Известие

Collapse
No announcement yet.

За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Lisan Покажи съобщение
    Браво на вас!!!Вие сте най добрите,абе що ми говориш некви глупости,за некви коли. Аз всяко седмица имам поне 4-5 коли които са били ваши,и кво от това. Да си чел някаде до сега да парадирам с това? Всеки може да отиде някаде и да каже колата ми е правена еди каде си и т.н.,а всеки от сервизите може да каже ние сме най добрите и оправяме бакиите на всички останали.И кво правиме тогава? Почваме саир и ставаме за смях!!! И за да не става така,като има недоволни от вашия сервиз си понесете критиката и променете нещо,а не правете опит да прехвърляте вината на другите. Мога да ти кажа и от какво се оплакват най често-отношение,цени,размотаване-- Кажи ти лично колко пъти си ме агитирал да вдигна цените на труд и части. Това ти го пиша най приятелски,не искам да влизам в някви хамалски спорове и да ставаме за смях,но ме хваща яд че винаги гледате да ме оплюете. Успешен ден ти желая и не забравяй че ми дължиш бутилка
    Ако това е така много жалко, че аз съм един от доволните клиенти на Extreme Tuning и съм си плащал без проблеми тъй като колата беше оправена но...

...колеги от сервизите вместо да си хвърляте камъни в собствените градини и да си разваляте името, защото след тази тема съм доста объркан и със сигурност не само аз , че едни от най-добрите сервизи правят такива неща, вземете седнете на една маса стиснете си ръцете и каквито и искате уговорки правете, но не допускайте да има такава тема отново.

МИСЛЯ, ЧЕ МЕ РАЗБИРАТЕ КАКВО ИСКАМ ДА КАЖА!

Успех на всички колеги, а сервизите да се стягат, че идва пролетта и се задават много ремонти поне за мен

Comment

Спрете да се карате, че обърнахме целия форум на ... не знам и аз на какво... За това не исках да споменавам нито имена, нито сервизи за да го избегнем...!

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
      Ей сега и пуканките няма да свършат. Преди да напиша следващото изкрено се надявам да не си разваляме отношенипта заради разни разбирачи клиенти.
      Сашо много добре знаеш че има хора които обикалят сервизите като пчелички и после се вайкат. Също знаеш че ние, вие и другите грешим, често, много често.
      Та понеже аз водя статистиката. Точно тази седмица сме правили три коли след вашия сервиз, три на александър ауто, една от сервиз в люлин, една от надежа и една от вантотрейд. Статистика. И кво това е работа всичко това е напълно нормално.
      Браво на вас!!!Вие сте най добрите,абе що ми говориш некви глупости,за некви коли. Аз всяко седмица имам поне 4-5 коли които са били ваши,и кво от това. Да си чел някаде до сега да парадирам с това? Всеки може да отиде някаде и да каже колата ми е правена еди каде си и т.н.,а всеки от сервизите може да каже ние сме най добрите и оправяме бакиите на всички останали.И кво правиме тогава? Почваме саир и ставаме за смях!!! И за да не става така,като има недоволни от вашия сервиз си понесете критиката и променете нещо,а не правете опит да прехвърляте вината на другите. Мога да ти кажа и от какво се оплакват най често-отношение,цени,размотаване-- Кажи ти лично колко пъти си ме агитирал да вдигна цените на труд и части. Това ти го пиша най приятелски,не искам да влизам в някви хамалски спорове и да ставаме за смях,но ме хваща яд че винаги гледате да ме оплюете. Успешен ден ти желая и не забравяй че ми дължиш бутилка
      Нормално?!? Според теб е нормално да идват клиенти при теб след като са минали преди това през 1-2 форумни сервиза и са недоволни?!? Или обратното да ходят при други след като са недоволни от теб и да те разнасят из колегите ти??? Не! Това не е нормално! Ако е 1 или 2 добре, но за да им водиш статистика?!? Ние не сме през комунизма за да има 2 сервиза в цяла София за алфи и щеш нещеш там ще си оправиш колата! Или да се поръчват части само от теб! Много са!
      И ако искате да се промени поне малко негативното отношение към Вас(макар и негласно то го има и по съобщенията разбрах, че всеки си ви нарежда без да го пише във форума за да не влиза в конфликти) послушайте колегата и се съберете, съгласувайте си цените на услугите, цените частите, отношението към клиентите, а не се пънете тук във форума да изкарвате кой от кой по-черен! Защото хората не искат да купят една част от тук, друга част от там, да сменят това тук, друго там, да се превръщат в ценоразпис на части и техници на техните автомобили...Но вие ги принуждавате да са такива! Много е лесно да кажеш "Ми хубаво, като си недоволен, много ти здраве! Да но така казваш много здраве на себе си, макар и да не го осъзнаваш...". Всеки идва при вас с проблем и би желал да си го оправи на 1 място, а не да се размотава из целия град по сервизи за да се страхува да не го прекара някой... Дали Екстрийм, дали Проспийд, дали Лисан, дали Люлин, дали Милано Моторс или други... Все тая ако питате мен...

П.П. Разбирам и вашата позиция, че винаги има недоволни и цигани за по 10-20лв. но 90% от недоволните не са такива, в това бъдете сигурни!
      Last edited by f0rce1001; d.m.y г., 14:07.
      BMW е39 - 2002god.
      BMW e60 - 2007god.

Comment

Аз не виждам какво има да съгласуват да се разбират ит. Цените на ЛИСАН са супер! За Екстрийм не знам и не коментирам. ОТ там нататък всеки си прави сметката къде ще ходи и за колко ще му го направят итн.
        Аз лично предпочитам да си правя колата на едно място, където познавам хората, как работят, и те съответно ми знаят болестите на колата, какво са правили по нея итн...
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

И колко много коли минали през други сервизи оправихте? Що не спреш да се дуеш!! На тея теми за сервизите гледам никога да не взимам отношение но ти прекаляваш,не спираш да си хвалиш сервиза. Много си далече ти от диагностиката за да ни обясняваш кое се сменя и как трябва да се сменят 100 неща за да оправим проблема. Ти вместо да си траеш и слушаш какво трябва да не се прави,ти ми разправяш -плюем ли по колегите.Ама плюй,сери и прай какво знаеш!!! Няма да си единствения плюещ колега,но в крайна сметка клиента избира къде да ходи да си прави колата. Той е барометъра за добре работещ сервиз,кафене,магазин и т.н..
          Ти па шо реши,че говоря за теб а Аз не се дуя,все пак имам доста по-малко опит и познания от хора като теб,никога не съм имал,и няма да имам претенции че съм разбирач/за мен тази работа е временна/,просто учителя ми е добър,и научавам доста от него за мнооо кратко време Хората имат право да си прааат колите както искат,ако искат при вас,при нас,при чичо Манчо и т.н.,няма значение Никой не е плюл по теб,аз не съм видял нищо лошо от теб,отношенията ни поне според мен са нормални,ако съм те обидил извинявай
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

малииииииииииииии

ПП: момчета, абе ако искате ше Ви направя отстъпка да ви попредам някои неща на тема PR и т.н.....
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Да разведря малко атмосферата ще ви разкажа един виц:
              Един човек отишъл на лекар със странно оплакване. От известно време слабините му били сини. Лекарят компетентно отсича: много е сериозно, трябва да ти отрежем едното ... яйце.
              Пациентът, какво да прави, лекар му казва. Останал с едно яйце по-малко. Обаче... проблемът продължавал. Докторът, след "обстоен преглед" предписал отрязване и на другото, а после и на мъжкото достойство. На нашият човек обаче слабините му все сини. Отишъл той и се помолил на доктора горещо: докторе, моля те, постарай се и открий къде е проблемът.
              Докторът се чесал пет минути по главата и рекъл:
              - Абе ти що не провериш дали не ти пускат дънките?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Имам един познат който му правиха основен ремонт на колата.Майстора му казва че трябва да се смени това и това и това и тн.+ някакъв датчик който е счупен и колата не може да върви без него(колата обаче я е докарал на собствен ход)ОК Моя познат се съгласява с абсолютно всичко.След две седмици колата е готова,да ама не съвсем.След 1 седмица колата отива на въже до сервиза(изгасва и не иска да запали).Майстора казва(датчика е заминал).ОК и датчика е сменен.След още една седмица пак на въже до сервиза(пак изгасва и не пали повече) и се оказва че са някакви прекъснати кабели(за какво е сменян датчика тогава).Моя познат си кара колата с кеф ЦЕЛИ 4000км.(на такси да се возеше по-евтино щеше да излезе) и изведнъж не щеш ли колата почва да плюе масло през ауспуха като пароструйка.Мъката му е голяма но дава 450лв. за пътна помощ да си я прибере до София.След 20дена чакане в сервиза му казват,че едно бутало(на 4000км) се е разтопило!!!Това било в следствие на това че ЛИПСВАЛИ скобите на маркучите които се забиват в колектора(от другата страна маркучите си имат скоби(еднократни))едно маркуче от газовият инжекцион се е извадило от колектора това обеднило сместа и за 100метра буталото се е разтопило.Моят познат има малка представа от ДВГ и съм сигурен че би разбрал дали колата му работи на 3 или на 4 цилиндъра.Въпроса ми сега е кой е виновен за това че там скобите липсват(ПАК ПОВТАРЯМ ЧЕ В ДРУГИЯ СИ КРАЙ МАРКУЧИТЕ ИМАТ ЕДНОКРАТНИ СКОБИ),на моя познат или на сервиза.

И въпреки всичко моят познат продължава да подържа добри отношения с този сервиз.Много е тъп нали!!!!!!
                Last edited by JORDANGT; d.m.y г., 01:18.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

До сега съм ходил няколко пъти на диагностика при Бобо и аз съм адски доволен.
                  Last edited by TS; d.m.y г., 08:13.

Comment

Я,гледай,то тука станало като в баварска бирария!Колеги,плюенето помежду ни,само намалява доверието.От писаното оставам с впечатление,че нямате телефони.Просто е.Като дойде кола,която е била в някой друг сервиз или просто не можеш да откриеш,от къде е проблема,вдигаш телефона и се обаждаш на колегата си.От това няма да станеш по-малко майстор.В България нямам сервиз и като съм тука работя в сервиза на един приятел.Когато се сблъскам с някой проблем,който не мога да хвана,моментално се обаждам на някой колега.Тъжното е , че се налага да се обаждам в чужбина.Там колегите се потдържат,а не се плюят.Щом има проблем,веднага по веригата се предава и се решава.Така и клиента е доволен и не се налага да се разкарва по сервизите,а ние си запазваме достойнството.Име се гради трудно,но се губи много лесно.Навсякъде има завист и ревност,но май у нас е в повечко.От това и нямате връзка и проблем с който някой се е занимавал,буквално преди минути и е още пресен,не се хваща от другия.И се започват простотиите.Ще ви дам пример от снощи.Един огромен трактор Форд,започва да се държи странно.Не работи изобщо над ниски обороти и има силен бял пушек.След ремонт на помпи,дюзи и всякяква центровка,проблема пак е на лице.Преди да го аутопсират и да набутат клиента с един основен ремонт,развъртат телефоните.Само след един час,трактора беше готов.Оказа се подгревателна свещ.Част за 12 евро.Само я изолираха.При тях е топло и няма нужда от нея.Така,около десетина човека от България,Гърция и Турция решихме задачата.Запознахме се,макар и задочно с нови хора.Вече,като отида в Измир,ще знам,че ще срещна приятели.Хората там помнят добрината и не питат,ама кой точно се сети за тая работа.Работили са всички.А ние в рамките на БГ,място колкото едно магаре да се отъркаля,вместо да си помагаме се джавкаме като помияри и си мериме пишките.Я седнете и се разберете!Иначе губиме всички.И майстори и клиенти.Още е рано,но наздраве на всички
                    Last edited by mordohy; d.m.y г., 10:25.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Ктанец,верме е
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• [QUOTE=mordohy;375123 [/QUOTE]
                        По-смислено мнение не съм чел от месеци...

Comment

• Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
                          Имам един познат който му правиха основен ремонт на колата.Майстора му казва че трябва да се смени това и това и това и тн.+ някакъв датчик който е счупен и колата не може да върви без него(колата обаче я е докарал на собствен ход)ОК Моя познат се съгласява с абсолютно всичко.След две седмици колата е готова,да ама не съвсем.След 1 седмица колата отива на въже до сервиза(изгасва и не иска да запали).Майстора казва(датчика е заминал).ОК и датчика е сменен.След още една седмица пак на въже до сервиза(пак изгасва и не пали повече) и се оказва че са някакви прекъснати кабели(за какво е сменян датчика тогава).Моя познат си кара колата с кеф ЦЕЛИ 4000км.(на такси да се возеше по-евтино щеше да излезе) и изведнъж не щеш ли колата почва да плюе масло през ауспуха като пароструйка.Мъката му е голяма но дава 450лв. за пътна помощ да си я прибере до София.След 20дена чакане в сервиза му казват,че едно бутало(на 4000км) се е разтопило!!!Това било в следствие на това че ЛИПСВАЛИ скобите на маркучите които се забиват в колектора(от другата страна маркучите си имат скоби(еднократни))едно маркуче от газовият инжекцион се е извадило от колектора това обеднило сместа и за 100метра буталото се е разтопило.Моят познат има малка представа от ДВГ и съм сигурен че би разбрал дали колата му работи на 3 или на 4 цилиндъра.Въпроса ми сега е кой е виновен за това че там скобите липсват(ПАК ПОВТАРЯМ ЧЕ В ДРУГИЯ СИ КРАЙ МАРКУЧИТЕ ИМАТ ЕДНОКРАТНИ СКОБИ),на моя познат или на сервиза.

И въпреки всичко моят познат продължава да подържа добри отношения с този сервиз.Много е тъп нали!!!!!!

Моля ви кажете нещо по въпроса,защото моят познат не знае какво да прави от тук нататък

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

• то се е видяло че пак ще се ходи при лисан с алкохол в ръка....

п.с. това с цените е така и е много важен момент. МНОГО е важно клиента да знае че в цената е включен ДДС и гаранция. Ако не си предвидиш рекламационните обслужвания в цената нищо не правиш.

Тъп пример. Смячна ремъци на ТС и ремонт на вариатор. Цена 150 с ДДС. При вас доколкото знам е 110-120 лв което е същото. Замисли се. Ама тия неща на живо.

поздрави!

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от JORDANGT Покажи съобщение
                              Моля ви кажете нещо по въпроса,защото моят познат не знае какво да прави от тук нататък
                              И добре прави!Проблема може да е от скобите,а може и да не е.Така е най лесно за обяснение.И да се карат-полза никаква.Може и буталото да има дефект,а може и да са прекалено износени или счупени сегментите.Каквото и да е,аутопсията не и мърда на колата.Това да прави.Да се готви за ремонт!Една студена бира,дори и през зимата,прави чудеса!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                И добре прави!Проблема може да е от скобите,а може и да не е.Така е най лесно за обяснение.И да се карат-полза никаква.Може и буталото да има дефект,а може и да са прекалено износени или счупени сегментите.Каквото и да е,аутопсията не и мърда на колата.Това да прави.Да се готви за ремонт!Една студена бира,дори и през зимата,прави чудеса!

Идеята ми е кой трябва да носи последствията от тази ситуация(след като има и гаранция).А сегментите също са на 4000км.Просто едно бутало се е разтопило(буквално)
                                От където и да е проблема поне за мен не е реално колата да умре след 4000км. и това да става за сметка на собственика

Comment

Working...
                                X