Пламене, за да си алфист не означава да казваш Алфа е най най най и всичко освен Алфа е боклук. Напротив...Истинския алфист си признава минусите на автомобила и казва: Въпреки кусурите и проблемите на колата (Алфа Ромео), аз пак си я обичам и ми доставя удоволствие да я карам....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Плюене по ALFA
Collapse
X
-
Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 10:23.Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
-
Ами темата се казва плюене по Алфа, що пък да не си поплюем ?
И така и не разбрах ти какво караш ?Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Добре де, защо да се лъжем и да ти кажа примерно...мойта алфа гори 8 на 100 в София с настъпване като тя си гори 13...Виж темата в раздела 156/147/ГТ и ще разбереш, че просто 13/100 е абсолютно нормален разход за бензиновите Алфи...13/100 за мен е всичко друго, но не и в графата "икономичен двигател" .....
За красота просто няма и грам съмнение, че Алфите са много по-красиви автомобили от посочените по-горе ФВ-и и Опели....
Друго, което ми е интересно е да ми кажеш колко Голфове ГТИ и Астри ГСИ-ки например са родили на магистрала и колко Туин Спаркове...???
Факт, който няма как да не си го признаем, че ТС е доста по-чуплив и капризен за поддръжка (то не са строго определени масла - визирам Селения, то не са чипове мипове, ако не искаш да ти роди, то не са специфични свещи 320лв комплекта итн итн)...
Така, че от нещата до тук НЕ МОГА да си кривя душата, и да не кажа че поддръжката на ФВ или опел излиза доста по-евтино...ФАКТ!
И какво от това...мен моята кола си ме кефи и си наливам пари в нея колкото...толкова, колкото гори...толкова....Както се казва, ако те е страх от мечки, не ходи в гората...
Е, кажи ми това всичко, което написах, според теб плюене по марката ли е или разсъждения на базата на реалността?Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
@digitalundgrd - Никакъв Алфист не си ти ,чак сега го разбрах.
13 /100 разход на градско това е абсолютно невъзможно - повече от 10 не е релано
Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Хаха...Възможно е..., ако се кара в задръствания и с включен климатик, а и като цяло не карам много бавно...По-малко от 10 (когато има празници и всички Софиянци са в провинцията) никога не съм успявал да сваля! На извън градско си ми дава доволен разход, дефакто колата си е читава, след основен ремонт, не е да кажеш мъртвец...
Ама ето четете какво пишат колегите :
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=37117Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Е колега май за това говорех защо си мислиш че другите марки харчат по малко като знаеш че полицейските астри с бавно каране защото имат лимит от 7 л правят 12 л на 100 и те са 100 коня а не 120 ,за маслата и др, например фолксваген почти не правят нововъведения за тях инжекциона до 99 -а беше космическа технология знам алфа и мерцедес като вкарваха комън раил имаше фолксове още с карбуратор така че на един прост двигател можеш да му сложиш каквото масло и свещи искаш
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеДруго, което ми е интересно е да ми кажеш колко Голфове ГТИ и Астри ГСИ-ки например са родили на магистрала и колко Туин Спаркове...???голфовете па са толко грозни, че няма желаещи да ги заплодят
(1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеДобре де, защо да се лъжем и да ти кажа примерно...мойта алфа гори 8 на 100 в София с настъпване като тя си гори 13...Виж темата в раздела 156/147/ГТ и ще разбереш, че просто 13/100 е абсолютно нормален разход за бензиновите Алфи...13/100 за мен е всичко друго, но не и в графата "икономичен двигател" .....
За красота просто няма и грам съмнение, че Алфите са много по-красиви автомобили от посочените по-горе ФВ-и и Опели....
Друго, което ми е интересно е да ми кажеш колко Голфове ГТИ и Астри ГСИ-ки например са родили на магистрала и колко Туин Спаркове...???
Факт, който няма как да не си го признаем, че ТС е доста по-чуплив и капризен за поддръжка (то не са строго определени масла - визирам Селения, то не са чипове мипове, ако не искаш да ти роди, то не са специфични свещи 320лв комплекта итн итн)...
Така, че от нещата до тук НЕ МОГА да си кривя душата, и да не кажа че поддръжката на ФВ или опел излиза доста по-евтино...ФАКТ!
И какво от това...мен моята кола си ме кефи и си наливам пари в нея колкото...толкова, колкото гори...толкова....Както се казва, ако те е страх от мечки, не ходи в гората...
Е, кажи ми това всичко, което написах, според теб плюене по марката ли е или разсъждения на базата на реалността?
Comment
-
Вижте, аз нямам намерението да ви убеждавам в каквото и да било...
За мен Алфа Ромео е капризна кола, която много радва окото и е кеф да я караш, когато е технически изправна...Но, както за всичко в този живот - за кефа се плаща...
Е аз се кефя на моята кола и си плащам това е...Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеВижте, аз нямам намерението да ви убеждавам в каквото и да било...
За мен Алфа Ромео е капризна кола, която много радва окото и е кеф да я караш, когато е технически изправна...Но, както за всичко в този живот - за кефа се плаща...
Е аз се кефя на моята кола и си плащам това е...
Comment
-
За постигане на тези резултати например като моя 2,0 тс да гори като 1,6 и същевременно да бие 6 цил, бмв 320 е нужна по напредничава технология за времето си ,това е същата технология която всички плюят която/ струва скъпо и се разваля много/ но ако забележите новите коли са тъпкани с всякакви джаджи ето едно примерче още като излезе новата бмв 7-ца бяха върнати в сервизите хиляди бройки за смяна на някаква електроника която както си караш изведнъж колата изгася и не можеш да запалиш ,Тъй че дори и да се разваля тя се разваля в рамките на нормалното
Comment
-
Аз съм с 2.0 ТС и с неизправни кабели ми е около 9литра, ако и сложаотивам на по-добре от дизела
Вярно че не я режа хич, карам предимно по инерция, но все пак километрите са километри и разхода е разход
Извънградско ми е мед на душата, не съм я засичал ама няма да се учудя ако падне под 7
Та и от тая гледна точка мн мн не става за плюене
Comment
Comment