Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Един съвет като ви каже някой, че Алфа е това и онова с тон на разбирач, дето всичко му е ясно, не му се обяснявайте щото точно това се очаква. На такъв като му се изсмея един път без обяснения и след 5 минути сам почва да се оборва и да се чуди какво да каже 2 думи - поглед, още 2 думи - пак поглед - абе направо умирам от дърт смях Не съм си взел легендарната Alfa Romeo за да обяснявам на някакви селяни коЙ туЙ
    айде едно старо клипче за надъхване:
    http://vbox7.com/play:a478f7dc
    Last edited by code; d.m.y г., 08:00.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Аз като един от най-големите фенове на Alfa Romeo, бих казала че това е един по-специален автомобил, който определено не е за всеки и то от гледна точка на това, че не всеки притежава способността да се справи с темперамента му и съответно поради тази причина Alfa Romeo е марка за индивидуалисти, карачи и разбирачи...Струва ми се, че тези, които плюят по Alfa Romeo просто не познават възможностите на конкретните модификации на въпросната марка или просто завиждат, защото не могат да се справят с характера, темперамента и индивидуалността и.
      Влюбена в Alfa Romeo GTV
      GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Comment

Колеги,ще ви помоля да се придържате към темата.
        Не става въпрос,нито за форд,нито за тойота,нито за москвич,а за плюенето по Алфите.
        Не знам дали ви достава удоволствие,да пишете просто,или ви е по-кеф да гледате 15 истрити мнение и тук-там нещо по темата.
        Моля ви карайте по темата
        Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
        sigpic

Comment

Нали знаете поговорката че пред цифрите и боговете мълчат ето аз давах примери от DAT-ITALY че 156 е по здрава от голф ,пасат,вектра и тн, бях започнал тема че алфа 2,0 харчи почти колкото 1,6 фолксваген или форд /обаче не разбрах защо я заключиха/ ,трябва да си даваме между нас истински примери така че когато ни кажат че колите ни са боклуци да им натриваме носовете и само така ще премахваме митовете и легендите за алфа и другите /здрави/ коли

Comment

Тук в защита на алфите искам да сложа един линк с нещо интересно и важно, познато на малко хора http://aviation.zonebg.com/istoria/b...oene/index.php /заслужава си да се изчете цялото/. Ето и тази част от него, която е доказателство за възможностите на Alfa Romeo :
            "През следващата 1937г. от Германия е получена като подарък партида двигатери Siemens Jupiter /630к.с./, и с тях е пусната втора серия от 6 машини, наречени вече ДАР-3 “Гарван- II”. Те слабо се отличават от първата серия, като на един самолет /гражданска регистрация LZ-DIN/ е поставена закрита кабина с общ фанар за двамата летци, а някои машини имат станок за наблюдателска картечница. Проблемът е бил, че немските двигатели са давали голям брой дефекти и често са отказвали, но само на добрите характеристики на планера не се е стигало до катастрофи. Това довежда до създаването на най-съвършенния ДАР-3 – “Гарван-III”, снабден с мощните италиански мотори Alfa Romeo 126 RC34 /750к.с./, което довежда до подсилване на конструкцията, и през 1939г. е пусната серия от 12 машини. Те са вече със закрита кабина, с общ фанар за двамата летци, и полузакрит за наблюдателя, който вече е въоръжен с 7.92-мм картечница, а пилотът разполага със синхронна от същия калибър. "
            Влюбена в Alfa Romeo GTV
            GTV- психопатска кола само за психопати!!!

Comment

Да точно за това говорех факти ,примери ,цифри ,аз съм сигурен че почти всеки алфист знае за нещо уникално за марката вервайте ми това е начина да ги разбиваме ,естествено трябва да разбиваме и техните митове на които се надържат

Comment

Вижте какво ще Ви кажа изобщо не ме интересува, кой какво говори и какви са на нечий разбиранията като цитати от рода "Вече трета карам и тя е последната" и какво там щял да си купува друго. Смело мога да кажа на него и на всички като него Да го *уха и Да го *уха*. Аз съм казал нещо моята цел и мечта в живота е чисто нова Алфа Ромео купина от магазина от Шоурума без значение поръчкова ли ще бъде или от наличните експонати. Ето това се казва Алфист, а не там "Мъжка *урва"! Щом съм готов с парите след време когато и да е било това стига да съм жив и здрав отивам поръчвам, плащам и взимам! И съм решил тя да бъде GT модел или нейния наследник във времето било то като напълно обновен модел или модел заместваш нейното място под съвсем друго име. Но моите мечти са РЕАЛНОСТ, защото аз съм човек РЕАЛИСТ и целия ми живот ще бъде РЕАЛЕН стига пак повтарям да съм жив и здрав! Изобщо не ме интересува, кое ще се развали и кое няма да се развали. Аз купувам, защото това е моя живот и като се развали отивам и сменям, колата ще бъде в гаранция и нищо не плащам! Ако не се покрива от гаранцията отивам плащам и пак сменям без да ми пука от какво да ми пука та това е Алфа Ромео, а не някакво там немско,френско или японско добиче, нито пък шведски ескимос на припек слънце! След като изтече гаранцията на колата пак същата работа като се развали нещо отивам смело и гордо с високо вдигната глава плащам и сменям и всички ДА ГО *УХА*!!! А аз И господ да ме пази.

Sen7:Редактирал съм мнението с цел цензура.Моля спазвайте правилата на форума!
                Last edited by sen7; d.m.y г., 13:30.
                Ако искаш да си Romeo, карай Alfa Romeo!

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
                  Виждам вече дори и в нашия форум доста хора не си харесват колите като експлатация ,разход ,здравина, цена на части и обезценяване естественно кола втора ръка е и до късмет и моята не е перфектна от двг капе масло .разходих се по другите форуми направи ми впечетление че използват цитати от клуб алфа един вид да се успокояват че има по зле от тяхните дараци .Всеки се е сблъквал с това да му казват -алфа!!! ти нормален ли си?! Идеята ми е тук да се дават реални примери и цифри за качествата на ALFA ROMEO да си вдигнем самочувствието и да докажем на голфаджиите че има по добри коли .И да се опитаме да разбием митовете и легендите че FORD, OPEL, VOLKSWAGEN са вечни ,харчат малко и бягат много и за това са по скъпи от АЛФА
                  Така, господа модератори, кое от линка дето пусна колегата за "здравата тойота" не е по темата?

надуха ни главите к'ва върховна кола била тойотката, а като се извади доказателство на противното, триете. Хубаво е да има ред и порядък и не се сърдя, че моите мнения сте ги изтрили, предполагам заради словесната престрелка със Сфинкса, но мисля, че тя беше много показателна. Именно на това е подложен алфиста през повечето време - някви комплексари с тойоти и голфове му обясняват колко е тъп и как се е преебал. А като им покажеш доказателства за противното си навиват пружината и почват наново. фанатик съм бил, незнамсиквоси. Да, такъв съм. Алфа е религия! разни дребнотемци и стадни животни не могат да разберат какво значи индивидуализъм. Естетиката също не могат да си я обяснят. Но нека плюят и да гледат надписа "Клуб Алфа Ромео" на задния ми джам, защото друго няма да видят
                  (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Колега,напълно съм сегласен с теб,и си прав за причината за истритите постове,а това за линка за тойота може да съм го изтрил погреша,все пак почти 04:00 сутринта.Извинявам се
                    Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                    sigpic

Comment

• голф5, 147, 118d

Пиша с 2 дена закъснение, но сега имам повече свободно време. Щях да го прилагам в отделна тема, но сметнах, че тук ми е мястото.
                      Става въпрос за една графа в списане Autobild "Употребявани автомобили", където тази седмица в брой 27 са изложили Автомобилите Фолксваген Голф 5 1.9 ТДИ, Алфа Ромео 147 1.9ЖТД и БМВ 118д...
                      Оценени на 4,5 звезди за Голфа, 2 звезди за Алфата и 4 звезди за БМВто от макс. 5.
                      Пряко не са сравнявани трите автомобила, но ми направи впечатление, че слабостите на Голфа са силно занижени(някой дори спестени), на Алфата са максимално преувеличени, а на БМВто си противоречат с написаното от тях.
                      Прилагам ви директни материали, за да прочетете и вие и да си дадете мнението, независимо дали съвпада с моето.
                      Attached Files
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD '02, Fiat Punto 1.2 16V '00, Alfa Romeo 155 2.0 16V - ex, Сузуки Бандит 400 VC '94 - ex, Дукати S4 '02

Comment

• Първоначално публикувано от benji_gb Покажи съобщение
                        Някой като започне да плюе Алфа само си го премествам от единия крачол в другия и въобще не ме интересува кой, какво, как и защо! Мен си ме пълни отвсякъде колицата
                        ЕВАЛА ЗА ПРИКАЗКАТА
                        Обороти му е майката...

Comment

• Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщение
                          Пиша с 2 дена закъснение, но сега имам повече свободно време. Щях да го прилагам в отделна тема, но сметнах, че тук ми е мястото.
                          Става въпрос за една графа в списане Autobild "Употребявани автомобили", където тази седмица в брой 27 са изложили Автомобилите Фолксваген Голф 5 1.9 ТДИ, Алфа Ромео 147 1.9ЖТД и БМВ 118д...
                          Оценени на 4,5 звезди за Голфа, 2 звезди за Алфата и 4 звезди за БМВто от макс. 5.
                          Пряко не са сравнявани трите автомобила, но ми направи впечатление, че слабостите на Голфа са силно занижени(някой дори спестени), на Алфата са максимално преувеличени, а на БМВто си противоречат с написаното от тях.
                          Прилагам ви директни материали, за да прочетете и вие и да си дадете мнението, независимо дали съвпада с моето.
                          Кво се чудиш - естествено, че немските "специалисти" ще ти обяснят, че техното си е най-убаво
                          историята ми напомня на състезание между руснак и американец, отразено от "Комсомолска правда". "нашият спечели сребро, американецът - предпоследен" - което де факто си е така, защото първи от двама си е предпоследен
                          Last edited by ivo_red; d.m.y г., 19:25.
                          (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Е това е супер смешно супер здрав голф ,некачествена bella алфа и такова удоволствие от /скучното / бмв ,лесно е да се говорят глупости без факти ,а пък и да не забравяме че AUTO BILD е немско списание ,нали знаете поговорката моето гардже е най-хубавото ,за това пак ви моля давайте факти и цифри само с тях ще спрем глупостите и глупаците ,аз ще дам още малко цифри тестван смесен разход от GENTE MОTORI сп, на голф 1,6 комби 11,1км/1л и алфа 156 2,0 11,8 км/1л голфа е най-икономичната кола

Comment

• Значи колеги тази работа за сравнението между Голфа, БМВ-то и Алфата най точно може да се проучи от медиата Top Gear! Може примерно някой от модераторите да прати в нета едно писамце до тази медия като се представи, че е от Форума на Алфа Ромео във България и иска информация относна класацията на тези 3 автомобила от А до Я всичко. И съответно крайния резултат кой къде е, на кое място с колко точки от еди колко си! Но съвсем реално. И точно понеже като Алфисти търсите реалноста и искате да видите и чуете истината точно Top Gear е такова списание и медия. При тях няма това и онова на кой съм фен и какво харесвам. При тях се оценява абсолютно безпристрастно. А те са английска медия така, че на добър път и успех. Колкото до Gente Motori на времето се сещам, че съм го срещал по бензиностанциите да се продава на италиански, но от доста време насам нещо изчезна и не съм го виждал от години. В него ако направят сравнение естествено, че оценката на Алфата ще е далеч по - висока, но не се знае на кое място ще е поставят в класацията. За мен е налудничива идея Алфисти да четат български издания на немски автомобилни списания и да се чудят, защо тяхната марка винаги е на последно място. Истината е в Top Gear четете него поне няма да Ви хвърлят прах в очите, а и във България изданието е на български!
                              Ако искаш да си Romeo, карай Alfa Romeo!

Comment

• Голям смях е това от AutоBuild, вижте разхода в таблиците, уж всички коли са дизел а пише:

Голф: 5.2л дизел/100км
                                БМВ: 5.8л дизел/100км
                                Алфата: 5.9л А95H/100км

явно цифрата за разхода на дизел-а не им е изнасяла, и са сложили тая на бензина за да е все пак по-зле от Голфа
                                Не го знам тва вестник ли е списание ли е, ама не бих си го купил

иначе и аз съм на мнението на benji_gb
                                какво ви пука кой, какво мисли, теб си те кефи колата, и си я караш, тва е...
                                sigpic
                                146 1.9 JTD, 99'

Comment

Working...
                                X