If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
На колко ви стъпи алфата със смяна на консумативи и колко сте дали по нея за сега
моита я взех 2006год декември месец за 5800 а до момента ми и излезнала над 12000 и вече и аз като много други колеги спрях да броя колко точно съм налял във нея но поне сега мога да твърдя 100% че технически е изправна
моита я взех 2006год декември месец за 5800 а до момента ми и излезнала над 12000 и вече и аз като много други колеги спрях да броя колко точно съм налял във нея но поне сега мога да твърдя 100% че технически е изправна
Тва с горивото или без?
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
преди 4 години я купих за 13 000 ,,,,,,, сега е над 21 000 - мъка ми е - за тоя период около 100К км.
Твоят резултат е много добър, ако за 100к км. ти е излязла толкова. Ето го моят подробен файл с всички разходи. Пак е горе-долу същата цифра, но само за 1.5год. и 32к км.
Хаха...до тук с гуми,газов инжекцион, ремонти,някои аксесоари, регистрации, застраховки + гражданска + основния ремонт , за 10 месеца съм дал по колата около 9800лв + 11200лв (цена на самата кола).... = 21 000лв.....просто не ми се мисли за напред какво ме очаква....
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
Купих моята Алфа 145, 1.6 T. Spark на 4-ти февруари за 3000 лв. Платих около 200 лв. по прехвърлянето на колата. Имаше нужда от изчукване на левия калник 120 лв., Сега трябва да сменям и накладки отпред - майстора ми каза, че ще ми струват към 80 лв. Според майсторите колата като цяло е в много добро състояние със сменено масло и филтри. Да чукна на дърво, върви страхотно.
Моята е взех преди година за 7800лв. Сега същите вървят с близо 3К по-малко, да еб@ и кризата!
За тази една година сега сметнах, че съм набил още ~3000лв. в нея, a има още един тон "дреболии" за правене.
Както някой каза вече - вечно моя! Ама си я обичам и не съжалявам!
П.П.
Естествено, горивото, застраховки и другите простотии изобщо не съм ги слагал в сметката и нямам желание да го правя.
то...май част от кефа, е че ще са вечно наши си...някъде между редовете в темата прочетох едно изказване, в което пишеше "кеф цена няма" ...има нещо такова също...
Влюбена в Alfa Romeo GTV GTV- психопатска кола само за психопати!!!
Твоят резултат е много добър, ако за 100к км. ти е излязла толкова. Ето го моят подробен файл с всички разходи. Пак е горе-долу същата цифра, но само за 1.5год. и 32к км.
Ти ме съсипа тотално....
20671.57 лв....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
мойта 156 2.0 98' с джанти, без драскотини и т.н. нов внос я платих 3900 лв., с еко-такси, регистрация и ремонт по нея ми стъпи на 5 бона точно. Бяга като хала и сега няма нищо да се прави по нея, гуми и накладки си има, и т.н.
Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
До всички невежи неграмотниципише се и се произнася ламбда сонда
въпросното нещо - Ламбда сонда е наименование на електронен датчик, който измерва пропорционалното съдържание на кислород в даден газ (или течност). Най-честото приложение на ламбда сондата е във двигателите с вътрешно горене, където се използва за реализиране на обратна връзка в електронното управление.
Автомобилна ламбда-сонда.
Работата на ламбда сондата се базира на определено активно вещество:
- Циркониев двуокис
- Титанов двуокис
При използване в ДВГ, сондата се монтира в изходящия тракт на автомобила (ауспуха), обикновено пред каталитичния неутрализатор. Тя подава електронен сигнал към управляващото устройство (ECU) отразяващ съдържанието на кислород в изходящите газове. По него управляващото устройство се ориентира дали подаваната в двигателя горивна смес е обогатена или обеднена, и съответно коригира консистенцията и ако е необходимо.
научете се поне правилно да Произнасяте(пишете)нещата за които говорите . Повтарям за тези които дълго трябва да им се обяснява но за сметка на това бързо
забравят-казва се и се пише ламбда сонда
Сори за спама в предният пост, но понякога просто немога да се сдържа.
По темата ако не смятаме консумативите :
гориво,масло, филтри, накладки, за техническа подръжка на тази кола
съм платил по-малко от 300 лева за 2 години.
Това прави към 43 стотинки на ден.
Платил съм около 300 лв. първоначално за ремъци и ролки.
Хващам се набас, че 156(първата серия преди фейслифта),
ще са свършили и по моргите, когато тази моята (155- 96г. )още ще върви .
Хмм, много интесесно. Като има тема чупат ли се калите, вие казвате НЕ много здрави- нищо не сменяте. Когато се пусне тема колко сте дали по колата ви , излиза че за части сте дали още толкова . Човек да се чуди кое е истина
Оле майко,не ми се смята,Владу му е излезнала около 10 000 лв.,след което аз я взех и съм налял още поне 5Абе колата е 200 % изправна в момента,и никой неще да я вземе,па си купуват разни гробници нов внос,и незнаят кво ги чака
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment