Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ относно слагане на гранитогрес

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
    Най-изпитаният метод е като махнеш всичко и отдолу направиш замазка върху която да лепиш. Това ще ти излезе и най-евтино предвид цената на цимента и пясъка.
    .............
    ......и правиш следното-слой лепило после изолацията (при теб май ще дойде най-дебелата) отгоре мрежа (не пвц, ами метална-продава се на листове 1х2 метра) и отгоре замазката. Лепилото не го слагай много дебело. Изолацията я избери с такава дебелина, че върху нея да можеш да направиш минимум 2 см от замазката. И после ти остава само да си съобразиш нивото на замазката, така че като лепнеш гранитогреса да ти покрие останалите см от прага който ти се е получил.
    Точно така направих вкъщи. Стана лесно и се получи много добре!
    Май това е най-лесния вариант.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
    Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
    Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
    Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
      И аз съм правил такова ама само на балкон

Фибран дюбелиране мрежа и на нея 5 см замазка ... много добра идея е
      За подова изолация няма нужда от дюбели, но ако му се занимава да се поти да дупчи няма лошо. Само да си прави сметка, че плочата не е като да забие пирон за картина в сетената

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
      Добре казано!
      А за падането на нивото - просто като запълни с изолацията и замазката - мисля няма да има проблем.
      .........
      То това е идеята, но все пак при него си е доста. 15 см праг не е малко. Точно затова му казвам, че със цимент и пясък ще му излезне доста по-евтино. Само дето ще се изгърби да носи чували с пясък ама няма как. Абе ремонтите са си шашава работа, дори и да занеш как си е голяма хамалогия ако го правиш сам
      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Няма да стане със сигурност . OSB-то ще поддава при всяка стъпка и не след дълго лепилото с което е лепен гранитогреса ще се напука и последствията са ясни. Съвет от мен - масив или по-лошия вариант - ламинат / въпрос на финанси / . Успех с начинанието . Ако решиш добре ще се получи и с трислоен паркет , но той не позволява много циклене
        Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от PIF Покажи съобщение
          Няма да стане със сигурност . OSB-то ще поддава при всяка стъпка и не след дълго лепилото с което е лепен гранитогреса ще се напука и последствията са ясни. Съвет от мен - масив или по-лошия вариант - ламинат / въпрос на финанси / . Успех с начинанието . Ако решиш добре ще се получи и с трислоен паркет , но той не позволява много циклене
          Предложението за масива наистина е добро, но аз останах с впечатление, че гранитогреса вече е купен. Затова всички му даваме такива предложения. Иначе ако реши да изолира и да сложи масив.....скъпичко излиза.

Comment

Първоначално публикувано от J_I_V_K_O Покажи съобщение
            Ха сега да видим има ли алфаманяци който да разбират от това.
            В момента в стаята има стар паркет , който вече скърца и се е надигнал тук там. Искам да го махна и на негово място да сложа гранитогрес, започнах да свалям паркети и от доло виждам че е нареден в-у греди по 20 см и м-у тях има растояние 10см, за целта взех дървени поскости OSB 11mm дебели, който ще се сложат като основа и ще се захванат за гредите с винтове. Най лесно е да махна гредите и да се реди направо на плочата но тогава свалям стаята с 15см на доло което ще ми направи праг на вратата , и без тва апартамента е 2.80 висок та този варянт не ме устройва. Днес взех и 20 квадрата гранитогрес който от магазина ме увериха че няма да има проблеми да се сложи в-у OSB-то. Но споделих какви мисля да правя с един колега и тои ми каза че нямало да стане да се нареди гранитогрес в-у OSB.

Моля за мнения и съвети. Ще черпя
            само 1но ще ти рекна.ако искаш да не можеш да идеш на спокойствие да се испикаеш нощем без да те чуе никой давай.скърцаааа.слагай ютонг и тогава лепи плочите и си цар.

Comment

Съжалявам , не разбрах , че е купен вече гранитогреса . В такъв случай колегите със замазката са се изказали достатъчно красноречиво
              Alfa Romeo 156 1.8 TS

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                само 1но ще ти рекна.ако искаш да не можеш да идеш на спокойствие да се испикаеш нощем без да те чуе никой давай.скърцаааа.слагай ютонг и тогава лепи плочите и си цар.
                Под ютонг, итонг ли разбираш? Ако е така не съм съгласен с теб! Итонга не е пригорен за подова настилка. Дори и да го нареди отдолу пак ще трябва да направи дебела замазка отгоре което прави нещата едни и същи, а по-добре би било да сложи изолация вместо итонг. Дори изразено в пари няма да има съществена разлика.
                Last edited by detelazurno; d.m.y г., 22:59.

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                  Под ютонг, итонг ли разбираш? Ако е така не съм съгласен с теб! Итонга не е пригорен за подова настилка. Дори и да го нареди отдолу пак ще трябва да направи дебела замазка отгоре което прави нещата едни и същи, а по-добре би било да сложи изолация вместо итонг. Дори изразено в пари няма да има съществена разлика.
                  ам ютонга е дебел точно колкото е височината след махане на стария под до изравняването с другите стаи.колко дебела замазка трябва да направи за да се изравни с нивото на останалите помещения а?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71 Покажи съобщение
                    ам ютонга е дебел точно колкото е височината след махане на стария под до изравняването с другите стаи.колко дебела замазка трябва да направи за да се изравни с нивото на останалите помещения а?
                    Въпроса не е само да се изравни нивото ами и да се направи здраво. Пробвай да си направиш един праг с итонг пред вратата и му лени пачета плочки отгоре. Като по твоето предложение се разбира, че между гранитогреса и итонга ще има само и единствено лепилото за гранитогреса. Грантирам ти, че след месец-два тоя праг за нищо няма да става. Итонга просто е прекалено трошлив. И за да избегне това трябва да му направи дебела замазка отгоре. Така че това ни връща на изходна позиция. Ето затова му казвам по-добре да сложи изолация и спряамо дебелината и вече да си направи замазката.

Comment

фаянс

ето го и моето мнение ако си забелязал в някой нов ремонтиран хотел плочките на стена лепени на гипсо картон ще забележиш че на места фугата я няма ,това е защото картона отзаде е кух ,ако си решил да лепиш гранитогреса върху плоскости става само със силикон .Според мен по добрият вариянт да излееш един пласт (чакъл,перлобетон и цимент) и втори по тънък (цимент и морски пясък) запомни че основата за полагане на плочкита да е плътна да няма кухи места и да е чиста .желаяти успех
                      MiTo 1.4 155

Comment

И така благодаря ви за съветите.
                        Днес се събрахме една дружинка и разкъртихме всичко оказа се че гредите поддават и няма шанс да стане с плоскостите ОСБ изкътрихме и гредите и се показа една хубава плоча на дълбочина 12см от новото което ми е необходимо... Та решихме да направим майки на 8-9 см пясък и цимент и да правим замаска. Друг начин невиждам ОСБ-то ще си правя къщичка пред блока че няма къде да спя Чух че имало някакъв заместител на пясъка който бил по-лек и уж по здраво ставало, на 3-ти последен етаж съм, и както се досещате няма асансьор и ще ми се види множко да се слага чист пясък, днес качих 22 кашончета по 26.5кг всяко това прави 580кг УЖАС...
                        А ако се слага изолация под или над замазката да е ?
                        Lexus Is200
                        Honda CBR 600 F4i

Comment

Първоначално публикувано от SokOtPraskova Покажи съобщение
                          Ние лепим гранитогрес върху едни циментови плоскости на Кнауф - доста удобно.
                          А кой те подучи за OSB? А добре е да имаш изолация на пода. За каква сграда става въпрос?
                          )
                          Става въпрос за 3-етажна кооперация-тухлена с тец
                          3-ти етаж е мой
                          Lexus Is200
                          Honda CBR 600 F4i

Comment

Е, изолацията най-отдолу, естествено...
                            ALFA ROMEO 146 1.6 TS 16V 1998
                            ПЛОВДИВ

Comment

Първоначално публикувано от ilin4o Покажи съобщение
                              ето го и моето мнение ако си забелязал в някой нов ремонтиран хотел плочките на стена лепени на гипсо картон ще забележиш че на места фугата я няма ,това е защото картона отзаде е кух ,ако си решил да лепиш гранитогреса върху плоскости става само със силикон .Според мен по добрият вариянт да излееш един пласт (чакъл,перлобетон и цимент) и втори по тънък (цимент и морски пясък) запомни че основата за полагане на плочкита да е плътна да няма кухи места и да е чиста .желаяти успех
                              Не знам от къде да започна! И защо си мислиш, че наличието на кухини зад гипскартона определя липсата на фуга?! Няма такъв филм! Още повече, че няма начин зад гипскартона да няма кухини. Единствения случай при който можеш да го лепиш с плътен пласт гипсово лепило е ако стената е равна, но тогава лепенето му се обезмисля. Слагането му на профили въобще няма и да го обсъждам. Плочки се лепят със силикон само върху повърности които не позволяват лепенето с теракол (например дърво). Върху гипскартон се полага замазка с PVC мрежа и тогава се лепят плочките! Не виждам абсолютно никакъв смисъл в изливането на 2 различни слоя и чак тогава да лепи. Това е разход на много материал който струва пари. А и при този вариант пак му отпада възможността за изолация. Единственото с което съм съгласен е, че замазката трябва да е плътна и да няма кухини. В противен случай ще започне да се пука и да се пука и гранитогреса. И сега стигам до това което ме шокира най-много. ОК, разбирам, че не всеки разбира от строителство нито пък, че е длъжен да разбира, но пич....Господ да ти е на помощ ако тръгнеш да строиш с морски пясък! Това в абсолютно никакъв случай не бива да се прави! Морският пясък съдържа много соли, които пречат на свързващите свойства! Като резултат от използването му всичко започва да се рони. Накрая се оказваш със сумати пропилят материал и ронеща се замазка.

@J_I_V_K_O: Изолацията е най-отдолу. Мажеш слой лепило на плочата както ти се е открила сега и отгоре лепиш изолацията. После слагаш мрежата правиш една груба замазка и после майките и почваш лека полека да изравняваш.
                              Last edited by detelazurno; d.m.y г., 00:58.

Comment

За да се положи керамика на пода трябва да има здрава основа с възможно най-естествени материали. Колегата, който предложи перлит за мен е най-близко да истината, но този материал не знам дали се произвежда вече. Ето едно друго предложение : http://www.alfaton-bg.com/articledet...p?ArticleID=84
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X