Известие

Collapse
No announcement yet.

Сондирам мнение за кола от по-висок клас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    Важното е да изпитваме удоволствие от колите (и не само), независимо под една или друга форма. .

Разбира се, разбира се
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Добре де никой ли няма да каже някакви плюсове и минуси на колите от началото на темата... Алфа 159 ти, Ауди А4 с-лайн, Митсубиши Лансър...
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Добре де никой ли няма да каже някакви плюсове и минуси на колите от началото на темата... Алфа 159 ти, Ауди А4 с-лайн, Митсубиши Лансър...
        Ако говорим за ново А4 няма какво да се замисляш, но само, ако преди това си карал или харесвал марктата, има нещо запазило се като дизайн и концепция, което на мен ми допада, карал съм Ауди и един хубав ден ще карам пак, има голяма разлика от Алфа-та, малко по- консервативно, но ако аз имам пари за нова кола, не бих питал никой, а взел това което ми е на сърцето
        sigpic
        ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
        0889 636 093

Comment

Влади, без да изпадам в подробности, само ще ти кажа, че колите които препоръчваш ще излезнат през носа на всеки пишман гъзар!
          "Кайен" е неимоверен кенеф, а "Бокстер" е изтърсак на "Порше" и сигурно самия Фердинанд го е срам от съществуванието на този модел.... но това е друга тема.
          "Бокстер" за 30'000лв. има акциз още 10'000лв. и само каското и регистрацията са му е още 3'000лв., плюс доставката и обслужването, то си стана 45'000лв. тотал... за "Порше".... някакъв компромис - нЕмаш дим у гъза си, ама имаш "Порше"
          Колата е хубава, но не е подходяща в случая, защото ще бъде ПЪРВА кола, а НЕ трета, за каквато е подходящ "Бокстер"
          Изключително НЕпрактичен и НЕвървящ автомобил, за сметка на това харчещ, скъп за поддръжка и най-вече СТАР!!!

Аз мога веднага да предложа "Ауди А6" 2.0 TDI 140к.с. 2006г. на абсолютно реални 110'000км. с 6 механични скорости, сребърен металик, за 35'000лв., като цената се коментира.
          Колата е внос от Англия, НО Е С ЛЯВ ВОЛАН.

П.П.
          Въпреки офертата, продължавам да отстоявам мнението, че НАЙ-ПОДХОДЯЩ е "Crosswagon"
          sigpic

Comment

Повечето коли, който са изброени горе не се карат със заплата или поне не със висока заплата. Това трябва да изкарваш доста сериозни пари и да имаш наистина още поне 1 друга кола, тази като се счупи. Не е разумен избор просто, но пък е гъзарски.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Колеги,
              От скоро се чудя на няколко автомобила от по-висок клас от моята 147. Говоря за автомобили 2005,2006 а защо не и 2007 година.

В мойто полезрение са :
              1.Алфа 159 Тi

2.Ауди А4 S-line

3.Митсубиши Лансър (новия)

4.Шкода Октавия Скаут

Симпатиите ми са точно в този ред, в който съм ги наредил... Кажете кой според вас (безпристрастно) е най-добрият избор, при положение че колата ще се кара главно извънградско и от време на време в София. Колите ще се вкарват от Германия/Австрия. Искам автомобил, на който да мога да разчитам и да вкарам повече от 1 голям сак в багажника . За бензин или дизел нямам претенции, но като че ли повече клоня към дизеловите агрегати, понеже все пак ще купувам 2 годишна кола и предрасъдаците за турбини и прочие няма да важат... Очаквам включване от Пинко понеже съм сигурен, че е тествал ако не всички поне 3 от тях
              Мерси предварително
              Ето го пича с джакпота от 1 981 000 лева
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Има и друго,аз лично бих си взел Алфата но тя е и най малко ликвидна в БГ.
                Трудно ще се продаде след това,за разлика от другите.
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Всички имат и плюсове, и минуси ... Щом ти харесват и 4-те, просто си вземи възможно най-нова и по възможност от някой оторизиран дилър.
                  147 1.6 TS

Comment

както казах , истината е 2.4 jtdm Q4

2.4 с чип, и си ти ... малко неща ще могат да ти се опънат на пътя, а дори и да успеят, в завой няма да ти смогват..

освен ако не говориш за лансър - ево, което си е набутка откъдето и да го погледнеш - абсолютно тъп избор за всекидневна кола

бокстера е готин, но е прекалено прекалено непрактичен

шкодата дори не я коментирам

аудито - както казах - блазни, но е много скучновата кола, освен това ако не е куатро с някой голям двиг. си е пълно прахосничество - според мен тази кола не си заслужава парите за предно и немощен двигател...

кайен - трябва да си луд да си вземеш , или да имаш още 3-4 коли и готовност да даваш по 3-4 бона на месец само за ремонти - когато върви приготви по 2 бона на месец за гориво

сааб - добро, но пенсионерско и както каза пинко - напудрена вектра

a6 - ще ме извиняваш ама.. ще ме извиняваш .. това не бих го погледнал дори ако не е поне с 3.0 дизелак , а пък ако не е авант изглежда като умишлено загрозена а осмица , тук куатрото пак ти е задължително... дори страшния лукс на добре оборудваните не може да ме накара да дам пари за тая кола...

алфа spider - ми.. грозна е бе, аз тая кола като я видя и ми се схваща врата, първо, че изглежда много несъразмерна, второ че задницата е супер грозна и скалъпена, и трето - предните гуми са прекалено назад и стоят неестествено на тази купе-форма... помисли си дали би искал да караш със свален гюрук докато караш точно тази кола...

от тея колици не съм пробвал спидера и шкодата, и само обикновен лансър съм пробвал, но нищо не те вълнува и не те кара да се чустваш така добре като алфата....
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

Хонда Акорд
                      Волво S60
                      sigpic
                      Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
                      BMW E30
                      BMW E36

Comment

Ох моля ви моля ви.....не ми прекъсвайте кефа...непрактичен, нудобен, неразумен..... жестоко, жестоко.....
                        И това го казваме ние Алфа феновете, които си купуваме Алфа за богааа.... ексклузивно само със СЪРЦЕТО, а не с разум...и капка дори ....защото Алфата е страст и никога не е била практична кола....и не искам и да БЪДЕ!!!

Кики...... има ли нещо в тоя живот за тебе дето да не е "кенеф" извинете?????
                        Добре, че никой не се вслушва в съветите ти....

Практична?
                        Колегата е дал 2 условия само!
                        "---при положение че колата ще се кара главно извънградско и от време на време в София.
                        --- Искам автомобил, на който да мога да разчитам и да вкарам повече от 1 голям сак в багажника"

Толкова. При друго задание......други мисли!!!

Колко Бокстера си карал ти лично Кики от тея НЕвървящите по 252 коня?????
                        Колко твои познати имат Бокстери за да твърдиш, колко излиза потдържането им???
                        Щото аз имам !!!
                        И да ти кажа ли колко им излиза до сега от 2-3 години потдържането......по малко от моя Спайдер!!! Просто нищо не се е чупило до сега....е може и късмет да е...ама......всичко е късмет...питай Лисан (Сашо) колко "родили" Алфи има пред гаража му?!?!?!?

Зимаш кола да ти прави живота прекрасен и красив и да изпитваш удоволствие.
                        Според собсвените си критерии. Да ти пълни сърцето. Да се наслаждаваш ТИ. Ако ще за всички други тя е да най-непрактичната и неудобна кола......

Ми на съседа жена му тупа килимите по-яко от моята и носи по 3 штайги под мишница наведнъж........и зима растоянието до супера по-бързо от моята с 4 десети от секундата?!?!?! Да я сменям ли???
                        Или да си оставя, тази която ми пълни сърцето?!?!??!
                        Ти кажи??

И с тва ""Бокстер" е изтърсак на "Порше""......плс
                        Защото нали знаеш перефразирано за нас как е.

"Личи си, че детската му мечта е била Ферари, но е имал пари само за Фиат!"

За това как няма да му излезе нито един лев над покупната цена, че дори ще му излезе още надолу изобщо няма да го обяснявам, че си счетоводител и е срамно...... Има си съвсем културни начини, като гражданин на ЕУ, законно при това....шашми не харесвам!

Скоро Брерата ще почне да ми влиза в полезрението.
                        Обезценява се с такова бясно темно, че скоро ще е дори добър избор.

Ние сме си сектанти, това е ясно, ама да не бъдем коне с пакаци плс.

Хубав и усмихнат ден
                        Last edited by proper; d.m.y г., 13:57.
                        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Влади, изобщо не си ме разбрал - ти имаш Спидер за всекидневна кола, нормално е да харесваш и Бокстер за всекидневна кола - нищо лошо няма в това и нищо странно!
                          ОБАЧЕ тук не говорим нито за Спидер, нито за Бокстер
                          Човека пита за "Шкода Октавия 4х4", ти му предлагаш "Порше Бокстер".
                          Човека търси дизел без акциз, до колкото разбрах, ти му предлагаш 250-300к.с. бензин.
                          Той има 40'000лв., ти му предлагаш кола за минимум 45'000лв., защото първите Поршета излизаха над 60'000лв.
                          Една от колите даже е комби, но според теб Бокстер може да се мери по багажник

Карал съм Варна-София един жълт Бокстер в далечната 2004г., регистрацията му беше от Украйна или нещо в тоя стил - може да си го виждал по улиците. А приятел с Кайен вече нямам нито един, защото всички ги разкараха, след поредния ремонт за 10'000-20'000лв....

П.П.
                          ДА, има много неща за мен, които НЕ са кенеф, но името им не е Бокстер или Кайен
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

2.4 с чип, и си ти ... малко неща ще могат да ти се опънат на пътя, а дори и да успеят, в завой няма да ти смогват..

освен ако не говориш за лансър - ево, което си е набутка откъдето и да го погледнеш - абсолютно тъп избор за всекидневна кола

бокстера е готин, но е прекалено прекалено непрактичен

шкодата дори не я коментирам

аудито - както казах - блазни, но е много скучновата кола, освен това ако не е куатро с някой голям двиг. си е пълно прахосничество - според мен тази кола не си заслужава парите за предно и немощен двигател...

кайен - трябва да си луд да си вземеш , или да имаш още 3-4 коли и готовност да даваш по 3-4 бона на месец само за ремонти - когато върви приготви по 2 бона на месец за гориво

сааб - добро, но пенсионерско и както каза пинко - напудрена вектра

a6 - ще ме извиняваш ама.. ще ме извиняваш .. това не бих го погледнал дори ако не е поне с 3.0 дизелак , а пък ако не е авант изглежда като умишлено загрозена а осмица , тук куатрото пак ти е задължително... дори страшния лукс на добре оборудваните не може да ме накара да дам пари за тая кола...

алфа spider - ми.. грозна е бе, аз тая кола като я видя и ми се схваща врата, първо, че изглежда много несъразмерна, второ че задницата е супер грозна и скалъпена, и трето - предните гуми са прекалено назад и стоят неестествено на тази купе-форма... помисли си дали би искал да караш със свален гюрук докато караш точно тази кола...

от тея колици не съм пробвал спидера и шкодата, и само обикновен лансър съм пробвал, но нищо не те вълнува и не те кара да се чустваш така добре като алфата....
                            ...е тая твоя истина е 116000лв......
                            Колегата каза, че разполага с 40000лв......
                            или може да си я вземе след снимките на Джеймс Бонд
                            за 40хилки
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от proper Покажи съобщение
                              Ох моля ви моля ви.....не ми прекъсвайте кефа...непрактичен, нудобен, неразумен..... жестоко, жестоко.....
                              И това го казваме ние Алфа феновете, които си купуваме Алфа за богааа.... ексклузивно само със СЪРЦЕТО, а не с разум...и капка дори ....защото Алфата е страст и никога не е била практична кола....и не искам и да БЪДЕ!!!
                              прав си принципно, просто човека е дал конкретни автомобили

никой не казва че само практичното е добро, аз самия се бях запътил към спайдър, просто не харесвам да ми е в бокса колата нон стоп - предпочитам да си я карам... ако алфа вмомента имаха адекватно кабрио - пей сърце

а влади, интересно ми е какво не харесваш в 159, от чисто любопитство те питам не със задни мисли
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                                Приятел, тук друго освен Алфа няма да чуеш. Аз лично бих предпочел Ауди-то

Aз съм за Алфата - обаче ако послушаш съвета за Ауди гледай да не е дизела с 170 коня - запушват катал, твърди частици - проблема на ваг -групата с филтър тв. частици е описан доста подробно в ауто билд. Така че ако ще е ауди по добре бензин с турбо.
                                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                                X