Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
    Хората обикновенно си мислят че като една кола е малка и с малък двг тя задължително трябва да харчи малко но не винаги е така и дори и да е така разликата не е чак толкова голяма аз като си взех 156 2,0 тс си мислех че ще харчи много обаче,,, примерче-рено клио 60-70к,с, харчи средно с около 1 л по-малко от 2,0тс а форд фокус 1,6 -200-300 гр хората ги мислят за икономични коли за това дават повече пари за тях и след това да могат да си избият парите обаче с такива цифри не знам как ще стане следователно те са излъгани и заблудени от други хора
    Дам точно така си е! Големия мотор 2,0 ТС на извънградско ако го караш с 120 км ще харчи по-малко от Рено 60 коня със същата скорост !!!
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Ами мойто 2.0 марширут Варна-Разград-София ми направи 8.1 разход с нормално каране. И максимум скорост 150 на магистралата, иначе към 100 в извънградско.
      Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
      Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
        Но при това положение не трябва да си я ръчкал..а за инвън градското е възможно да паднеш под 7,но трябва да караш не повече от 120-130..
        Еми казал съм че не я ръчкам, аз градско ако карам сповече от 2000оборота се ядосвам, изкарам ли я извънградско 90-100 без климатик и разхода е на лице

Comment

• Според вас какво означава нисък разход ? ето още един пример голф 3 60 кс 5,8л извънградско тук разликата с мойта е към 2 л обаче разликата в конете е 100 коня ,това е една от най големите реални разлики а не да ми казват че форд фокус 1,6 трябва да хачи поне с 5 л по-малко от 156 2,0 ,аз не ми е ясно защо не направят едно българско предаване за тестване на коли /толкова иначе глупави и скъпи предавания има/ имам чуството че някой има изгода да има заблуждения сред народа точно и едно от заблужденията са за алфа само трябва да и споменеш името и /разбирачите/ те мятат

Comment

• Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
            Хората обикновенно си мислят че като една кола е малка и с малък двг тя задължително трябва да харчи малко но не винаги е така и дори и да е така разликата не е чак толкова голяма аз като си взех 156 2,0 тс си мислех че ще харчи много обаче,,, примерче-рено клио 60-70к,с, харчи средно с около 1 л по-малко от 2,0тс а форд фокус 1,6 -200-300 гр хората ги мислят за икономични коли за това дават повече пари за тях и след това да могат да си избият парите обаче с такива цифри не знам как ще стане следователно те са излъгани и заблудени от други хора
            Един пример..освен алфата имам и една фиестичка и като я карам в сф и я понастъпвам от време на време ми дава около 9л но не повече..алфата ми хари по-малко (сигурно защото е дизел.. хахах)
            По документи алфа 156 1.6 ТС 120к.с. харчи 11,4л/100кмами 156 2.0 ТС 155к.с. 11.7л/100км,разликата в разхода е почти никаква ами в конете е 35кончета!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Разход под 12/100 на ТС 2.0 с София можеш да видиш при 2 положения.
              1.Ако си карал само вечер след 23:00
              2.Ако караш събота и неделя през баш отпускарският сезон.

Другото са общи приказки и алабализми на н-та степен.

А относно тезата за полицейските астрички 1.6 дето горели повече от ТС 2.0 16в, преди да се гътна от смях ще предположа ей така на око че ако колегата дойде да си кара колата в Сф, със същият режим като патрулка ако падне под 16/100 ще му подаря една много запазена предна емблема символ на по-доброто качество на Алфа преди години.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Погледнах от любопитство в БМВ форума... е46-ците дават сходни на нашите разходи....бензиновите 318 320 са 12-16л/100км...Така, че не сме чак толква зле
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Погледнах от любопитство в БМВ форума... е46-ците дават сходни на нашите разходи....бензиновите 318 320 са 12-16л/100км...Така, че не сме чак толква зле
                  По документи:
                  E46 318i 143к.с.- градско 10,2/10км извън градско 5,5л/100км
                  156 1.8 ТС 144к.с.-градско 11,4/100км извън градско 6,4/100км но пък кефа да караш алфа е мн по-голям!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Много документи четеш колега
                    Само че нещата леко се разминават понякога с реалността.
                    А и все пак говорим за 10+ годишни коли .
                    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                      Много документи четеш колега
                      Само че нещата леко се разминават понякога с реалността.
                      А и все пак говорим за 10+ годишни коли .
                      Има значение и как е поддържана,но аз говоря по принцип,защото не може някой да си е взел алфа а тя да е била на пистата всеки ден преди да доиде и да и е правен двг и след като я докарат до бг и да харчи малко и да не пипа маслото..

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        Погледнах от любопитство в БМВ форума... е46-ците дават сходни на нашите разходи....бензиновите 318 320 са 12-16л/100км...Така, че не сме чак толква зле
                        E че не сме зле яяя, та ние сме се най-доре бих казал...Ако ще и 2 литра да дава отгор конкурентите мен не ме интересува, защото такава вярна любовница като Джулияна (моята Алфа) не съм срещал през живота си...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Важното е да те кефи!Разликата в разхода не е голям тъй че кой каквото го кефи да си го кара мен мн ме кефи жтд-то

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

• Първоначално публикувано от pacho_kardana Покажи съобщение
                            Важното е да те кефи!Разликата в разхода не е голям тъй че кой каквото го кефи да си го кара мен мн ме кефи жтд-то
                            Евала колега ние с тебе много си ги обичаме ЖТД-тата
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Ами тук нямаше ли да плюем по кочинките ?
                              Или темата е за хвалене ?
                              Май почнах да се повтарям.

Comment

• За полицейските астри- те се карат икономично защото имат лимит от 7л така че с такова каране и моята 2,0 тс може да изкара~12 л ,за бмв 320 не забравяйте че е 6 цилиндрово което оказва влияние на разхода въпреки това разликата с мойта не е повече от 1 л ,според AUTO BILD разходи смесено на коли втора ръка 156 2,0 тс-8,5л---фокус 1,6-8,4л---фокус 2,0-8,0л---обикновенно хората си казват -а фокуса е по-лека кола и 1,6 и е достатачен обаче разликата в кг с 156 е не повече от 100кг и виждате резултата ,а какво става с /разточителния/ фокус 2,0 който почти липсва по автокъщите по мощен е с 30 кс от 1,6 и дава с 0,4 л по малък разход ,значи става въпрос за оптимален двг на килограмите а не да сложиш 1,1 двг на 1200 кг а хората не разсъждават така

Comment

Working...
                                X