Известие

Collapse
No announcement yet.

Стара или Нова кола бихте си купили?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
    Тука гледам съм пускал една тема преди време и ми е интересно как и дали са се променили възгледите.
    ам то тез възгледи

Comment

Аз ако трябва да си купувам кола бих си взел кола на 3-4 години, но никога чисто ново. На 3-4 годишните цените вече са наполовина от като нова, а и състоянието й не е чак толкова като на стара.
      Причината да сме автоморгата на Европа е, че нямаме добър стандарт на живот и хората като нямат парички си купуват старите трошки. Но и тези не разбирам които видили си малко в пари и веднага мерцедес да си купят, стар няма проблеми нали и мерцедес. А после нямат и пари за гориво, ама нали искат да се покажат пред останалите. Всяка жаба да си знае гиола и да си позволява това което може да поддържа, както и не е естествено ти да имаш по-скъпа и гъзарска кола от шефа си. Такъв ни е манталитета и не го разбирам това.

Comment

Темата да стане във вид на анкета няма да е лошо. Ще бъде показател на живота в БГ.

Comment

Първоначално публикувано от raffaello Покажи съобщение
          Темата да стане във вид на анкета няма да е лошо. Ще бъде показател на живота в БГ.
          Е какво ще е показателното. То е ясно, че всеки би си взел нова кола.. Въпросът е като имаш едни 15-20 хиляди дали нова кола е най- удачният избор. Ако не си ограничен във финансите е ясно! Имайте предвид, че една смяна на масло на форд фиеста нова за 17000 е 200 лв, така че икономията се губи някъде, а реално е 70-80 лв ако не е във фирме сервиз. + това чакаш със седмици да ти оправят колата във фирмения сервиз и през това време набиваш пари за таксита и друг транспорт.
          Lexus IS200

Comment

Не е ясно нищо. Много хора във форума имат възможност да карат нови коли, та дори и Дачия Логан, но купуват за почти толкова пари втора ръка кола с повече екстри и т.н.
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
              Не е ясно нищо. Много хора във форума имат възможност да карат нови коли, та дори и Дачия Логан, но купуват за почти толкова пари втора ръка кола с повече екстри и т.н.

Ами това казвам и аз. Ако имаш 15000 лв по- добре втора ръка, ако имаш 50000 естествено, че нова.

Въпросът трябва да е зададен коректно, а именно- Ако имате 15000-20000 лв нова кола или втора употреба ще вземете?
              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от KGB Покажи съобщение
                В голяма част от "западните" страни лизинг е съвсем различен от този в БГрия...

Там например е повече нещо като кола под наем....Изплащаш 3 години колата, но след това колата не става твоя собственост, а я връщаш на дилъра...НО продалжаваш да си плащаш вноснките и получаваш нова кола за следващите 3 години...и така. Грубо казано е така...

За това там колите се сменят нон-стоп...много малко хора там си купуват колата...тоест след изтичане на лизинга колата става тяхна.

За БГрия обаче...избора между нова и стара кола е доста сложен...
                То лизинг по принцип си е договор за наем, както го пише и в нашето законодателство. При финансов лизинг имаш право да закупиш предмета след изтичане на договора. При нас е изкривено понятието за да може да се приспада ДДС.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  То лизинг по принцип си е договор за наем, както го пише и в нашето законодателство. При финансов лизинг имаш право да закупиш предмета след изтичане на договора. При нас е изкривено понятието за да може да се приспада ДДС.
                  ...и в България вече го има!!...казват му "оперативен лизинг"...доста фирми се възползват...но за физическо лице ми се струва малко висок наема!
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Безумен и напълно излишен въпрос, лишен от всякаква съдържателност. Всичко е въпрос на финансови възможности. Няма никакви други условия.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Стара кола избирам аз, защото винаги има шанс да попаднеш на запазена(правилната) ако знаеш какво и къде да търсиш.
                      1991 ALFA 33 S 16V QV Permanent 4
                      и делта

Comment

безмислена тема

Comment

Хич не е безсмислена темата, какво ще си купиш ако имаш 20 000лв, ново Пежо или стара Алфа, с цялото ми уважение и любов към марката, но следващия път ще е ново Пежо. Въпреки, че както се спомена сервизното обслужване на гаранционна кола е доста скъпично...
                          sigpic
                          Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                          Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                          Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Първоначално публикувано от JAMAL Покажи съобщение
                            Хич не е безсмислена темата, какво ще си купиш ако имаш 20 000лв, ново Пежо или стара Алфа, с цялото ми уважение и любов към марката, но следващия път ще е ново Пежо. Въпреки, че както се спомена сервизното обслужване на гаранционна кола е доста скъпично...
                            За Пежо сервизното обслужване изобщо не е по скъпо от качествено на Алфа, ама това е друг въпрос.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

ако имам 20 000 за кола, ще си взема алфа за 3000 и ще събера още 30 000 за мазерати на старо (около 2000-та година)
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Ако са ти само това паричките , а на месец дохода ти е 500-1000лв , и случайно си семеен , е грешка с новата кола , била тя и Пежо ,само годишната застраховка ще ти съсипе бюджета . Виж по друг начин стои въпроса ако дохода ти е 20000 лв месечно .

Comment

Working...
                                X