Първоначално публикувано от mordohy
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лан карта за лаптоп?
Collapse
X
-
sigpic
"Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"
-
Ами тези от и-нета ми казаха че май е PCI?!?! нещо си карта да търся... Ил ида го носим на гаранция... Сестра ми май мисли да го остави да и го направят, ама незнам колко е разумно и дали след 3 месеца няма всичко друго по този лаптоп да е прецакано от намесата на сервиза...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Може да е MiniPCI или PCI-X, но е и PCI, все пак не е настолно ПС.
Ако е в гаранция да го носи най малкото за диагностика, че явно доста хора са се учили на него.
Можеш и да напишеш и точния модел да не гадаем. Ако има Cardbus Slot (което ме съмнява) имам една карта Intel LAN + MODEM. Мога да ти я дам за тестване, за да не стане, ама то смениха картата ама проблема продължава."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Абе хора вие добре ли сте?????
Имате грешка дадена, човека ви каза IP Conflict, какви карти какви ремонти какви 5 лева?????
Това се оправя с няколко клика на мишката, а вие търъгнахте да правите ремонти и тонове спам.
IP Conflict означава че има 2 или повече компа с еднакви IP адреси в мрежата и при такова чудо компа остава без нет. Погледни комповете от къде си взимат адресите. Също така погледни дали изобщо си взимат адреси от някъде. Ако са оставени на автоматично и рутера ти не е включен да играе ролята на DHCP те ще имат адрес от APIPA обхвата или с думи прости адреси от сорта 169.ххх.ххх.ххх при това положение те си избират адресите сами при което са възможни конфликти, тогава изхода е да включиш DHCP функцията на рутера. Ако вече е включена, изтрии всички правила за да може да си ги задава както той си знае, и задължително прегледай останалите компове дали няма някой на ръчни настройки, не е препоръчително да ползваш комбинации от ръчни и автоматични настройки освен ако не знаеш какво правиш.
За сега това ако не помогне пиши какво е станало за да помагаме по нататък.
ПС а това че няма други, само ти така си мислиш, възможно е ако рутера ти е wireless някое пишлеме комшииче да те краде като ти ползва нета с IP и MAC адреса на компа на сестра ти.
ПС2 Този проблем се оправя без нито стотинка така че никакви нови карти не ти трябват.
ПС3 Някой колега по нагоре беше посъветвал да си прегледаш дали нямаш 2 компа с еднакви MAC адреси, послушай го има резон в това.Last edited by deadairplane; d.m.y г., 11:35.
Comment
-
Първоначално публикувано от deadairplane Покажи съобщениеАбе хора вие добре ли сте?????Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАбе, Светьо, ти мислиш ли, че Венци те разбра?
Comment
-
Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщениеАми тези от и-нета ми казаха че май е PCI?!?! нещо си карта да търся... Ил ида го носим на гаранция... Сестра ми май мисли да го остави да и го направят, ама незнам колко е разумно и дали след 3 месеца няма всичко друго по този лаптоп да е прецакано от намесата на сервиза...
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Хахаха...това ли билоо иххх колко е лесно...Само бутам Мака после фърлям на Ип дцтм нещо си и всичко е окей
Съжалявам Светльо нищо не разбрах...Но тези неща ми звучат много познато, защото майсторчетата от "Мегалан" и те ги говориха много време...Там сменят ИПта прехвърлят Мак, ДЦАСА?!?! и други такива неща... И всичките, които дойдоха си приличаха на и-нет плъхове... 100 настройки сменяха и какво ли не правиха... рутера не ми е wirelessИ след 2 месеца и всякакви олигофрени, които сменяха настройките решиха че май наистина ланкартата прави някакви магарии?!?! ...
Защото дава Ип конфликт...веднага връзам моя лаптоп и си работи безупречно...Ден -2 седмица... И от там смятаме а и тия майстори смятат че проблема е в лан картата на сестра ми на лаптопа... Незнам с 2г. съм с Мегалан и не ми се сториха некъдърни...уж разбират работят денонощно и т.н...Трябваше все нещо да са уцелили...
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
-
Ето снимките на "нещото" от което идват и-нета в моята и в стаята на сестра ми... Да не би аз нещо да ви обърквам и от там нищо да не става...
Сестра ми казва....Слагат техен лаптоп работи, махат кабела слагат в нейния не иска, слагат в неговия лаптоп работа, слагат нейния не работи..Същата работа се е получавала и с моя лаптоп и нейния, като сме пробвали...За това се съмняваме за лан карта...
Ето пикс...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеТова, което си снимал не е РУТЕР, а СУИЧ и има огромна разлика.Ама ко да прая като не се сетих по рано да видя... та сега като нямам рутер а суич кви МАК ДАк пак ДЦЦМНд Пе Ха може да се направи по въпроса
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
-
Ок като за начало, пробвай да направиш този скриин шот, който аз съм направил от компа на сестра ти.
Стъпките за да стигнеш до там са номерирани в червено.
На стпка 2 ако имаш ППОЕ направи го на него и на ЛАН (значи 2 скриин шота) за да изкараш пропертис и да стигнеш до 3 трябва на 2 с десен бутон на мишката и да избереш статус
ПС Както обещах, скриин шота изчезнаLast edited by deadairplane; d.m.y г., 20:29.
Comment
-
Благодаря за помоща...но за сега ще ставам от компа, че имам лекции...След 5 часа ще съм пак на линия и ще пробвам всичко, което пишете......Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
by RUBIG service
Comment
Comment