Известие

Collapse
No announcement yet.

Мотоциклетисти

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Освен изпреварването отдясно,моторягите имат и друг коронен номер,като правиш ляв завой или в завоя да те изпреварят,или като се оглеждаш да направиш завоя да те изпреварят.

Comment

Година след като взех книжка се убих като куче с един Симсон и от тогава не съм помирисвал мотор, вуйчо се утрепа с мотор, екстремист съм, ама не чак толкоз.....
      Видя ли моторист намалям моментално и го пускам да оди да си троши главата по далече от мен.....
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Доколкото си спомням закона мотористите имат право да се провират между колите, докато те чакат на светофара. Аз винаги, когато мога им правя място да минат - аз така или иначе ще чакам, поне те да минат по-бързо. Тъпо е да се следва добре познатата поговорка със шопа...

Иначе за нарушенията - всички от гореизброените нарушения съм виждал да се правят многократно и от коли: изпреварване от дясно, провиране между лентите, завиване без мигач, изпреварване в завой, изпреварване, когато насреща има кола с надеждата, че пътя е достатъчно широк и ще се разминат 3-ма. Сигурен съм, че няма нужда да давам конкретни примери - всички ги виждаме всеки ден. Въпросът не е какво караш, а как го караш. Така че е по-добре вместо да им се дразним за глупости, да имаме едно наум, когато има мотор около нас и да се оглеждаме добре.
        Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Comment

Трябва да сме по предпазливи с моторите,защото те са на две колела и са по неустоичиви на пътя(ако две коли си закачът леко в движение не е толкова фатално,както кола и мотор).Относно факта,че трябва да поглеждаме в огледалата сте прави,но много често се случва,че сме погледнали и след една секунда ни задминава мотор и те стряска(често се случва всякаш изкачате от нищото)и неволно отклоняваш колата в една от двете посоки.Много често заставате в точки,в които просто няма как да ви видим,така че не ни винете.
          Alfa Romeo 145 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от VladoH Покажи съобщение
            ...Иначе за нарушенията - всички от гореизброените нарушения съм виждал да се правят многократно и от коли: ...

Просто трябва повече толерантност на пътя, а и не само там.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение

Просто трябва повече толерантност на пътя, а и не само там.
              все съумяваш с две думи да кажеш много.
              или по-скоро - точно необходимото и достатъчно
              Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
              My Red Love
              AR 145 1.4 TS - ex

Comment

ТРЪГНАХА!!!
                Времето се затопли и навън зажужаха като пчелички.Да се оглеждаме по 2 пъти наистина и да внимаваме, но нека и те се съобразяват - за последните 20 мин. поне трима минаха по Ситняково с над 100...
                Alfa 156
                ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  Година след като взех книжка се убих като куче с един Симсон и от тогава не съм помирисвал мотор, вуйчо се утрепа с мотор, екстремист съм, ама не чак толкоз.....
                  Видя ли моторист намалям моментално и го пускам да оди да си троши главата по далече от мен.....
                  Много правилно, има доста ненормални при тях.Просто не си дават сметка, какво правят.Който оцелее, оцелее...Най лошото че се возят и разни пуберки отзад.Имам две дъщери, не ми се мисли, някой ден да се качат зад такива потенциални самоубийци.Почнах да си мисля вече положително и за казармата.Там вярно имаше предимно малоумие, ама поне се вменяваше и някаква отговорност.Сега тая "отговорност" идва с възрастта, а дотогава-ако оцелее.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 19:13.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Към всички които не карат мотори

Обръщам се към всички, които изразяват негативно отношение към мотористите / и аз съм един от тях/.
                    Бъдете по умерени и по толерантни към мотористите. Това, че някои от тях карат неразумно е вярно, но имайте в предвид, че други ден и вашият син може да е един от тях. Колкото и да сте сигурни, че той няма да бъде като другите - не разчитайте на това. Мотора е тръпка, мотора е страст, скороста увлича...
                    Peace!
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Да се включа и аз в темата.
                      Значи аз съм бивш моторист и надявам се скоро пак да имам мотор,много ме кефят моторите,но в България наистина мотористите карат като гламави,лятно време по пътя Кулата-Благоевград най-редовно мотористи карат по осевата линия,знаете пътя е 2 платна,едно за нагоре едно за надолу.
                      Аз карам с 90-100 на платното а те ме задминават по осевата линия все едно съм спрял на место,лошото е че на права отсечка да кажа ОК,вероятно защото и аз съм го правил,ама има камикадзета които го правят и по Кресненското дефиле,завой след завой,коли от ляво коли коли от дясно,а пичовете газ по осевата,после колите им виновни.
                      Истина е че и колите непазят мотористите,от личен опит го казвам,два пъти ме е блъскала кола в опит да ме изпревари,и един път пич преценил че ще мине на червено,но тук в Гърция.
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

МАЙКАТА МУ Е КАРАНЕ НА ПИСТА!!!
                        Ако сметнете разходите ви за един сезон каране по улиците, ще видите, че за да си правите кефа на писта не е много по-скъпо, ОБАЧЕ е в пъти по-безопасно и в пъти по-готино
                        sigpic

Comment

170 по Обиколна в Овча Купел, 2-ма души на мотора!!! Да ме прощават феновете на моторите ама на тоя ще му напукам канчето!
                          Всеки си мисли, че няма да се случи на него и всеки казва "да бе, и аз го правя ама го правя разумно и с преценка". Моляяяяяяя?!?! 170 си е 170 ако ще и Господ да си! Разберете, че на всеки може да се случи, по всяко едно време! Разберете, че каквото и да правите сте много по-малко защитени и последствията са тежки! Ако искате да се чупите отидете на писта, качете се сами на мотора и правете каквото искате, но в градски условия не ме ангажирайте с вашата несъобразителност! Разберете, че и аз в следващия момент мога да кривна заради дупка, да спукам гума и още сумати неща, които могат да ме изкарат от правата линия. Ако ще ме задминавате задминавйте ме само ако лявата лента ви е свободна! Налейте малко себеконтрол и разум в главите си! Не разчитайте на темите във форумите да ви опазят!
                          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Различно е като караш с 170 с кола, на 4 гуми и друго е подобна скорост на две колела, едно невнимание и ...
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                              ! Не разчитайте на темите във форумите да ви опазят!
                              Ако разчитахме на това, жив моторист няма да видиш.

п.с. Ще замоля да не пишете небивалици, и ние караме автомобили, че всяка година едно и също. Повече толерантност, и си избийте от главите чисто националния синдром на "Вуте"... По цял свят мотористите карат така, дори бих казал, че в България са много културни.

http://www.youtube.com/watch?v=afSRsM6lGns
                              http://www.youtube.com/watch?v=yjmtpp7GzhY
                              http://www.youtube.com/watch?v=SetgRrdJiGs

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                                Ако разчитахме на това, жив моторист няма да видиш.

п.с. Ще замоля да не пишете небивалици, и ние караме автомобили, че всяка година едно и също. Повече толерантност, и си избийте от главите чисто националния синдром на "Вуте"... По цял свят мотористите карат така, дори бих казал, че в България са много културни.

http://www.youtube.com/watch?v=afSRsM6lGns
                                http://www.youtube.com/watch?v=yjmtpp7GzhY
                                http://www.youtube.com/watch?v=SetgRrdJiGs
                                ОК, подражавайте на тия от клипчетата. И аз съм гледал по филмите как един чичко излза с автомат на публично място и започва да стреля по каквото му падне. А като не искате всяка година да е едно и също спрете и вие всяка година да правите едно и също!
                                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
                                X