Известие

Collapse
No announcement yet.

За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• "В църквата мрак и полумрак, дякон окадява,
    Не момчета и в храма не е както трябва"

Стих на Висоцки, в български превод, по памет.
    Тоест, нещо много глупости май се говорят, не че разбирам, ама.....................
    /мне ето надоело, чорт возми............../
    Last edited by fred; d.m.y г., 11:28.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• тя глупоста никога не си е тръгвала. така и няма да стане ясно какво се е случило с тая кола или с другата.
      то е пределно ясно че винаги ще има недоволни клиенти. ама по колко е нормално 1,2,5,10 или по толкова на месец. да не се напълни темата ей сега с такива.
      да не забравяме че живеем в булгаристан и всеки като види че зависи нещо от него вирва носа и край.ама както казва шишо бакшишо-живота е кръг. днес ще прецакаш някой с "качествен" ремонт за 1000лв , утре някой тарикат ще ти продаде уж "оригинални" части, на лекар ще отидеш той ще ти направи една рентгенова снимка която ще му е толкова полезна колкото на теб компютърната ти диагностика и така. поне все още има свестни хора.
      точка

Comment

• Мда, всичко се заплаща в един момент
        sigpic

Comment

• Пресна случка /по коледа/ с един авер и сервиз в гр. Свищов:

Моят човек отива за смяна на съединител, сменят го плаща си, а на другата сутрин под колата има огромна локва трансмисионно масло...проверяваме и що да видим келеша от сервиза е скъсал семеринга на дясната полуоска, съответно маслото е на земята...
          ....Отиваме в сервиза и човешки обясняваме проблема, НО уви проблема си е наш "....карали сте колата без масло в кутията...." при което направо ми идва да извия врата на копелето дето ми го заявява, по идиотско изказване не съм чувал в живота си и съответно за смяната "трябвало да си платим отново" ...нямах думи да изразя възмущението си от наглостта и простотията на дрисльовците наречени "майстори". Колегата усети че работата отива на бой и ме дръпна от там...боят им се размина, но реших да им "платя" като им разнеса славата по всички автофоруми...

Равносметката: скъсан семеринг на дясната полуоска, недозавити болтове на стартера, липсващи скоби по въздуховодите, загуба на около литър масло от скоростната кутия.../това на прима виста/друго не знам, ще видя какво още като почнем да сменяме семеринга...
          ...какзвах му на авера да сменим съединителя у нас, хем щеше да е без пари, хем нямаше някой "калпак" да си остави ръцете, ма не, не искал да ме товари, неудобно му било....такива ми ти работи!

Риторично се питам " ....до кога сулю и пулю в Булгаристан ще се зоват "майстори" и ще дерат кожата на обикновените хорица, а качеството на работата им ще е меко казано съмнително...?"

ЗА БОГА КОЛЕГИ, НЕ ХОДЕТЕ В "СЕРВИЗА НА БОЯ" на Хан Бъчва в град Свищов, там ще Ви одерат като за световно, а качеството на работата им е "0"
          Mitsubishi Outlander
          Mitsubishi Space Star
          Daihatsu Terios

Comment

• Това добре-имам предвид, че се разнася "славата" на този сервиз.Но предполагам че не сте искали касова бележка, фактура и прочее-защото ако ги имахте, проблема нямаше да го има.Да не говорим, че това данъци, ддс отиват дирeктно у този "майстор".
            Идеята ми че за да се борим за правата си трябва да го правим начина, по който се прави в по-цивилизованите държави, след като майстора е и боклук, айде да беше човек, разбирам...
            Last edited by fred; d.m.y г., 19:45.
            sigpic

Comment

• тука забелязвам даже мафия с цените

За сервизите и хората дето правят диагностики Въпрос?

Абе хора как правите диагностики ??

Ето как аз правя диагностики на пунтовците - ГТ

Понеже от други коли не разбирам и не се занимавам

Зкача се колата на компа - показва проблем , след това се вижда и ако покаже дебитомер - слагам един оборотен и се вижда дали се е решил проблема и така сменям с оботорни части докато установя за какво иде реч и чак тогава казвам къде е проблема със 100% сигурност
              ако незнам или ми липсва някоя част просто казвам на клиента че може проблема да е в еди кое си но не съм сигурен 100% и той сам преценя дали да е смени.Ето това е диагностика , а не просто некво уредче или софтуер да ти каже че има грешка еди каде си щото това е само 50 процента диагностика.
              А е и вярно че всеки иска да лапа колкото може и да ти оправи той проблема - и повечето случай цените за завишени Х2 хем да прибере парата за диагностика , хем за смяна , хем от цената на часта - печалба Х3 - да ама така клиента е обран и недоволен - хора така бизнес не се прави и ако някой си милилят че са фанали бога за рога много се лъжат!!!

Един пример и където сгреших - сега ще дам да кажете че не съм идеален
              пак с пунто Гт - дава ту бедни мсеси ту богати , и така показва мързелива ламбда сонда но след смяната ( от страна на клиента ) проблема си остана - просто екуто спира в един момент да чете ламбда сондата - ето грешката е моя щото не беше от нея и за да се реванширам сега правя много от нещата без пари , тъйкато имам съвест за разлика от други разбирачи

няма да споменавам за сервизите изброени в този форум щото всички са си ебали майката и от всички за сега може би най доволен съм от румен ( въпреки че и той ме разочарова в момента много ) ( лисан го изключваме от списъка щото още не съм го опитвал )

ходя на сервиз за алфата щото не ми се занимава с тази кола а и не и разбирам на 100% и за тва не пипам неща по нея който не ги знам!
              Last edited by WhitePower; d.m.y г., 01:12.
              Volvo S80 2.0 T5 180hp
              Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
              Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                тука забелязвам даже мафия с цените

За сервизите и хората дето правят диагностики Въпрос?

Абе хора как правите диагностики ??

Ето как аз правя диагностики на пунтовците - ГТ

Понеже от други коли не разбирам и не се занимавам

Зкача се колата на компа - показва проблем , след това се вижда и ако покаже дебитомер - слагам един оборотен и се вижда дали се е решил проблема и така сменям с оботорни части докато установя за какво иде реч и чак тогава казвам къде е проблема със 100% сигурност
                ако незнам или ми липсва някоя част просто казвам на клиента че може проблема да е в еди кое си но не съм сигурен 100% и той сам преценя дали да е смени.Ето това е диагностика , а не просто некво уредче или софтуер да ти каже че има грешка еди каде си щото това е само 50 процента диагностика.
                А е и вярно че всеки иска да лапа колкото може и да ти оправи той проблема - и повечето случай цените за завишени Х2 хем да прибере парата за диагностика , хем за смяна , хем от цената на часта - печалба Х3 - да ама така клиента е обран и недоволен - хора така бизнес не се прави и ако някой си милилят че са фанали бога за рога много се лъжат!!!

Един пример и където сгреших - сега ще дам да кажете че не съм идеален
                пак с пунто Гт - дава ту бедни мсеси ту богати , и така показва мързелива ламбда сонда но след смяната ( от страна на клиента ) проблема си остана - просто екуто спира в един момент да чете ламбда сондата - ето грешката е моя щото не беше от нея и за да се реванширам сега правя много от нещата без пари , тъйкато имам съвест за разлика от други разбирачи

няма да споменавам за сервизите изброени в този форум щото всички са си ебали майката и от всички за сега може би най доволен съм от румен ( въпреки че и той ме разочарова в момента много ) ( лисан го изключваме от списъка щото още не съм го опитвал )

ходя на сервиз за алфата щото не ми се занимава с тази кола а и не и разбирам на 100% и за тва не пипам неща по нея който не ги знам!
                това твоито бяла сило дет си го изписал нее диагностика а гадане на боб!!! всеки може да нареди една до друга здрава и счупена кола и да започне да менка доде нацели тряя ти само малко инструменти свободно време и никакъв акъл ето сам казваш че първия път в които си се изказал без смяна и си излъгал клиента а форумните сервизи ги коментираи на място при тях не тук щото тука секи може да се изака ма очи в очи нещата не стоят по тоя начин нали

Comment

• Първоначално публикувано от 75 turbodelta Покажи съобщение
                  това твоито бяла сило дет си го изписал нее диагностика а гадане на боб!!! всеки може да нареди една до друга здрава и счупена кола и да започне да менка доде нацели тряя ти само малко инструменти свободно време и никакъв акъл ето сам казваш че първия път в които си се изказал без смяна и си излъгал клиента а форумните сервизи ги коментираи на място при тях не тук щото тука секи може да се изака ма очи в очи нещата не стоят по тоя начин нали
                  Какво не ти харесва с моя метод за диагностика ??? Че освен компютърната диагностика се презастраховам и с подмяна на частите ??? за да съм убеден 100% - да вярно е че имам 3 коли за проби и че мога да си менкам части колкото искам щото ги имам но и за това се занимавам само с пунто ГТ та !!! А за сервизите , на който съм имал да му казвам нещо съм му го казал , и на ванто и на алксандър ауто , сега следва да си искарам колата от румен - ( за меннието ми за него че ти в раздела 155 темата за моята кола ) с бобо сме скарани от много отдавна по отдавна известни на целия ни форум причини , какво друго да ти кажа ???
                  Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

Какво не ти харесва с моя метод за диагностика ??? Че освен компютърната диагностика се презастраховам и с подмяна на частите ??? за да съм убеден 100% - да вярно е че имам 3 коли за проби и че мога да си менкам части колкото искам щото ги имам но и за това се занимавам само с пунто ГТ та !!! А за сервизите , на който съм имал да му казвам нещо съм му го казал , и на ванто и на алксандър ауто , сега следва да си искарам колата от румен - ( за меннието ми за него че ти в раздела 155 темата за моята кола ) с бобо сме скарани от много отдавна по отдавна известни на целия ни форум причини , какво друго да ти кажа ???
                    ами тои нее лош метода ти но няма как всеки сервиз да има от всеки модел по една две коли донори и да се менкат части ..а проблемите ти със сервизите .......ни наи малко ме вълнуват те са си твои

Comment

• Първоначално публикувано от 75 turbodelta Покажи съобщение
                      ами тои нее лош метода ти но няма как всеки сервиз да има от всеки модел по една две коли донори и да се менкат части ..а проблемите ти със сервизите .......ни наи малко ме вълнуват те са си твои
                      аз само си споделям в темата за проблемите в сервизите и мойте проблеми а който го вълнува си вади сам изводите от моето мнение , който не ,си знае сам , за тва е демокрацията за да си каже всеки свободно мнението си
                      а ако на тебе не ти харесва какво е моето мнение по нещата спросто не му обръщай внимание и няма да възниква спор
                      Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

аз само си споделям в темата за проблемите в сервизите и мойте проблеми а който го вълнува си вади сам изводите от моето мнение , който не ,си знае сам , за тва е демокрацията за да си каже всеки свободно мнението си
                        а ако на тебе не ти харесва какво е моето мнение по нещата спросто не му обръщай внимание и няма да възниква спор
                        Колегая,направи грешка!!!Разголи си душата и те я изчукаха.Това да ти е за урок.Тука може да си позволиш откровения за разврат и пиянство,но не и за методи на работа и размишления.Те се разискват в лични съобщения.Тоя форум не е от най-дивите.Напротив!От най-интелигентните е,но си е нашенски.Ако имаш нужда да споделиш-чети внимателно.все ще намериш сродна душа или просто добър слушател.Иначе,като се закучи и аз така правя
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                          Колегая,направи грешка!!!Разголи си душата и те я изчукаха.Това да ти е за урок.Тука може да си позволиш откровения за разврат и пиянство,но не и за методи на работа и размишления.Те се разискват в лични съобщения.Тоя форум не е от най-дивите.Напротив!От най-интелигентните е,но си е нашенски.Ако имаш нужда да споделиш-чети внимателно.все ще намериш сродна душа или просто добър слушател.Иначе,като се закучи и аз така правя
                          Намали малко пиенето че не мога да разбера кой какво и на кого го начуква , и смятам че написаното си е точно в темата и тука и е мястото
                          Volvo S80 2.0 T5 180hp

Comment

• браво , чудна тема то човек чете, чете и накрая прописва.Аз лично съм настроен леко критично към сервизите - визирам Русе.На фиата преди време тропаше нещо - казвам на майстора прегледай я - рече и отсече - амортисьори!Компетен човек - поосуках се малко , че ме съмнява диагнозата ама кой е механика аз или той ?Беги вика и купувай нови -аз на молба - дай да свалим да видим майсторе.И не ще човека , абе си платя като за смяна му казвам ама не - марш на магазина.Продадох колата с комплект амортисьри = 350 лв с труда /оказа се тампон на двг за 25лв/.Това е резюме на стандартния прост механик с голямо самочувствие - естествено цял живот ще го помня ама повече няма да ме види.
                            Проблема е , че моргите много и в един сервиз има 1 майстор другото калфи - ти мислиш , че майстора ще ти прави лично колата ама не е така - като излезеш и натирват някой чирак да разнебити колата и през 1 час майстора само акъл дава.Пресен случай - сегашната ми кола се поддържа от печен и доверен човек - края на есента отивам за обслужване - ремъци ,ролки , и т.н. 500 кинта части +труд - до вечерта готова - на другия ден ще заминавам за София , викам си я да сложа зимните гуми , че Витиня може нещо изненадка да стане с времето - и о чудо - предна дясна гума джантовия кчюч изхвръкна - незавита гумата.Свалена за достъп до ремъците.Майстора оставил чирака да довърши.Ако не бях тръгнал да сменя гумата щях да съм в новините вечерта.Така че понякога и така става - на майстора не съм казал до ден днешен , че си е свестен човека.
                            Колегата дето менка частите докато уцели - прав си е за мен , щото диагнозата е доста точна тогава и нема страшно от кютек - онова момче плаче за алфата ама аз имам едни приятели - щеха потрошат сервиза на мига заедно с майсторите ако ги прецакат така/ако е право момчето , че за тая история настина трябва експертиза/.И не е само той - ако искате вярвайте един приятел в МотоПфое Русе го помолили да викне някой познат с модел като неговия да менкат дебитомера , че не били сигурни дали е от него!!!Е МП може да менкат, човека не може - всеки сам избира как да работи.Важното е резултата да е положителен.
                            И клиенти простаци има вярно е, ама народа е просто изнервен много.
                            Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
                            Peugeout 2.2 HDI 133+++
                            Alfa 159 +++ next

Comment

• ами така се прави. сменяш за твоя сметка и ако работи ,клиента си плаща и за часта и за майсторлъка. ако не е от него ,връщаш старото или му оставяш новото ама пари за труд що се взимат в тоя случай.
                              точка

Comment

• Много сте отворени ейййй,неам думи направо
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X