If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз ако трябва да си купувам кола бих си взел кола на 3-4 години, но никога чисто ново. На 3-4 годишните цените вече са наполовина от като нова, а и състоянието й не е чак толкова като на стара.
Причината да сме автоморгата на Европа е, че нямаме добър стандарт на живот и хората като нямат парички си купуват старите трошки. Но и тези не разбирам които видили си малко в пари и веднага мерцедес да си купят, стар няма проблеми нали и мерцедес. А после нямат и пари за гориво, ама нали искат да се покажат пред останалите. Всяка жаба да си знае гиола и да си позволява това което може да поддържа, както и не е естествено ти да имаш по-скъпа и гъзарска кола от шефа си. Такъв ни е манталитета и не го разбирам това.
Темата да стане във вид на анкета няма да е лошо. Ще бъде показател на живота в БГ.
Е какво ще е показателното. То е ясно, че всеки би си взел нова кола.. Въпросът е като имаш едни 15-20 хиляди дали нова кола е най- удачният избор. Ако не си ограничен във финансите е ясно! Имайте предвид, че една смяна на масло на форд фиеста нова за 17000 е 200 лв, така че икономията се губи някъде, а реално е 70-80 лв ако не е във фирме сервиз. + това чакаш със седмици да ти оправят колата във фирмения сервиз и през това време набиваш пари за таксита и друг транспорт.
Не е ясно нищо. Много хора във форума имат възможност да карат нови коли, та дори и Дачия Логан, но купуват за почти толкова пари втора ръка кола с повече екстри и т.н.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Не е ясно нищо. Много хора във форума имат възможност да карат нови коли, та дори и Дачия Логан, но купуват за почти толкова пари втора ръка кола с повече екстри и т.н.
Ами това казвам и аз. Ако имаш 15000 лв по- добре втора ръка, ако имаш 50000 естествено, че нова.
Въпросът трябва да е зададен коректно, а именно- Ако имате 15000-20000 лв нова кола или втора употреба ще вземете?
В голяма част от "западните" страни лизинг е съвсем различен от този в БГрия...
Там например е повече нещо като кола под наем....Изплащаш 3 години колата, но след това колата не става твоя собственост, а я връщаш на дилъра...НО продалжаваш да си плащаш вноснките и получаваш нова кола за следващите 3 години...и така. Грубо казано е така...
За това там колите се сменят нон-стоп...много малко хора там си купуват колата...тоест след изтичане на лизинга колата става тяхна.
За БГрия обаче...избора между нова и стара кола е доста сложен...
То лизинг по принцип си е договор за наем, както го пише и в нашето законодателство. При финансов лизинг имаш право да закупиш предмета след изтичане на договора. При нас е изкривено понятието за да може да се приспада ДДС.
То лизинг по принцип си е договор за наем, както го пише и в нашето законодателство. При финансов лизинг имаш право да закупиш предмета след изтичане на договора. При нас е изкривено понятието за да може да се приспада ДДС.
...и в България вече го има!!...казват му "оперативен лизинг"...доста фирми се възползват...но за физическо лице ми се струва малко висок наема!
Хич не е безсмислена темата, какво ще си купиш ако имаш 20 000лв, ново Пежо или стара Алфа, с цялото ми уважение и любов към марката, но следващия път ще е ново Пежо. Въпреки, че както се спомена сервизното обслужване на гаранционна кола е доста скъпично...
sigpic
Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one
Хич не е безсмислена темата, какво ще си купиш ако имаш 20 000лв, ново Пежо или стара Алфа, с цялото ми уважение и любов към марката, но следващия път ще е ново Пежо. Въпреки, че както се спомена сервизното обслужване на гаранционна кола е доста скъпично...
За Пежо сервизното обслужване изобщо не е по скъпо от качествено на Алфа, ама това е друг въпрос.
"BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
ако имам 20 000 за кола, ще си взема алфа за 3000 и ще събера още 30 000 за мазерати на старо (около 2000-та година)
Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
Ако са ти само това паричките , а на месец дохода ти е 500-1000лв , и случайно си семеен , е грешка с новата кола , била тя и Пежо ,само годишната застраховка ще ти съсипе бюджета . Виж по друг начин стои въпроса ако дохода ти е 20000 лв месечно .
Comment