Известие

Collapse
No announcement yet.

Не правете така!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    Ето точно казано...Лоши пътища, технеческо състояние...
    И десетки хиляди идиоти който не се съобразяват с това и карат с 200 ?
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от soldier_vl
      И аз като съм сам карам доста по-диво, от колкото като воза някой и все пак не смятам, че съм от хората дето се юркат много. Превишавам ограниченията, но с малко и когато смятам, че пътят и участниците в движението го позволяват
      Абе така е + тва съм забеляза че примерно ако ограничението е 70 а ти караш със 80 дори не те спират, но ако караш с 90 вече си длъжен да почерпиш ... въпреки всичко и полицаите до известна степен са разбрани хора...
      И пак казвам ако ние не се пазим няма кой да ни опази ...
      снощи към 3 и нещо направих голяма глупост без да искам осъзнах се в последния момент....
      На Константин Величков и Тотод Александров Карам си аз от сливница по К.Величков и ме хвана няква зелена вълна, гледам си аз зелените светофари карам с коло 50-60 и в последния момент виждам че всъщност аз си гледам светофара на Стамболийски и си пресякох Т.Александров на червено стана ми лошо .... Добре че нямаше никакво движение... Главата още ме боли .... ... дано няма камера там.... ... ама по важното е че не стана беля ... а то точно от такива разсейки стават поразиите .... А аз още съм си в стрес от 7ми април ....

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        а я се замисли какъв ще е резултата ако на сегашните МПС та им махнеш въздушните възглавници ..
        Със сигурност няколко пъти по - слаб щеше да е резултата в сравнение ако дърветата по пътищата ни бяха колкото тия в Германия да речем.....виж подписа ми, представи си че е още средата на годината, и жътвата на дърветата по пътя към морето тепърва започва......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
          Кой как иска да си кара колата според мене много е относителен въпроса за високите скорости се оставете секи сам да си преценява как се движи аз от висока скорост имам 2 акта ама никой не може да ме спре ..... Обаче така карам като съм сам
          Много поучително! Докато има такова мислене, крайпътните надгробни камъни ще се увеличават!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Много поучително! Докато има такова мислене, крайпътните надгробни камъни ще се увеличават!
            Така е, а като претърпиш едно ПТП и оцелееш се осъзнаваш ... Просто мисленето ти се преобръща в съвсем друга посока много рязко... (ест има и изключения)...

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Това може би е най-стойностния клип правен някога...Клип след който всеки ще си даде сметка...Просто всеки един от нас трябва да го гледа целият

www.vbox7.com/play:cb758a54

Тъпо е да гинат хора поради собствена си или поради чужда глупост. Абсолютно "ЗА" на разумното, трезво и безопасно шофиране.
              Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

вс знаем колко е опасно да се кара бързо, и последствията, стига с това парадиране бе колеги, ясно схванахме идеята мисля...да со сложим вс по един ограничител на 100
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от RAT Покажи съобщение
                  Провокиран съм малко от темата. Изчетох внимателно повечето постове.
                  Твърд противник съм на високите скорости. Карам алфа защото ми харесва като интериор и като екстериор, а не заради бързината на този автомобил.
                  Клипчето наистина е добре направено, но нещо липсва.
                  Липсва още една вина, и тя не е свързана с обикновените хора. Къде е вината на огромните автомобилни корпорации търсещи големи печалби.
                  Онзи ден гледайки едно клипче, се замислих на кого и защо е нужно да има сериен автомобил, който може всеки да си закупи с мощност от 1001 конски сили, поватрям това както всички знаете е сериен автомобил. Има и по мощни, но те са някакви специални бъзикни.
                  Представете си, че всички карахме олекотени електроавтомобили достигащи максимум 70 километра в час. Звучи май доста гадно. Но май целесъобразно.
                  Дали един тинейджър с бушуващ тестостерон седнал в кола над 100 коня е виновен или този, който му е предоставил този автомобил или по-точно възможността да го притежава. Сложен въпрос. После се сещам за формула едно, адски популярен спорт, изключително бързо развиващ се, с огромна реклама във всички страни. Какво олицетворява формула едно-еми, високите скорости. Разпилях се в много посоки нещо.
                  Още веднъж да кажа, твърд противник на високите скорости съм.................
                  * Само частично си прав, защото липсва не само тази вина, която е безспорна.
                  * Липсва вината и на нещото което не знам защо наричаме "д-ЪРЖАВА" (http://dupka.net/e107_plugins/locator/locator.php), на полЮцията (да ме извиняват братчеда Дамян и другите истински ченгета), на шибаните ебалници в Контролно-Техническите Пунктове (които ти се мръщят ако им поискаш да ти чекнат спирачките - нищо, че си си го платил), на здравната и образователната системи, на търговците на автомобили на старо (дето правят от два таралясника една кочина и искат от продажбата да спечелят толкова, че да карат Кайени след като това) и на авточасти (става въпрос за части-ментаци и пластмасови носачи МАДЕ ин ДЖЕРМАНИ - на цени за придворни), на автомонтьорите с дипломи за готвачи и фризьори, а и на тези които са ги допуснали да вършат тази работа и на кой знае още кого. Не съм изчерпателен - може да допълните списъка.
                  * Но в крайна сметка не Дупетатите или ДАЙ-джиите ни карат колите (съвсем не искам да ги оневиня - виж по-горе) и не те решават с колко 130 ще профучим по Раковска примерно, и не те решават колко да дигнем на първа със свирене на гуми. А и добре, че не решават те - щото тогава сите българи (и роми, и турци и др.) ще сме на или всеки километър или ще "работим в енергото".
                  Кофти тема - с много неизвестни и с много независещи от нас неща. Но все пак - внимателската. И умната....

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    вс знаем колко е опасно да се кара бързо, и последствията, стига с това парадиране бе колеги, ясно схванахме идеята мисля...да со сложим вс по един ограничител на 100
                    Рус, не се нерви, не се сърди. Не става въпрос за парадиране. Не става въпрос за 100, или за 120, или за 150. Става въпрос за мислене приятелю. Ама предварително. Щото нали знаете какво казват чужденците за нас: "Искам да му имам акъла на българина, ама след като е направил белята".

Не може всички да сме Шумахеровци (колкото и да ни се иска), въпреки, че някои от нас продължават да опитват. Пък и затова както по-горе каза lifestyle си има писти. Там може, но някъде където има хора - НЕ.

Comment

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
                      Така е, а като претърпиш едно ПТП и оцелееш се осъзнаваш ... Просто мисленето ти се преобръща в съвсем друга посока много рязко... (ест има и изключения)...
                      3ри ПТП - та съм преживял даже 4 ри 2 аз се одарих на 2 бащата и аз бях в колата така че знам
                      sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                      Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                      Ramstein - Benzin
                      https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

влад прав си, ама нали знаеш, че всеки си има глава на раменето да мисли,че..
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

3ри ПТП - та съм преживял даже 4 ри 2 аз се одарих на 2 бащата и аз бях в колата така че знам
                          Писал съм че има и изключения и за ПТП не говоря ожулване на калник или спукана броня ...

Comment

Кой как иска да си кара колата според мене много е относителен въпроса за високите скорости се оставете секи сам да си преценява как се движи аз от висока скорост имам 2 акта ама никой не може да ме спре ..... Обаче така карам като съм сам
                            Как ще си сам приятелю - това, че не возиш никого в Алфата в момента не значи, че някъде пред теб няма майка с количка с мъничко човече вътре; или че малко след десния завой старец с бастун не пресича неправилно; или че измежду колите паркирани вдясно не виждаш дветете руси дечица с топката. Накъде ще иде топката - никой не знае. Но да спреш навреме - зависи от теб. Май съм прав, нали.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                              влад прав си, ама нали знаеш, че всеки си има глава на раменето да мисли,че..
                              Само че на някои главите им служат за окачалка на шапки. И недай боже точно такъв некой да мисли (по-скоро да не) мисли за нас.

Comment

Първоначално публикувано от VLADius Покажи съобщение
                                Как ще си сам приятелю - това, че не возиш никого в Алфата в момента не значи, че някъде пред теб няма майка с количка с мъничко човече вътре; или че малко след десния завой старец с бастун не пресича неправилно; или че измежду колите паркирани вдясно не виждаш дветете руси дечица с топката. Накъде ще иде топката - никой не знае. Но да спреш навреме - зависи от теб. Май съм прав, нали.
                                Много си прав даже ... за пресен пример може да се вземе случая на околовръстното преди няколко недели с младия моторист високата скорост на задна гума, неправилно пресичащия мъж и резултата - 2 разчленени тела

Comment

Working...
                                X