Известие

Collapse
No announcement yet.

тех. преглед

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В закона също не пише, че за бракуване искат бележка за данък, ама на 25.03.2009г. си бракъвах колата и ми искаха...
    sigpic
    Имам си количка,Жълта и добричка!
    Родом от "Ботуша"Много си ме слуша!
    - Fiat Punto HGT 1.8 16v 2002' 131hp -

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
      Минах ГТП преди месец и половина - единствените документи, които ми искаха, бяха :
      - лична карта
      - валидна ГО
      - талона на автомобила.
      Сервиза, в който минах преглед, не работи от вчера и пипат сериозно - чак се притесних че може да не мина
      Но бележка да платен данък никой не ми е искал.
      П.П. Става дума за Пловдив ... но не мисля че ще има проблеми в Сф или където и да било другаде.
      от днес нататък да видим как ще си минава преглед без данък.
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
        от днес нататък да видим как ще си минава преглед без данък.
        Както и до сега

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
          Както и до сега
          Хахах, точно. Днес най после намерих време да мина през един сервиз за ГТП. В Младост 3 или 4, посока БП, се намира ( на стената на сградата има залепен мотор с моторист). Та минах аз само да проверя до колко работят и има ли начин да мина без платен данък..... след около 10 мин си излязох с талончето за преминат ГТП , като даже не се оказа и пречка липсата на голям талон или документ от където да видят номера на двигателя, хахах. Накрая при въпроса "Колко ви дължа?", ми отговориха, че прегледа "струва 40лв а другото (тук последва вдигане на рамене ) ". Сложих още 7лв ( нямах повече дребни, а 20лв нямаше дам посмъртно ) и си тръгнах по живо по здраво.
          Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
          Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

А вярно ли е, че имало някакъв срок, в който колата трябвало да се мине преглед след изтичане на стария? И ако да, какъв е той?
            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от TheBlueOne Покажи съобщение
              Хахах, точно. Днес най после намерих време да мина през един сервиз за ГТП. В Младост 3 или 4, посока БП, се намира ( на стената на сградата има залепен мотор с моторист). Та минах аз само да проверя до колко работят и има ли начин да мина без платен данък..... след около 10 мин си излязох с талончето за преминат ГТП , като даже не се оказа и пречка липсата на голям талон или документ от където да видят номера на двигателя, хахах. Накрая при въпроса "Колко ви дължа?", ми отговориха, че прегледа "струва 40лв а другото (тук последва вдигане на рамене ) ". Сложих още 7лв ( нямах повече дребни, а 20лв нямаше дам посмъртно ) и си тръгнах по живо по здраво.
              А, чичо Митко май се казваше "шефа"... аз около 3 години минавах там на преглед
              BTW там правят и преглед на газови уредби.

AR 145 QV '97

Comment

Първоначално публикувано от hsr Покажи съобщение
                А вярно ли е, че имало някакъв срок, в който колата трябвало да се мине преглед след изтичане на стария? И ако да, какъв е той?
                няма такова нещо.когато искаш и кадето искаш минаваш а ако е изтекъл и те хване кат глобата е от 50 до 150лв и 5 точки или пари на ръка на КАТ според договорката с катаджията.
                Alfa romeo GTVex
                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                  няма такова нещо.когато искаш и кадето искаш минаваш а ако е изтекъл и те хване кат глобата е от 50 до 150лв и 5 точки или пари на ръка на КАТ според договорката с катаджията.
                  И аз така знам, но един приятел ме изненада като ми каза, че имало глоба
                  155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

някой си е направил майтап или е бил дотолкова компетентен в тази област.едно време бяха така наречените (наказателни прегледи) и то по област където е регистрирана колата а това го няма от давна.
                    информацията е достоверна имам пункт за ГТП
                    пак може и да са му взели глоба на твоя приятел някой колеги -какво ли не съм чувал по 2лв на месец просрочка примерно хахаххах
                    Alfa romeo GTVex
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

И аз така знам, но един приятел ме изненада като ми каза, че имало глоба
                      Има ако те спрат полицай, но това предполагам си го знаеш

Comment

Той е от типа, дето са компетентни по всичко въпроси

Относно спирането - аз колата не я карам понеже й изтече и застраховката и прегледа, данъка не е плащан и за миналата година и винетка нямам и така..
                        Чакам да ударя шестица от тотото и да платя всичко накуп
                        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Той е от типа, дето са компетентни по всичко въпроси

Относно спирането - аз колата не я карам понеже й изтече и застраховката и прегледа, данъка не е плащан и за миналата година и винетка нямам и така..
                          Чакам да ударя шестица от тотото и да платя всичко накуп
                          от всичкото това което си изброил няма никав проблем да него плащаш ако не караш колата освен данъка който си върви с лихвата иначе другото няма проблем като я подкараш тогава иначе няма смисъл.а аз лично имам клиенти (пенсионери) които колите им стоят в гаража и на годината може и да не излезе и 1-път но плащат всичко гражданска прегледи че и винетка и купува.така са свикнали от едно време хората макар че е излишно.
                          Alfa romeo GTVex
                          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Скоро мисля да пускам Алфата в движение или по-точно да направя застраховка, да мина преглед и да платя данъка. И понеже вече дължа данък за 2 години- 2008 и 2009 г. дали може сега да платя само за миналата (2008 г.) и с тази бележка да мина преглед, а след някой месец и за настоящата (2009г.) ? И дали в данъчното ще ми позволят да платя само за миналата или ще искат парите за 2-те год. наведнъж ?

ПП: Само да поясня, че нямам намерение да правя някакви шашми, а просто не ми достигат финанси да платя всичко наведнъж
                            155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Скоро мисля да пускам Алфата в движение или по-точно да направя застраховка, да мина преглед и да платя данъка. И понеже вече дължа данък за 2 години- 2008 и 2009 г. дали може сега да платя само за миналата (2008 г.) и с тази бележка да мина преглед, а след някой месец и за настоящата (2009г.) ? И дали в данъчното ще ми позволят да платя само за миналата или ще искат парите за 2-те год. наведнъж ?

ПП: Само да поясня, че нямам намерение да правя някакви шашми, а просто не ми достигат финанси да платя всичко наведнъж
                              Мисля, че ще може да платиш само за 2008, пък после като решиш и за 2009.

Comment

За преглед нема що да караш колата-фащаш Търтейо,той знае как се минавало
                                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Working...
                                X