Известие

Collapse
No announcement yet.

"Гениална"задача по математика за олимпиада в 4-ти клас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    Не мисля, че става въпрос за някакви формални принципи и провокиране на нестандартно мислене, по-скоро това си е чиста стилистична грешка.
    Точно за това става въпрос
    Обаче ако грешката е стилистична, то това е по-добрия вариант, понеже всеки може да сгреши, случва се, грешките са поправими и простими, но мен ме съмнява, че тези "творци" просто толкова си могат
    Постоянно се натъквам на всякакви безумици по учебниците, че напоследък, колкото по-рядко отварям "одобрен" от МОН учебник, толкова по-смислено и приятно преминават часовете.

Защото заради гениалните писаници на някои "академици", често се случва цял час да премине в дискусии и недоумения на учениците относно неадекватността на написаното в учебника.

А в момента работя в елитно училище, където учениците са на доста високо ниво и подобни неща им правеят силно впечатление, защото те са изключително будни и наблюдателни.

И ако онези писари са заспали по рождение и обречени доживотно да бъдат такива, то слава богу има невероятно будни млади хора, на които подобни издънки няма как да им убягнат и да не им направят впечатление.

Иначе аз също съм страстен привърженик на логическото мислене и категоричен противник на механичното безпредметно наизустяване, но също толкова съм привърженик и на еднозначната опредленост в учебния материал, особено по математика(и информатика), за останалите предмети не се наемам да коментирам ,понеже не съм специалист там.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение

Задача2. Ангел хванал толкова риби, колкото и синът му, а Рангел хванал 3 пъти повече риби, отколкото синът му. Колко риби е хванал Рангел ако всички хванати риби са 25.

въпросът ми къде в решението отиде синът на Рангел?
      трябваше детето да го кръстят, защото се получава двусмислица в условието

Comment

Първоначално публикувано от bad_bat Покажи съобщение
        въпросът ми къде в решението отиде синът на Рангел?
        трябваше детето да го кръстят, защото се получава двусмислица в условието
        Ами именно де
        Нали точно това е предмет на дискусията, че има двусмислица-недомислица в условието, което е в противоречие с принципите на математиката като наука

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
        Втора национална среща на 155

Comment

Working...
        X