Известие

Collapse
No announcement yet.

От утре 01 март през деня може и без включени светлини

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

и за да не изгори някой баш на първи март

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...90&postcount=5

добре е да се чете преди да се пише

изключвам едни заядливи колеги къде нивгаш нема да се научат на нищо, дори и с четене (они си знаят кои са)
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
      А отделно ми се е случвало да ме заслепят с фарове, дори и през слънчево време, което също никак не спасява ситуацията и не е приятно
      Съгласен съм.
      На мен например, на дълъг път ми е по-трудно да разбера колата отсреща на какво разстояние е и колко бързо се приближава ако е с пуснати фарове. Сигурно си е моя особеност на зрението, ама това е. Ако са без фарове ги преценявам по-лесно, не знам 'що така...
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

екстра че нещо ги забравям да ги включвам!слава богу актове нема
        alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
          Е защо така се прекарваш с това целогодишното Крушки, акумулатор, алтернатор...за нищо ги нямате
          ... и електромера се върти, ли върти ...

Comment

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Съгласен съм.
            На мен например, на дълъг път ми е по-трудно да разбера колата отсреща на какво разстояние е и колко бързо се приближава ако е с пуснати фарове. Сигурно си е моя особеност на зрението, ама това е. Ако са без фарове ги преценявам по-лесно, не знам 'що така...
            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              и за да не изгори някой баш на първи март

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...90&postcount=5

добре е да се чете преди да се пише

изключвам едни заядливи колеги къде нивгаш нема да се научат на нищо, дори и с четене (они си знаят кои са)
              и 1-ви март включително с фарове

Comment

абе в града не толкоз належащо,ама извън града скороста е доста по-голяма и мисля че трябва да се направи задължително с фарове целогодишно
                иначе когато времето е кофти, мъгла,дъжд,сумрак, е тогава задължително с пуснати фарове
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Като е слънчево - без фарове
                  Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

То хубаво ама замисля ли се някой какво става в слънчев ден когато кола без фарове попадне в плътен сенчест участък - може да стане почти невидима за насрещните които са още осветени от слънцето или друга кола по маршрута която предприема маневра и водача разчита само на огледалата.

Изобщо заради Илия отричате св. Илия... крайно време е да се направи нещо за масовата мода - криви и презорени фарове, а не да се отрича наред.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Никой с Алфа да не се оплаква за акумулатор.........няма как да си забрави фаровете включени........Лично според мен трябва да се кара с включени фарчета на дълго задължително, аз също карам целогодишно, просто никога не съм ги гасил и на 4-те ми Алфи, относно крушките, все на 1 година ще си позволим да дадем по 40 лв, то само това да беше...................
                      markoni_box@abv.bgАлфа 156 2.0 TС 16 V 98г.
                      Алфа 145 1.4 ТС 16 V 98g.
                      Алфа ГТВ 2.0 ТС 16 V 96г.
                      Алфа 145 1.6 боксер/ бивша/ уникална

Comment

И аз си карам постоянно на фарове, па кат доде сметката за тока.......
                        А по принцип извънградско когато на насрешният са му пуснати фаровете изглежда че кара по бързо, затова някой колеги се бъркат.

Comment

Аз пък никога не ги спирам фаровете, за какво да се занимавам
                          Просто съм свикнал че са включени още като дам на контакт и сами спират като изключа и не ги мисля повече, дреме ми за сметката от енергото
                          146 1.6 TS '00
                          156 2.4 JTD '01

Comment

днеска с фаровее!

Comment

Доколкото зная в Европа скоро всички коли ще трябва да се продават със серийно вградени дневни светлини ала Ауди. Това е най-дорото решение, защото включените фарове наистина помагат. Често се случва да видя насрещно движеща се кола с фарове доста преди тази пред нея, която е без фарове. Статистически също фаровете помагат, дори в слънчево време. Обаче карането на къси нон стоп води до бързо изгаряне на рефлектора на фара, ако крушките не са ксенонови и затова е добре да има отделни "дневни" фарове.
                              2014: Deutschland über alles

Comment

Тез ламби на фаровете не ги жаля, шото лесно се сменят, ама много мразя да сменям гадните лампички на таблото и на конзолата като изгорят. А относно сметката за тока имам един съсед дето кара атмосферен дизел 1800 година модел с крадена нафта, ама не си пуска НИКОГА фаровете през деня, защото "кой ще ми плаща на мене за по-високия разход" така че за да не ви подозират, че сте смотани скръндзи си ги пускайте винаги
                                Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                                Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                                Audi A4 1.9 TDI

Comment

Working...
                                X