Известие
Collapse
No announcement yet.
За голямото пушене на "Милиционерите"
Collapse
X
-
Ей бебока(дивото прасе) се прай на засегнат!!!!
...я по мъжки бе батеПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениеСтига подскача.
Не е нужно да приемаш всичко лично - едва ли някой е целял да те обиди или да омаловажи темата ти.
С чесане на пръстите по форумите нищо няма да стане.
Работа трябва.
И инициатива.
И желание за промяна.
И търпение (не го бъркай с примирение, както имаш навик да тълкуваш като дявола евангелието)
Да палиш от четвърт не върши работа.
Инак, колкото и да си говорим, все тая.
Лекцийката ти ми звучи като смесица от проповед на брадясъл подпийнал поп и на мазен политик от нашето съвремие. Силни думи без конкретика. Ставаш за участие в панорама. Нищо лично.
Не мога да се засегна от такова нещо хахахах. Адски смешно."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Окопити се...По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщениеКъде видя да подскачам? Камо ли пък да ме засегне и обиди някой. Нещо смешничко ми звучи този пост.
Лекцийката ти ми звучи като смесица от проповед на брадясъл подпийнал поп и на мазен политик от нашето съвремие. Силни думи без конкретика. Ставаш за участие в панорама. Нищо лично.
Не мога да се засегна от такова нещо хахахах. Адски смешно.
сега разбрах кой ми е килнал калимявката
конкретиката всеки прави сам за себе си и според собствената си съвест.
конкретно да кажеш "аз ЩЕ свърша това" и конкретно да "свършиш това" са две коренно различни неща.
демек, боят по барабана е без особен резултат или по-скоро с отрицателен
но, докато само мрънкаме и всеки не започне със собствените си сили и действия да променя собствената си кочинка, няма да спасим голямата обща кочина.
и за да не ме обвиниш отново в липса на конкретика, ще ти дам пример: всеки от нас в една или друга ситуация, в една или друга степен нарушава установени (уж) правила или поне се опитва да ги заобикаля, след което по никакъв начин няма желание да понесе последиците от което и дава мило и драго, за да избегне полагащото му се дърво. в момента, в който червената лампичка "аз сгреших и ще си платя за грешката" светне във всяка глава (или поне в преобладаващата част от наличните горни крайници), проблемът в генерален план ще е на 90% решен.
и съм убедена, че добре разбираш за какво говоря
но определено вече си във форма - това е добре
Comment
-
Полицията в повечето случай се контролира от разни цървули от по високо ниво защитаващи интересите на разни бандити. Получава една добре позната ни до болка борба с "вятърни мелници", която с времето е убила идеята и желанието за работа.
От там и отношението към гражданите и бездушието към престъпленията.
Една част от тях са се приспособили и са станали престъпници, понеже са се изкушили от лесните $$. Та нали повечето фигури в престъпния свят са така познатите ни "6-таци"
от въпросното районно.
Съгласен съм, че има много лица, които понеже нищо не става от тях си подават документи за полицай и воала. Познавам такива които и името не могат да си напишат и ако му размениш чепиците така ще си ходи, ама на станал пазител на реда.
Ама така ще е докато на държавниците им е изгодно с такива "охранители" да се пази реда в държавата.
Също така знам за много кадърни кадри. И не че не могат да разкриват престъплинията и извършителите им, просто някой не желае това да се случи. Има доста случаи в които доста бързо са се справили, чак да се чудиш. Ама е нямало сблъсък на интереси.
Даже имам приятел който чака да му изтече задължителната служба, зада си отвори адвокатска кантора. Нагледал се е на всякъкви простоии и няма желание да участва.
И има доста като него, имам в предвид свестни хора, които са отишли с идеята и желанието да работят за МВР ама държавата е убила всичко това в тях.
МВР трябва да претърпи огромно реформи зада може да функционира пълноценно и в полза на данакоплатеца.
Иначе нама лошо, нека им увеличат заплатите, но трябва и резултати да има. В което доста се съмнявам да бъде постигнато с едни заплати.alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
Honda Hr-v 4x4 1.6
Comment
-
В държава, погубена от алчността и подлостта на управляващи и властоимащи, и със страшно нисък стандарт на населението, няма как служещите в разните институции да имат нормален стандарт на живот. Не визирам само полицията - тук може да сложите още няколко ведомства, чиято дейност напоследък се дължи изцяло на ентусиазма (макар и вече отмиращ) на малкото останали хора с някаква чест и съзнание... Армия, полиция, противопожарна служба - навсякъде тук хората, постъпили на служба със желание и с някакви идеали (и да не ме захапете сега за това, щото ще хапя и аз...), вече са на ръба на силите си и с изчерпана енергия да се опитат да бъдат полезни за обществото - и няма как иначе да бъде. Както каза колегата по-горе - и на мен ми писна да работя в институция с голям бюджет, а да си купувам служебните консумативи от джоба ...
Затова вместо да плюем тази и онази институция, мисля че е редно да се запитаме "а ние какво направихме, за да са нещата както трябва?" Защото ми омръзна да виждам мнения на хорица, дето си гушват европейската заплата, и са спокойни че за тях нещата са наред - какво като съседа или братчеда тъне в мизерия със заплата от 500лв, а е цял ден на улицата - в лятната адска жега или в зимния кучи студ ...
Крива и болна ни е държавата отвътре - тумора отдавна се е превърнал в рак... и сега лечението е възможно само с драстични мерки, а не с оплакване и жалене !
Comment
-
Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение...
мисля че е редно да се запитаме "а ние какво направихме, за да са нещата както трябва?"
...
Крива и болна ни е държавата отвътре - тумора отдавна се е превърнал в рак... и сега лечението е възможно само с драстични мерки, а не с оплакване и жалене !
Comment
-
Първоначално публикувано от mohi Покажи съобщениеПолицията в повечето случай се контролира от разни цървули от по високо ниво защитаващи интересите на разни бандити. Получава една добре позната ни до болка борба с "вятърни мелници", която с времето е убила идеята и желанието за работа.
От там и отношението към гражданите и бездушието към престъпленията.
Една част от тях са се приспособили и са станали престъпници, понеже са се изкушили от лесните $$. Та нали повечето фигури в престъпния свят са така познатите ни "6-таци"
от въпросното районно.
Съгласен съм, че има много лица, които понеже нищо не става от тях си подават документи за полицай и воала. Познавам такива които и името не могат да си напишат и ако му размениш чепиците така ще си ходи, ама на станал пазител на реда.
Ама така ще е докато на държавниците им е изгодно с такива "охранители" да се пази реда в държавата.
Също така знам за много кадърни кадри. И не че не могат да разкриват престъплинията и извършителите им, просто някой не желае това да се случи. Има доста случаи в които доста бързо са се справили, чак да се чудиш. Ама е нямало сблъсък на интереси.
Даже имам приятел който чака да му изтече задължителната служба, зада си отвори адвокатска кантора. Нагледал се е на всякъкви простоии и няма желание да участва.
И има доста като него, имам в предвид свестни хора, които са отишли с идеята и желанието да работят за МВР ама държавата е убила всичко това в тях.
МВР трябва да претърпи огромно реформи зада може да функционира пълноценно и в полза на данакоплатеца.
Иначе нама лошо, нека им увеличат заплатите, но трябва и резултати да има. В което доста се съмнявам да бъде постигнато с едни заплати.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеАко наистина ще спрат да се крият зад борчетата и храстите с цел "Айде бате дай 5 лв за кафе" , нека им увеличат заплатите....демек да плащам всичко изрядно. Вада калкулатора и почвам да смятам, тая година съм дал за окачване по колите 3000лв, на полицията подкупи 500лв, в общината някой лев 400лв,загубил съм от задръствания N-лв и така нататък, тегла чертата 10 000лв съвсем ама съвсем излишни необлагаеми за повечето от получателите си. Та неплащам данак на колите, осигурявам служителите на минимана заплата, и накрая гледам да стопя печалбата по всевъзможни начини и то съвсем законни (да речем закупуване на активи като колите ми например и т.н) и я да видим, те останали 10 000лв печалба ще си вкарам съвесно 1000лв данък и ония 10 000 от преди това та тамън съм уравновесил нещата, че даже и съм напред, няма ме цакат я. Еми хубаво де ама то в бюджета от къде пара и се почва за полицията няма пари за по високи заплати, то затова и взимат на ръка, в общината също, дупките си седат, а малкотосъбрани пари се краднат от "наще хора". Е да ама сега ще кажете то заради такива като мне цялата работа е зле. Добре аз от тая година почвам да плащам всичко и какво става - ми има повече пари за крадене от "наще хора"
па аз го закъсвам, е не мерси
Comment
-
Ако наистина ще спрат да се крият зад борчетата и храстите с цел "Айде бате дай 5 лв за кафе" , нека им увеличат заплатите....Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщениеТрудна работа всичко е един омагъосан кръг и няма да се оправиме скоро ако не се почне от най високо ниво. Мойто расъждение е такова както и на 90% от приятелите ми. Та всички знаем как се краде от високите нива кой с фирми с протекции, кои с отбори кои с фалшификации.Например наскоро изгубих един търг а наща фирма беше с много по добри данни от спечелилото ЕТ-което няма дори капацитет за изпълнение, но е на някакъв баджанак явно на кметицата на общината. Та аз си мисля добре де защо ония да крадат пък аз да ги спонсорирамдемек да плащам всичко изрядно. Вада калкулатора и почвам да смятам, тая година съм дал за окачване по колите 3000лв, на полицията подкупи 500лв, в общината някой лев 400лв,загубил съм от задръствания N-лв и така нататък, тегла чертата 10 000лв съвсем ама съвсем излишни необлагаеми за повечето от получателите си. Та неплащам данак на колите, осигурявам служителите на минимана заплата, и накрая гледам да стопя печалбата по всевъзможни начини и то съвсем законни (да речем закупуване на активи като колите ми например и т.н) и я да видим, те останали 10 000лв печалба ще си вкарам съвесно 1000лв данък и ония 10 000 от преди това та тамън съм уравновесил нещата, че даже и съм напред, няма ме цакат я. Еми хубаво де ама то в бюджета от къде пара и се почва за полицията няма пари за по високи заплати, то затова и взимат на ръка, в общината също, дупките си седат, а малкотосъбрани пари се краднат от "наще хора". Е да ама сега ще кажете то заради такива като мне цялата работа е зле. Добре аз от тая година почвам да плащам всичко и какво става - ми има повече пари за крадене от "наще хора"
па аз го закъсвам, е не мерси
Но толкова сме затънали, че не знам дали и бунтове като в Гърция могат да променят нещата.
Трябва да се научим да гледаме на управлението на държавата като на гаранционна стока и да си търсим правата като нарушат гаранцията... ама де ти.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
Comment