Известие

Collapse
No announcement yet.

лек срещу карането на дълги отзад

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз открай време( десетина години) при нощно извънградско каране което ми се случва доста често , карам със слънчеви очила
    има невероятен ефект , даже насрещно движещ се автомобил на дълги не ме дразни особенно
    естествено трябва да се изберат подходящи очила с подходящо затъмнени стъкла , аз съм си подбрал не много затъмнени специално за нощните преходи , за през деня съм с по тъмни

Comment

И аз почвам да карам бавно и като ме изпревари яла че ми трябваш.Лепна му се зад бронята и пускам всички лампи дето имам,мамата им разкатавам така.

Comment

според мен тва със светкавицата е тъпо, щото както е зад тебе ако го заслепиш кой ще тресне ако не пак теб?
        сваляш си огледалото за обратно виждане, пускаш му аварийки за да се усети и ако тогава не става бодеш му фар за мъгла.
        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
          аз открай време( десетина години) при нощно извънградско каране което ми се случва доста често , карам със слънчеви очила
          има невероятен ефект , даже насрещно движещ се автомобил на дълги не ме дразни особенно
          естествено трябва да се изберат подходящи очила с подходящо затъмнени стъкла , аз съм си подбрал не много затъмнени специално за нощните преходи , за през деня съм с по тъмни
          Да бе аз къвто съм слепок,ако турим и очила,ептем нише нема видимСвикнал съм вече,отнасят по някоя псувня и им пускам габарита за мъгла/ако знаете на Полото как свети,прави отзад кат квартал с червени фенери/
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

метода не се препоръчва за слепоци

аз примерно също съм "слепок" , нося очила с диоптър
            всичките ми слънчеви очила са със специални стъкла , хем тъмни хем с диоптър

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
              метода не се препоръчва за слепоци

аз примерно също съм "слепок" , нося очила с диоптър
              всичките ми слънчеви очила са със специални стъкла , хем тъмни хем с диоптър
              Аз не виждам хубаво само на тъмно,късоглед съм,но не нося очила,затова мразя да карам нощем

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

От много години всичките ми коли или са с перде отзад или затъмнявам джама, лятото по не се пържа а нощно време ме боли за тия отзад. А както каза търтея страничните огледала ако са с оригиналните сънкави стъкла не заслепяват. Също така отпред гледам всичките ми фарове да са яки и добре регулирани, тва къси дълги халогенни и кат си виждам добре аз тия отсреща ако ще в космоса да светят

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                  От много години всичките ми коли или са с перде отзад или затъмнявам джама, лятото по не се пържа а нощно време ме боли за тия отзад. А както каза търтея страничните огледала ако са с оригиналните сънкави стъкла не заслепяват. Също така отпред гледам всичките ми фарове да са яки и добре регулирани, тва къси дълги халогенни и кат си виждам добре аз тия отсреща ако ще в космоса да светят
                  Ти па откога почна да разбираш от регулиране на фарове

Comment

Друг вариант е - карате по-бързо и никой не може да ви стигне и съответно освети отзад.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                      Аз не виждам хубаво само на тъмно,късоглед съм,но не нося очила,затова мразя да карам нощем
                      Аз не съм късоглед, но на тъмно и аз не виждам баш. Укокорвам се зверски когато карам нощем и все гледам пред колата и се усещам по някога, че трябва да гледам дълго на пред а не прд колата и ме побиват тръпки даже.
                      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Aз пък им щраквам светлините за мъгла и обикновенно или изостават, или след 5-6 секунди се сещат да си върнат дългите. Веднага след това и аз си изключвам светлините за мъгла.

Най скапани са фаровете на Шкодите.Те винаги ме заслепяват ама винаги направо си дърпам главата да не ми свети в очите.
                        sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Не е правилно това със светкавицата защото може да го отнесе някой страничен. И аз си харесвам стоповете за мъгла. Страничните ми огледала не заслепяват, а средното си има ръчка за да не заслепява. Стоповете за мъгла вършат работа като те заслепяват и като са ти се лепнали плътно
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                          BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                            Ти па откога почна да разбираш от регулиране на фарове
                            Па аз от краи време си ги регулирам на улицата и знам как трябва да са. Никои не ми присветка а аз виждам перфектно

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                              страничните, ако са с оригиналните стъкла, не заслепяват
                              Не личи да са сменяни страничните но си заслепяват ... а имам грозния навик от ладюхите да карам с едно старо руско огледало - панорамно - то няма тая екстра многослойно отразяване.
                              Та окьоравителите яко ми бъркат в здравето... ама от тоя номер с фотосветкавицата имам едни спомени... някои хора ядоха бая бой за подобна изгъзица преди 10 - 15 години.
                              По-скоро се замислям за 2 верига във задните фарове за мъгла и яки диоди от тия за дневни светлини.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                                Па аз от краи време си ги регулирам на улицата и знам как трябва да са. Никои не ми присветка а аз виждам перфектно
                                Ох тиквооооооооо

Comment

Working...
                                X