Известие

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетисти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Те тука една интересна статистика за катастрофи с тия моторозирани двуколесни:
    http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1066
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Те тука една интересна статистика за катастрофи с тия моторозирани двуколесни:
      http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=1&t=1066
      Мдаа, ето за това е апела, точка 6,7,8,9
      цитат:
      6. В катастрофите между две и повече МПС-та, шофьорът на другото МПС е отнел предимството на мотоциклетиста и причинил катастрофата в около две трети от случаите.
      7. Преобладаваща причина за всички катастрофи е че водача на другото МПС не е видял моториста преди катастрофата или не го е видял докато не е било твърде късно за да я избегне.
      8. Умишлена агресивност срещу моториста е рядък случай (това май няма да важи в Бг, б.п.)
      9. Най често срещаната ситуация е когато моториста се е движил направо, а автомобила е правел ляв завой пред него.

На всичко отгоре статистиката е от '81г. Като знам как се дават книжки в момента на куцо, сакато и сляпо.
      За останалата част от статистиката съм съгласен, че всеки сам си носи кръста, но как ви се струва преобладаваща причина - ДВЕ ТРЕТИ..... и какво, отнемане на предимство ??? За това ще замоля всички които не са се качвали през живота си на мотор да се вслушат и да спрат да си чешат излишно изиците.
      Last edited by Доко; d.m.y г., 20:00.

Comment

Е няма спор, че с колите трябва да имат толератно отношение
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

В тая статистика от 81г. дали са взели предвид 170 в града?
          Карайте на фарове и моторите, ще ви виждат доста по-добре.
          Ляв завой а... лично са ме изпреварвали от ляво на мотор в секция за ляв завой при включен мигач, както и от дясно в секция за десен завой при включен мигач.
          И ако не карах с панорамно огледало, щях да съм в тая същата статистика, пък после шофьора ви бил виновен!

Докато сме заедно на пътя, реплики от рода на - За това ще замоля всички които не са се качвали през живота си на мотор да се вслушат и да спрат да си чешат излишно изиците. - моля си ги задръжте, с тях толерантност няма да си намерите!
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Тоя зов за толерантност към мотористите малко ми е като циганска история.
            Те ще си правят каквото искат, а ние ще сме толерантни, т.е. ще ги търпим.
            Аналогията ми няма за цел да обиди когото и да било, но аз определено не съм за толерантност. Предпочитам равни задължения и равни права на всички.
            Но...някои се мислят за по-равни, май...
            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              7. Преобладаваща причина за всички катастрофи е че водача на другото МПС не е видял моториста преди катастрофата или не го е видял докато не е било твърде късно за да я избегне.
              8. Умишлена агресивност срещу моториста е рядък случай (това май няма да важи в Бг, б.п.)
              Трудна е преценката когато срещнеш нещо трудно забележимо и движещо с неимоверно голямо ускорение спрямо средството което управляваш.
              Хубаво е мотористите да бъдат поравно и водачи на четириколесни МПС-та за да знаят какви да бъдат.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Мисля че за отношението към мотористите има отношение и факта че за останалите водачи на 4 колела, мотористите са един вид по екстравагандни драйвери, който могат да си позволят да не чакат в задръствания в градовете, и да не страдат от натоварения трафик по пътя за морето......поради ред причини невъзможни за тия на 4 колела......
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Мисля че за отношението към мотористите има отношение и факта че за останалите водачи на 4 колела, мотористите са един вид по екстравагандни драйвери, който могат да си позволят да не чакат в задръствания в градовете, и да не страдат от натоварения трафик по пътя за морето......поради ред причини невъзможни за тия на 4 колела......
                  А, бе то аз с колелото ги рязкам разни бързаци по светофарите и докато ме стигнат сме вече на другия светофар.
                  sigpic

Comment

В предишната тема за мотористите, която аз бях пуснал и после ме хвана яд, един колега направи много добро изказване!
                    На един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли. Ама хайде пак да се подразним кой с кола кой с мотор ,кой с дизел кой с бензин
                    Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                    Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
                      В предишната тема за мотористите, която аз бях пуснал и после ме хвана яд, един колега направи много добро изказване!
                      То и Аз се чудя какво съм се заобяснявал, "балканскиЮ" манталитет нема пречупване .... яко кореняци балканджии...
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 00:09.

Comment

То и Аз се чудя какво съм се заобяснявал, "балканскиЮ" манталитет нема пречупване .... яко кореняци балканджии...
                        тва е като да убедиш делтониста, че лилавото не е черевно
                        Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                        Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

тва е като да убедиш делтониста, че лилавото не е черевно
                          Нема смисъл бате, че си караме както си знаем...

Comment

Ако моторите бяха повече от колите щеше да е обратно.
                            sigpic

Comment

Какво знчи тоя ''апел''? Нещо не му схващам идеята.На апелиращия мога да кажа малко истини,ако иска да си ги чете;
                              Колега,като караш в трафик,ЗНАЙ че всичко по колите е безмозъчно,че се управлява от зомби,което се прибира от работа,детето на задната седалка му къса нервите.Цикъла му е оцапал гащите,потта по челото му влиза в очите.То не мисли за пътя,не мисли дори за себе си.Бързайки да се прибере в къщи,в стремежа си ще те сгази като стадо бизони.
                              Колега,ЗНАЙ че когато караш над 130 вече ставаш трудно видим,в невидимия уред намиращ се по колите,наричани огледала.Знаеш ли колко хора гледат в тях?Почти николко!Замисли се колко пъти ти поглеждаш в тях на ден (и ти го правиш защото караш мотор и нещо те жегва да погледнеш когато чуеш моторен рев зад себе си) и колко от болшинството замбита гледат в тях?
                              Искаш някой да мисли за теб!Колега те зомбитата не мислят за себе си и се трепят като юлски мухи по предно стъкло,а ти очакваш да внимават за теб.

Колега аз карам мотор от 6-ти клас.Балканче,ява,симсон,чезе,мз-етз.........та чак до сега,Yamaha xtz 750 Yamaha и FZR1000 pure sport.Приятелю,аз никога не съм падал от мотор.НИКОГА!Нямам и намерение да падам,карам 50 в града и се оглеждам на 4 очи.Карам малко по бързо извън града - 90-100 и се оглеждам на 8.Карам с 300 на магистралата след Чирпан-посока Ст.Загора защото там асфалта е нов,защото имам видимост поне 5 километра на пред и си позволявам да ги вдигна само защото виждам че пред мен няма НИКОЙ!!!!Зомбито в колата пред мен липсва,зад мен никой не може да ме настигне с тая скорост и можеби точно тогава е момента в който усещаш какво аджеба ти дава мотора (свобода) Всичко друго е компромис с теб и твоя живот и всякакви апели са безмислени.Щом си се качил на мотор,нямаш право на грешки,нямаш паво и да разчиташ че някой ще те пази,всъщност изобщо нямаш право да си на пътя ако мислиш по такъв начин.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

... че си караме както си знаем...
                                Похвално! А твърдиш, че си с точно 15 години по-голям от мен!
                                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                                X