Известие

Collapse
No announcement yet.

Замръзнал бензин

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз сипвам нафта на омв и съм много доволен.

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
      Аз сипвам нафта на омв и съм много доволен.
      Последното мнение е само от преди 31 месеца.....
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
      Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Айде стига де , утре някой може да изреве от Еко , и всички ще скочим срещу тях ли ? Незнам някой от вас докарвал ли е скоро МПС от Германия или Австрия , но там наистина се кара с БЕНЗИН ! В България караме със някаква смесица между лайна и сополи ( без извинение ) ! Да се надяваме само , че по-рядко ще ни се трпшат колите , за да не се сещаме с какво абсурдно гориво караме
        145 1.6 ТС '97 ех.
        145 1.9 JTD '00
        307 CC 2.0 '04

Comment

хе хе ех ,преди години имах една нисан силвия, в лозенец я знаят , та при нея се получи следния проблем (от зареждане на ШЕЛ) зима ,студ ,вънка вие вук, паля аз колата ,ама нъцки , припалва и толкова . един приятел вади три кофи вряла вода от тях (щото бех там на парти) излива ги върху мотора и оооо,чудо ,колата запали ... сещайте се сами
          най добрия бензин е ....................откраднатия !!!

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Съжалявам че отварям стара тема, но пък е актуална за мен.Днес имах следния проблем.Бензина замръзна!!!Зареждал съм от Шел последните два три пъти по 50 литра.Едната кола която ми стои от вън не искаше да запали и след щателна проверка на всичко установих ,че бензина не достига до рейката поради замръзване на водата в него.Та въпроса ми е спирт ли да сложа в бензина или добавка,защото е ясно ,че вече имам вода в резервоара и трябва да я премахна от там.

Comment

Първоначално публикувано от stefi Покажи съобщение
              Та въпроса ми е спирт ли да сложа в бензина или добавка,защото е ясно ,че вече имам вода в резервоара и трябва да я премахна от там.
              Спирт се слага профилактично, преди да е замръзнал....

Comment

Аз я размръзнах размених я с другата и тази влезе в гаража на топло.Сега пали вече. въпроса е колко спирт на 50литра бензин да сложа?Аз закаво продадох дизеловото пунто та да нямам ядове зимата,а то виж каво стана.

Comment

Аз я размръзнах размених я с другата и тази влезе в гаража на топло.Сега пали вече. въпроса е колко спирт на 50литра бензин да сложа?Аз закаво продадох дизеловото пунто та да нямам ядове зимата,а то виж каво стана.
                  На пълен резервоар - 50 л - една чаша от 200 мл. е достатъчна...и повече да сложиш не е фатално и нищо няма да прецакаш, но няма смисъл...

Comment

Първоначално публикувано от hristugena Покажи съобщение
                    На пълен резервоар - 50 л - една чаша от 200 мл. е достатъчна...и повече да сложиш не е фатално и нищо няма да прецакаш, но няма смисъл...
                    Aз сипах 100мл.,но сега ще ходя да сипя още малко.Благодаря за инфото

Comment

Aз сипах 100мл.,но сега ще ходя да сипя още малко.Благодаря за инфото
                      За да ти замръзне бензина значи има доста H2O - даже се учудвам как е запалила....

Comment

Ами не запали преди да я избутам в гаража на топло.

Comment

А и разкачих тръбичките към рейката и налях там безин след което запали и я оставих да по работи за да може да се затопли от ауспуха
                          Last edited by stefi; d.m.y г., 16:47.

Comment

Ами не запали преди да я избутам на топло в гаража.А и разкачих тръбичките към рейката и налях там безин след което запали и я оставих да по работи за да може да се затопли от ауспуха
                            Принципно не бих ти препоръчал тази операция, за да не прецакаш бензиновата помпа....Явно вече е късно....
                            Какъв спирт сложи?

Comment

Що да я прецакам ?аз така разбрах ,че горивото не стига до рейката.Син спирт за горене сложих.Отивам да купя и еднa добавка така и така е манджа в резервоара.
                              Last edited by stefi; d.m.y г., 16:54.

Comment

Що да я прецакам ?аз така разбрах ,че горивото не стига до рейката.Син спирт за горене сложих
                                Нема да те вкарвам във филми! Дано всичко е ОК! Правилен спирт си използвал!

п.с.Къде е толкова студено, че замръзва бенза (или може би къде продават бенз с толкова вода в него)...

Comment

Working...
                                X