If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не е така, данъка на колата се прави на базата на години, конски сили/киловата или каквото беше другата мерна единица, аз съм икономист / и кубатура.Дажи данъка на нова кола е по голям от тази на стара.Това е по закон, а общините имат право да определят стафка в рамките на закона
Швакето се приема за застраховките.Но така или иначе, борбата против закона е едно, а неплащането съвсем друго.
Което е пълна тъпотия,неможе човек с нова кола да плаща 400 лв.,а бай Спас с Жигата 30 лв.Нещата трябва да се променят коренно,за да има стимул хората да си купуват все по-нови коли,иначе нема оправия,всеки ще предпопчита да си кара стария кош,шот данъка например му е 20 кинтаИначе тва за събираемоста,беше крайно време да стане
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
... за колата като какво точно се явява данъка щом си я държа в гаража - данък собственост ли, право на ползване ли, износване на общински път ли или пък затова че я паркирам ни заема място? Нали затова съм си купил годишна винетка - за да се движа по републиканската пътна мрежа. Не разбирам, обяснете ми моля!
Май е нещо такова Същото е и с имотите-купуваш си едно парче земя, стройш си къща и всяка година плащаш данък. Каква е логиката? Нали вече си платил земята, тухлите, цимента и т.н. Нали е недвижим имот и съответно не се движи по пътищата?
За какво е тогава тоя данък (изключвамн таксата за смет)? Отделно пък се плаща и данък за дворно място и т.н.
Лично за мен данъка е най-големия рекет.
За мен не е редно да имаш кола, която не караш и всяка година да плащаш данък!
Ще кажете : "Ами продай я като не я караш!" Е, да, но може пък да искам да си я държа и да я карам след 5-6-10 г. или пък да да не мога да я продам толкова. И какво излиза всяка година трябва да плащам по 150-200-300 лв. (в зависимост от местожителството). Преди беше вариант да се спре от движение, но сега доколкото разбрах дори и да я спреш пак се начислява данък. Е това ако не е рекет...
Което е пълна тъпотия,неможе човек с нова кола да плаща 400 лв.,а бай Спас с Жигата 30 лв.Нещата трябва да се променят коренно,за да има стимул хората да си купуват все по-нови коли,иначе нема оправия,всеки ще предпопчита да си кара стария кош,шот данъка например му е 20 кинтаИначе тва за събираемоста,беше крайно време да стане
А как трябва да е според теб? Тоя с кола за 50 000лв. да плаща 30 лв., а другия с Жигулката 400 лв.
Т.е. пенсионерите и хората с малки заплати да се возят на рейса щото са стиснати и не искат да се бръкнат за нова кола
А кво мойто и твойто дете,да умрат на 40 шот са дишали цел живот лайната на Жигата на дедо СпасБате и двамата сме прави,но аз смятам че в 21 век,трябва да се мисли много повече за екология,защото този свят си отива бавно и славноПросто мое мнение,моя данък е 250 лв.,не го плащам по други причини,защото не искам,проблема е че и бай Спас с Жигата не го плаща,ка да стане тогва кажи
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
всички коли с обикновенни газови хвърлят толкова гняс колкото на дедо ти спас жигата, да не говорим за тия които си карат дизелите с трансформаторно масло и кви ли не още канцерогенни глупости. проблема е че държавата само гледа да прибере парите и я боли фара ти имаш ли катализатор, изправен ли е и по колко километра въртиш, а кратерите по улиците стават само по-големи.аз съжелявам че моята я регистрирах. и да, тъпанарите искат копие от договора, искат и копие от договора и от продавача и да им отиде на крака ,да му я пишат продадена.бюрокрацията е пълна
и да, тъпанарите искат копие от договора, искат и копие от договора и от продавача и да им отиде на крака ,да му я пишат продадена.бюрокрацията е пълна
По мой спомен от далечната 2000 година - тогава записването в общината ставаше автоматично, след като регистрираш в КАТ и после само се ходеше на едни хубави опашки да си платиш данъка.
А кво мойто и твойто дете,да умрат на 40 шот са дишали цел живот лайната на Жигата на дедо СпасБате и двамата сме прави,но аз смятам че в 21 век,трябва да се мисли много повече за екология,защото този свят си отива бавно и славноПросто мое мнение,моя данък е 250 лв.,не го плащам по други причини,защото не искам,проблема е че и бай Спас с Жигата не го плаща,ка да стане тогва кажи
Тая Жигулка едва ли ще мине и 1 000км. на година и не ми се вярва да замърсява чак толкова.
Тая Жигулка едва ли ще мине и 1 000км. на година и не ми се вярва да замърсява чак толкова.
ОК щом казвашНяма да споря,пак казвам тва е моето мнение,пожелавам на всеки тук,ако има възможност да кара нова кола,аз лично съм се насочил натам,но не съм съгласен да плащам 400 лв.на година данък
според мен трябва да стане като едно време.... по кубатура да е данъка... годините на колата не са толкова фатални, може да се добавя някаква процентова ставка и за годините, но едно е 5-6 литров автомобил, друго е колата която е широко разпространена - до 2500сс. Другия фактор е наличите на катализатор и то ИЗПРАВЕН, т.е. на техническия прегледа да се пише на колко КМ е.
Другият момент със стимулирането за каране на нови коли - това мисля няма да го доживеем да стане реалност в нашата държава. Не може да се стимулира така, само с данъка, а да взимаш 400-600лв заплата - каква ще е тази новата кола??? С какво ще я купиш? Кредит? ха-ха
та такива са ми размислите и страстите.... и мен ме е яд като ударя трап, че съм си завел колата в данъчното, но така е... никой не му пука за нас - сипваме толкова пари за данъци и те потъват - никой не дава отчет къде отиват парите и това ги УРЕЖДА! А ние си караме и си псуваме... а трябва да
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Стимули да, ама като в Германия, където се дават няколко хиляди евро за да се стимулира покупката.Да не говорим че и това са автомбилни държави с голямо производство и целта е да се стимулира икономиката основно.А и трябва да станем с малко европейски заплати, тоест само цедене е глупаво.При това, какво като е нова и кара по 50 хиляди на година, а бай Спас със жигулата минава 1000 км??Е бай Спас ще замърси по малко въздуха и от най новия автомобил, пък като се мисли за екология да се спре застрояването и т.н, и защо няма обрвръзка с КМ които се минават, като ще е гарга, да е рошава, както се казва.
Според мен не е важно дали колата е нова или стара, защото аз например карам малко и не не обичам да си сменям колата на 5 г примерно, защото била остаряла.Да се произвеждат евтини катализатори и т.н-, у нас всичко се свежда до цедене на хората .
Въпроса с катализаторите е много спорен,защото бензина ни не отговаря на Евростандартите,аз съм сигурен,ма няма кой да ги провери тези боклуциПовярвай ми знам какво е да изхвърлиш катализатор на една кола на 60 000 км,карана само в БГ,и после кво
Comment