монтьор не се става. Не се става и инженер, нито доктор, нито каквото и да е. Как да помогнеш на човек, който е технически неграмотен? На такъв човек например може тази уж помощ само да му навреди. Ще си каже човекът лесно е, може нещо да обърка, просто защото е технически неграмотен, да си сглоби колата, да си качи жената и детето в неграмотоно сглобената кола и на пътя айде у дерето. Щото бил чел в интернет и то било лесно!!! Да, ама утре кой ще е виновен? Тоя дето даде съвет или тоя дето го послуша? Иначе е лесно да удариш чертата и да кажеш - бе тия монтьорите всичките не стават. Много се е българско това - аз само мога това дето го мога. Другите не стават за нищо.
Естествено, че не бихте могли да дадете решение дистанционно, защото причините за едни и същи симптоми могат да бъдат различни, но можете да дадете с няколко думи вероятностите, но не искате малко да си раздвижите мисленето, защото може би свързвате форума само с емоцията, а той си има както весела, така и сериозна част.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Тук опираме до истината, че колкото повече знае един човек, толкова по-наясно е, че нищо не знае (и обратното, което в случая е по-важно)...
Във форума огромната част от питащите не искат да получат предположения а искат някой да потвърди техните собствени предположения (или казано по друг начин не ценят мнението на разбиращите, а само това на тези, които разсъждават като тях)...
Боби това е обяснил според мен, а това дали някой го мързи да помисли - съгласем съм, че е така, но не съм убеден, че са разбиращите...
А темата не е ли за "майсторите" и "сервизите"..? Защо намесихте форума..?Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 10:31.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеТук опираме до истината, че колкото повече знае един човек, толкова по-наясно е, че нищо не знае (и обратното, което в случая е по-важно)...
Във форума огромната част от питащите не искат да получат предположения а искат някой да потвърди техните собствени предположения (или казано по друг начин не ценят мнението на разбиращите, а само това на тези, които разсъждават като тях)...
Боби това е обяснил според мен, а това дали някой го мързи да помисли - съгласем съм, че е така, но не съм убеден, че са разбиращите...
А темата не е ли за "майсторите" и "сервизите"..? Защо намесихте форума..?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Е с извинение за офф топика, но тази тема чудесно уплътни последните 2 часа от работното ми време. Добре, че не ходя при форумни майстори, след сервиза при софавто, в който три пъти ми правиха основни ремонти, три пъти плащах и три пъти се опарих. Парите си взех, но казах стига.. сега да чукна на дърво вече 3 години не съм пипал да я правя тая кола - мотора имам предвид. Направи ми го един приятел от бмв форума с моя асистенция, селеспиида оправи Добри ( преди 3 години) от тогава , до днес, не съм я пипал. Наистина, имам каре да сменям, но няма да е сега и няма да е при форумен майстор. Не съм бил при другите форумни майстори, чел съм ,както адски добри, така и невероятно лоши коментари. Нормално е, случва се да сгреши човек, но самочувствието на разбирачи тук ми се струва в повече. Може би заради това, може би заради отношението, няма да отида при в сервизите описани в техническия раздел.
Сега се сетих, че при Лисан съм бил един път инцидентно преди 4-5 години. Колата една нощ просто ме остави в люлин. В интерес на истината, евала , затова че си даде лаптопа с диагностиката, евалата на Дригата ,че дойдоха до колата ( имах проблем сас селеспиида) и евалата, че си каза още в началото, че от това не разбира. Добре пък ,че беше Цецо - фиоре, който беше с мен тогава и се сети да отвори казанчето за маслото и да види, че няма масло вътре. Дори пари не искаха момчетата, аз от неудобство за разкарването оставих някакви да се почерпятLast edited by Stefan Caromov; d.m.y г., 19:32.
Comment
Comment