Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тeмата лека - полека загина Пак се обърна към разхода...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
      Я го повтори пак , ама с по-дебели букви.
      Че на колегите да стъпят малко на земята
      Не виждам смисъл да го повтарям.
      Но ще вметна, че всеки двулитров бензинов двигател със сходни параметри при дадените условия ще харчи приблизително толкова. Физичните закони няма как да се заобиколят. Става въпрос за автомобили от едно поколение разбира се, въпреки че и новите не харчат много по-малко, въпреки хвалбите на автопроизводителите.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Значи,на един приятел чисто нова мазда 6 модел 08,на 17 500 км,харчи градско,около 10,колкото харчи и мойта алфа 155 95-та с 1.8 127 коня,неговия двигател е 2.0 143 коня,за зимата на мен разхода ми е с литър нагоре макс-нормално каране,той също така ми каза че извънградско му харчи около 7-8,до към 140-160км/ч,еми и на мен ми е толкова разхода,още повече че баща ми я е докарвал до към 6-7 при около 120км/ч.
        Alfa 155 1.7,1.8 ex
        Alfa 166 2.4 3 ex
        155 1.8 MY 95 sport

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Зимата е зле.
          Aко има достатъчно задръствания (а то винаги има), разход от 14 до 16 на 100 е нещо нормално.
          Toва пак при спокойно каране.
          на такива хора,които си признават и не им пречи,вместо да казват че им харчи под 12 в града и 5л извън града!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            В книжката и дават 14 градско.. Сложи още литър-два заради годините ....15-16/100, нормално каране...

sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              Тeмата лека - полека загина Пак се обърна към разхода...
              Ние с теб сме си добре..
              Извода е : JTD му е майката

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                на такива хора,които си признават и не им пречи,вместо да казват че им харчи под 12 в града и 5л извън града!
                Честно казано, вече не следя колко харчи. Не съм я купил тази кола за да й робувам, а за да я карам и да й се наслаждавам.

Така или иначе е ясно - колкото и бензин да й сипвам, досега нищо не е върнала.

В този ред на мисли - дайте ми едно GTV с 3.2 двигател, пък ме оставете да се мъча с високия му разход.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Колега pr_of аз не сравнявам бензин с дизел ,тестванията на AUTO BILD СА в еднакви условия за всички коли , 2,0тс може да изхарчи с 2л повече градско обаче трябва да се настъпва много колкото 1,6 не може ида си и помисли и с климатик чак тогава но при нормално каране разликата едвали ще е над литър пак го казвам хората много се заблуждават -въй 2,0 бил голям двг харчи кат за световно ,ако мислите че разлика от 1 л градско е много тогава и аз ще кажа че харчи много

Comment

• Всички знаем,че алфата и италианските мотори не са най-икономичните,но колегата Fear си го каза,че не трябва да робуваме на колата,а да сипваме бензин (нафта) и да си се кефиме..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• ДА прав си че алфа е за удоволствие но аз исках да я сравним с другите и като разход също е вярно че общото мнение е че алфа харчи много което е грешно а всъщност харчи нормално има по голяма разлика при натискане повече на газта а много добре знаете че алфа върви повече от другите така че алфа ако вдигне 180 другите вдигат 160 там идва разликата

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                        ...а много добре знаете че алфа върви повече от другите така че алфа ако вдигне 180 другите вдигат 160 там идва разликата
                        Бъзикаш се, нали?

Две коли, с приблизително еднакви мощност, въртящ момент, задвижване/предавки и не на последно място, килограми, ще вървят приблизително еднакво, независимо каква марка са.
                        Тук пак се мъчите да заобикаляте законите на физиката, ама не става тази работа толкова лесно.

П.П.
                        Е, ако визираш разни извънземни технологии, под формата на "спортни" гърнета, лепенки, диоди на пръскалките и т.н., които виждаме по Golf-овете, тогава може и да си прав.
                        Last edited by Fear; d.m.y г., 15:24.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Нищо не разбираш, хем си дърт метъл.
                          Алфата е Алфа и е винаги в пъти по,по,по че и най в сравнение с всички останали марки.
                          Това е аксиома, и никакъв случай няма нужда да се доказва.
                          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Бъзикаш се, нали?

Две коли, с приблизително еднакви мощност, въртящ момент и не на последно място, килограми, ще вървят приблизително еднакво, независимо каква марка са.
                            Тук пак се мъчите да заобикаляте законите на физиката, ама не става тази работа толкова лесно.

Е, ако визираш разни извънземни технологии, под формата на "спортни" гърнета, лепенки, диоди на пръскалките и т.н., които виждаме по Golf-овете, тогава може и да си прав.
                            И все пак италианката е по-бегачка..факт е,че приблизително еднакви к.с. килограми,въртящ момент и степен на сгъстяване италианката бие

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                              И все пак италианката е по-бегачка..факт е,че приблизително еднакви к.с. килограми,въртящ момент и степен на сгъстяване италианката бие
                              Тва зувчи точно като по-дълъг ли е крокодила или е по-зелен. По-дълъг е, защото отдолу е бял. Ако всичко, което казваш е еднакво, някак си не виждам как ще има разлика.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

• Може да съм следващия отнесъл наказание ама тая тема почва да става с извинение "Моето ла**о мирише най-хубаво".Както всека кола и Алфата си има преимущества и недостатъци.Горели много...ами щом им е кеф да горят....по повод горенето има един много хубав лаф:"Кеф цена няма",кола дето да не върви и да не гори много няма.Ще цитирам едно изказване от архива по повод 33 1.7 :"Няма по-голям кеф от това да настъпиш бесен боксер 1.7 до ламарината..."Може Алфите да не печелят приз за най-икономична кола,ама Алфата си е Алфа,като минеш по убицата с Алфа всички се обръщат и гледат с уважение,а като минеш с голфче си викат:"Виж го тоя селтак."Няма никакъв смисъл да се обръща внимание на приказките против Алфите,всеки "разбирач" дори не се е качвал в Алфа Ромео.Така че свирвайте си и който ви каже нещо против Алфата го игнорирайте.Да се спори с "разбирачи" е безмислено губене на време.

Comment

Working...
                                X