If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За полицейските астри- те се карат икономично защото имат лимит от 7л така че с такова каране и моята 2,0 тс може да изкара~12 л ,за бмв 320 не забравяйте че е 6 цилиндрово което оказва влияние на разхода въпреки това разликата с мойта не е повече от 1 л ,според AUTO BILD разходи смесено на коли втора ръка 156 2,0 тс-8,5л---фокус 1,6-8,4л---фокус 2,0-8,0л---обикновенно хората си казват -а фокуса е по-лека кола и 1,6 и е достатачен обаче разликата в кг с 156 е не повече от 100кг и виждате резултата ,а какво става с /разточителния/ фокус 2,0 който почти липсва по автокъщите по мощен е с 30 кс от 1,6 и дава с 0,4 л по малък разход ,значи става въпрос за оптимален двг на килограмите а не да сложиш 1,1 двг на 1200 кг а хората не разсъждават така
Нали?
Това алтернативната реалност е голяма работа
И пак го казвам 156 2.0 бензин ако се кара в Сф като полицейска кола ще даде минимум 16/100 а може и 20ка да удари.
Кой е казал, че полицейските коли трябва да са задължително бензинови? Миналата година обърнах внимание, че новата Астра на полицейското управление в Ахтопол беше CDTI/JTD, и си тракаше кротко из градчето
Чели тука колегите някакви материалчета писани от журналисти кухи като гъдулки че в Сф полицейските астрички с 1.6 горели 12/100 и на базата на това материалче се опитват да се убедят един друг колко били икономични Алфите...
Е то лошо няма човек да се посмее на чужд гръб, и аз нямам нищо напротив да ми е забавно.
Ама чак пък толкова чак не е весело.
Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
Колега pr_off това е реалноста ,защо мислиш че 2,0тс ще харчи 20л в София това е смешно а мога да ти кажа виждам че имаш ланча -2,0 ланча харчи с литър над 2, 0 тс ,колега хубаво е като казваш нещо да се обосноваваш с някакви факти защото по този начин може да изкараш че не харчи 20 а 30 л алфата точно в това е проблема в България всеки говори на изуст ,това за астрите го казаха по БТВ полицаите които ги карат -никой не си измисля
Факт е ,че алфите не са от най-икономичните коли,150 коня форд и 150 коня алфа харчат еднакво г/д ..и да караш кола 60коня бензин не може да ти харчи 3л/100км това е!
Относно разхода -водя си точна статистика и можеш да го видиш :
27500 км с бензинарката и 11500 км с дизела.
Поне 95% от зарежданията са само на една бензиностанция , на една и съща колонка. Винаги до преливане.
Когато намериш някой да ме бие по разход - ела ми се обади- ще почерпя както си му е реда.
А на въпроса ти - замисли се в какви режими се карат полицейските коли и се замисли какъв разход ще даде 156 2.0 ТС.
Че то дизеляка дето е супер икономичен като се набуташ по задръстваният в Сф дава 9 че и 10 и то с нормално каране.
Има създадени доста теми погледни какъв разход споделят колегите в Сф. пък тогава ще си говорим.
Не мога да разбера хората какво постигат като казват че им харчи малко колата...аз не познавам само един с 2.0 ТС който успя да свали разхода до 12 и то с най-нормално каране (не повече от 2500 оборота) и то не в голямите задръствания!
Aми миналото лято и моя се движеше между 12 и 13. Предполагам, че и сега е толкова, не съм го засичал напоследък.
Това е със спокойно каране, смяна на предавките при не повече от 3500 оборота.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Мойта харчи 3,6 пропан-бутан... Засичам винаги винаги от Бистрица до околовръстното. Двигателят ми е много високотехнологичен - цилиндров блок, 4 бутала и няколко железа с неправилна форма, една кесия с клапани и някви валове, които не знам за какво служат и ако ги махна допускам, че разходът ще ми падне още, щото май само тежат в коша и ми разбиват предното окачване.
Сори, ама не се сдържах.
Интересен е критерия на plamen petkov за сравняване на разход. Това, което пише в документацията по принцип е вярно и може да е база за сравнение. Но единствено за установените режими (90, 120 и т.н км/ч), защото европейските коли се изпитват на разход по еднакъв стандарт. Градския цикъл навремето беше на стенд, сега май е пътна проба по определена скоростна карта...
Но такова понятие като реален градски разход за мен няма - без значение алфа или фолксваген или волво...
Кое е реалното? Ако джиткам през нощта и взема люлин-младост за 20 мин и двулитровата коруба даде 10/100? Или ако пълзиш 3 часа в задръстване, първа-втора, постоянно зацепен компресор на климатика и бучащи отпред 200 ватови вентилатори и същата кола даде 16/100?
Comment